120
TIPY NA UŠETRENIE ENERGIE
ČISTENIE A ÚDRŽBA
•
Používajte hrnce a panvice, ktorých spodný priemer je
rovnaký ako priemer varnej zóny.
• Používajte iba magnetické hrnce a panvice s
plochým dnom na dvoj-indukčné varné zóny.
•
Ak je to možné, používajte vrchnák. Umožňuje to použitie
nižšieho nastavenia výkonu a ušetrenie energie.
•
Zeleninu a zemiaky varte v malom množstve vody, aby
ste ušetrili energiu.
•
Tlakový hrniec Vám umožňuje ušetrit' viac energie a
času ako tradičné hrnce.
Bezpečnost'
1.
Po použití, keď sú varné zóny na celej varnej doske
vypnuté, rozsvieti sa indikátor zvyškového tepla a zobrazí
sa
H
(horúce) pre každú používanú varnú zónu, indikujúci,
že zodpovedajúca varná zóna je ešte nebezpečne
horúca. Písmeno
H
zostane rozsvietené, kým varná
doska nedosiahne bezpečnú úroveň (približne 60 °C).
2.
Automatické zariadenie vypnutia sa aktivuje, ak varná
zóna zostane náhodou zapnutá po dlhý čas. Zóna
môže byt' v prípade potreby okamžite opät' zapnutá
použitím ovládacích prvkov.
3.
Aby ste predišli poškodeniu elektronických obvodov,
varná doska je vybavená senzorom, ktorý nepretržite
monitoruje teplotu týchto obvodov. V prípade prehriatia
sa varná plocha vypne automaticky, kým sa
nedosiahne bezpečná teplota.
4.
Aby sa zamedzilo det'om a iným v nevhodnom použití
spotrebiča a aby ste boli chránení pred náhodným
zapnutím varnej plochy počas čistenia, je varná doska
vybavená bezpečnostnou poistkou, tlačidlom s
kľúčom. Stlačením tohto tlačidla sa varná doska
zablokuje a rozsvieti sa červená kontrolka.
5. Pozor!
ak je povrch prasknutý, vypnite spotrebič, aby
ste predišli nebezpečenstvu elektrického šoku a
zavolajte servis.
Varnú dosku čistite po každom použití, potom čo
vychladla. Týmto predchádzate usádzaniu nečistôt a
uľahčujete čistenie.
• Nikdy nečistite spotrebič vysokotlakovými
vodnými alebo parnými čistiacimi zariadeniami.
•
Používajte čistú handričku, kuchynské utierky a tekutý
umývací prostriedok alebo špeciálny čistič na
sklokeramické varné dosky.
•
Odstráňte priškvarené nečistoty pomocou dodávanej
škrabky a špeciálnych čistiacich prostriedkov.
•
Zvyšky jedál sa majú vyčistit' predtým ako sa zapečú
do sklokeramického povrchu.
•
Použitím stierky odstráňte škvrny z jedál s vysokým
obsahom cukru (ako sú karamel, ovocné št'avy,
džemy, atď.) ktoré prekypia počas varenia alebo
vyprsknú cukor.
•
Nepoužívajte abrazívne prostriedky, bielidlá, spreje na
čistenie rúr alebo drôtenky na panvice.
Varnú plochu ošetrujte pravidelne značkovým ochranným
voskom určeným pre sklokeramické varné dosky.
NIE!