49
TIPY NA UŠETRENIE ENERGIE
STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
•
Používajte hrnce a panvice, ktorých spodný priemer je
rovnaký ako priemer varnej zóny.
• Používajte iba magnetické hrnce a panvice s
plochým dnom.
•
Ak je to možné, používajte pokrievku. Umožňuje to použitie
nižšieho nastavenia výkonu a ušetrenie energie.
•
Zeleninu a zemiaky varte v malom množstve vody, aby
ste ušetrili energiu.
•
Tlakový hrniec Vám umožňuje ušetrit’ viac energie a
času ako tradičné hrnce.
Bezpečnost’
1.
Po použití, keď sú varné zóny na celej varnej doske
vypnuté, rozsvieti sa indikátor zvyškového tepla a zobrazí
sa
H
(horúce) pre každú používanú varnú zónu, indikujúci,
že zodpovedajúca varná zóna je ešte nebezpečne horúca.
Písmeno
H
zostane rozsvietené, kým varná doska
nedosiahne bezpečnú úroveň (približne 60 °C).
2.
Automatické zariadenie vypnutia sa aktivuje, ak varná
zóna zostane náhodou zapnutá po dlhý čas. Zóna
môže byt’ v prípade potreby okamžite opät’ zapnutá
použitím ovládacích prvkov.
3.
Aby ste predišli poškodeniu elektronických obvodov,
varná doska je vybavená senzorom, ktorý nepretržite
monitoruje teplotu týchto obvodov. V prípade prehriatia
sa varná plocha vypne automaticky, kým sa
nedosiahne bezpečná teplota.
4.
Aby sa zamedzilo det’om a iným v nevhodnom použití
spotrebiča a aby ste boli chránení pred náhodným
zapnutím varnej plochy počas čistenia, je varná doska
vybavená bezpečnostnou poistkou, tlačidlom s
kľúčom. Stlačením tohto tlačidla sa varná doska
zablokuje a rozsvieti sa červená kontrolka.
5. Pozor!
ak je povrch prasknutý, vypnite spotrebič, aby
ste predišli nebezpečenstvu elektrického šoku a
zavolajte servis.
•
Používajte čistú handričku, kuchynské utierky a tekutý
umývací prostriedok, špeciálne výrobky alebo dodávanú
škrabku.
•
Nepoužívajte abrazívne prášky alebo čistiace
prostriedky, spreje na čistenie povrchov, odstraňovače
škvŕn alebo hrdze, bielidlo, špongie s abrazívnym
povrchom alebo kovové drôtenky na panvice.
•
Čistite varnú dosku, ak je to možné, po každom použití,
keď je ešte teplá alebo po ochladení.
•
Potraviny s vysokým obsahom cukru (karamel, ovocný
sirup, džem a pod.), ktoré vykypeli na varnú dosku,
alebo rozsypaný cukor, musíte okamžite odstránit'
použitím škrabky.
Dôležité upozornenie
Periodicky kontrolujte, či pod spotrebičom, v blízkosti
vstupu chladiaceho vzduchu alebo výstupov vzduchu nie
je prach. Mohlo by to st’ažit’ ventiláciu a ochladenie
elektronického modulu a znížit’ účinnost’ varnej dosky.
NIE!
3sk53171b.fm5 Page 49 Wednesday, November 10, 2004 3:33 PM