21
TIPY NA UŠETRENIE ENERGIE
STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
•
Používajte hrnce a panvice, ktorých spodný priemer je
rovnaký ako priemer varnej zóny.
Na dvoch indukčných varných zónach používajte
iba hrnce a panvice s plochým dnom, ktoré
prit'ahujú magnet.
•
Ak je to možné, používajte pokrievku. Umožňuje to použitie
nižšieho nastavenia výkonu a ušetrenie energie.
•
Zeleninu a zemiaky varte v malom množstve vody, aby
ste ušetrili energiu.
•
Tlakový hrniec Vám umožňuje ušetrit' viac energie a
času ako tradičné hrnce.
Bezpečnost'
1.
Po použití, keď sú varné zóny na celej varnej doske
vypnuté, rozsvieti sa indikátor zvyškového tepla a
zobrazí sa
H
(horúce) pre každú používanú varnú
zónu, indikujúci, že zodpovedajúca varná zóna je ešte
nebezpečne horúca. Písmeno
H
zostane rozsvietené,
kým varná doska nedosiahne bezpečnú úroveň
(približne 60 °C).
2.
Automatické zariadenie vypnutia sa aktivuje, ak varná
zóna zostane náhodou zapnutá po dlhý čas. Zóna môže
byt' v prípade potreby okamžite opät' zapnutá použitím
ovládacích prvkov.
3.
Aby ste predišli poškodeniu elektronických obvodov,
varná doska je vybavená senzorom, ktorý nepretržite
monitoruje teplotu týchto obvodov. V prípade prehriatia
sa varná plocha vypne automaticky, kým sa
nedosiahne bezpečná teplota.
4.
Aby sa zamedzilo det'om a iným v nevhodnom použití
spotrebiča a aby ste boli chránení pred náhodným
zapnutím varnej plochy počas čistenia, je varná doska
vybavená bezpečnostnou poistkou, tlačidlom s
kľúčom. Stlačením tohto tlačidla sa varná doska
zablokuje a rozsvieti sa červená kontrolka.
5.
Pozor!
ak je povrch prasknutý, vypnite spotrebič, aby
ste predišli nebezpečenstvu elektrického šoku a
zavolajte servis.
Varnú dosku čistite po každom použití, potom čo
vychladla. Týmto predchádzate usádzaniu nečistôt a
uľahčujete čistenie.
Používajte čistú handričku, kuchynské utierky a tekutý
umývací prostriedok alebo špeciálny čistič na
sklokeramické varné dosky.
Odstráňte priškvarené nečistoty pomocou dodávanej
škrabky a špeciálnych čistiacich prostriedkov.
Vyliate nápoje je lepšie odstránit' pred ich priškvarením
na sklokeramický povrch.
Odstráňte všetky škvrny od potravín s vysokým
obsahom cukru (napr. karamelky, ovocné št'avy, džem
a pod.), ktoré vykypeli počas varenia alebo vysypaný
cukor, na čistenie použite škrabku.
Nepoužívajte abrazívne prostriedky, bielidlá, spreje na
čistenie rúr alebo drôtenky na panvice.
Varnú plochu ošetrujte pravidelne značkovým ochranným
voskom určeným pre sklokeramické varné dosky
NIE!
3sk66055.fm Page 21 Friday, February 6, 2004 11:48 AM