95
V tomto návode na používanie sa nachádzajú dôležité
bezpečnostné upozornenia a pokyny na používanie a
údržbu Vašej novej varnej dosky. Pozorne si prečítajte
všetky informácie v tomto návode a odložte si ho na
ľahko prístupné miesto, aby ste doňho mohli kedykoľvek
nahliadnut’.
Bezpečnostné opatrenia a odporúčania
1. Upozornenie: Táto varná doska zodpovedá
všetkým požiadavkám všetkých zákonov
týkajúcich sa bezpečnosti a elektromagnetickej
kompatibility.
Napriek tomu, osoby, ktoré majú PACEMAKER, sa
k tomuto spotrebiču nesmú priblížit’. Nie je možné
zaručit’, že všetky výrobky (pacemaker) na trhu
vyhovujú normám, podľa ktorých bola táto varná
doska testovaná a preto nie je možné zabezpečit’,
že sa predíde škodlivým interferenciám.
2.
Likvidácia obalu: Rôzne časti obalu likvidujte
zodpovedne, v plnom súlade s platnými predpismi
o likvidácii odpadov.
3.
Indukčná varná doska je určená výhradne na
používanie v domácnosti. Nie je dovolené žiadne iné
použitie. Výrobca odmieta akúkoľvek zodpovednost’
za škody spôsobené nevhodným používaním.
4.
Tento spotrebič nie je určený, aby ho používali osoby
(vrátane detí) so zníženými fyzickými, zmyslovými
alebo rozumovými schopnost’ami bez dozoru, ani
osoby, ktoré nemajú dostatok skúseností a
poznatkov bez toho, že by boli poučené o obsluhe
spotrebiča osobou zodpovednou za ich bezpečnost’.
5.
Varné zóny počas používania dosiahnu vysoké
teploty: odporúčame Vám, aby ste dávali pozor a
nedovolili det’om, aby sa priblížili k spotrebiču,
predídete tak popálaninám a obareninám.
6. Označenie “H”
sa zobrazí na ovládacom
paneli na indikáciu “zvyškového tepla” v
oblasti príslušnej varnej zóny: teplota varnej
zóny je vyššia ako 60 °C a odporúča sa
nedotýkat’ sa jej a nič na ňu neklást’, kým
písmeno “H” nezhasne”.
7.
V prípade, že
sa poškodí povrch varnej dosky
(praskliny alebo rozbitie skla), spotrebič
nepoužívajte a zavolajte servisné stredisko.
8.
Prípadné opravy alebo zásahy musia vykonat’
kvalifikovaní technici.
9.
Táto varná doska je vybavená
tepelnou poistkou,
aby sa predišlo poškodeniu vnútorných okruhov
vysokou teplotou spôsobenou vonkajšími zdrojmi
tepla (napríklad rúrou namontovanou pod varnou
doskou). Ak by teplota elektronických okruhov
presiahla bezpečnú hodnotu, zasiahne tepelná
poistka automatickým vypnutím varnej dosky.
Na displeji sa zobrazí správa o chybe (pozrite. čast’
“Príručka na odstraňovanie problémov”). Ihneď po
poklese teploty na bezpečnú hodnotu bude možné
varnú dosku znovu použit’.
10.
Pred použitím varnej dosky skontrolujte, či sú varné
zóny a dná hrncov suché.
11.
Na varné zóny neklaďte
kovové predmety,
ako
kuchynské pomôcky (nože, vidličky, lyžice, atď.),
pokrievky, ani iné pomôcky, pretože by sa mohli
veľmi zohriat’.
12.
Odporúča sa nepretržite dohliadat’ na prípravu jedál,
pri ktorých sa používajú horúci
olej alebo tuk,
pretože by sa mohli vznietit’. V prípade, že sa olej
vznieti, na hasenie nikdy nepoužívajte vodu: varnú
dosku vypnite a ihneď prikryte hrniec pokrievkou;
hrniec nechajte vychladnút’ na varnej zóne.
Olej likvidujte podľa platných predpisov.
13.
Po ukončení varenia stlačte tlačidlo .
Pred používaním
Dôležité upozornenie
: Ak hrnce nemajú
správnu veľkost’, varné zóny sa nezapnú.
Používajte výhradne hrnce označené
symbolom “INDUCTION SYSTEM”
(Obrázok vedľa).
Pred zapnutím varnej dosky položte hrniec
na želanú varnú zónu.
Nádoby, ktoré máte doma:
Aby ste skontrolovali, či je nádoba vhodná na varenie na
indukčnej varnej doske, použite magnet: nádoby nie sú
vhodné, ak neprit’ahujú magnet.
1.
Dávajte pozor, aby dno hrncov nebolo drsné,
pretože by mohlo poškriabat’ povrch varnej dosky.
Skontrolujte riad.
2.
Varnú dosku nezapínajte, ak sú nádoby prázdne,
hlavne pri použití smaltovaného alebo hliníkového
riadu. Dno nádob a sklokeramický povrch varnej
dosky by sa mohli poškodit’.
3.
Horúce hrnce a panvice nikdy neklaďte na ovládací
panel varnej dosky. Mohli by ho poškodit’.
Odporúčané rozmery dna hrnca
DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ INFORMÁCIE
OK NIE
Ø
26 cm
XL
Ø
17 cm 26 cm
Ø
21 cm
L
Ø
14 cm 21 cm
Ø
18 cm
M
Ø
14,5
cm
S
Ø
12 cm 18 cm
Ø
9 cm 14,5 cm
61901125SK.fm Page 95 Monday, May 19, 2008 5:36 PM