- Toto zariadenie je určené len na bežné používanie v domácnosti. Nie je určené na používanie v
prostrediach, ako sú kuchyne pre zamestnancov v obchodoch, kanceláriách, farmách či inom
pracovnom prostredí. Taktiež nie je určené na používanie zákazníkmi v hoteloch, moteloch,
penziónoch a iných druhoch ubytovacích zariadení.
- Aby nedošlo k nebezpečným situáciám, nikdy nepripájajte zariadenie k externému časovému
spínaču ani diaľkovému ovládaciemu systému.
- V prípade, že zariadenie použijete nevhodným spôsobom, na profesionálne alebo na
poloprofesionálne účely alebo ak ho používate v rozpore s pokynmi v tomto návode, záruka
stratí platnosť a spoločnosť Philips nenesie žiadnu zodpovednosť za spôsobené škody.
Tento výrobok Philips vyhovuje všetkým normám týkajúcim sa elektromagnetických polí (EMF). Ak
budete zariadenie používať správne a v súlade s pokynmi v tomto návode na použitie, bude jeho
použitie bezpečné podľa všetkých v súčasnosti známych vedeckých poznatkov.
1 Spomedzi platní na grilovanie vyberte vložku a odstráňte všetky nálepky.
2 Vonkajšiu strany zariadenia očistite navlhčenou tkaninou.
3 Platne poriadne očistite (pozrite si kapitolu „Čistenie“).
Poznámka: Počas prvého použitia sa môže zo zariadenia uvoľňovať malé množstvo dymu. Je to
normálny jav.
- Gril môžete použiť s platňami v naklonenej a horizontálnej polohe.
- Bežná poloha pre grilovanie je, keď sú platne naklonené. V tejto polohe tuk alebo šťava, ktorá
vychádza z jedla, steká na podnos alebo podnosy na tuk.
- Zariadenie je vybavené rozkladacími nožičkami. Keď ich rozložíte, môžete položiť platne na
grilovanie do vodorovnej polohy. Túto polohu použite na prípravu prísad s nízkym obsahom
tukov, ako napríklad ovocia alebo zeleniny, ktoré by sa po platniach v naklonenej polohe kĺzali
nadol. Vodorovnú polohu tiež použite na prípravu marinovaného jedla, aby sa predišlo stečeniu
marinády z platní. (Obr. 2)
- Kontaktný gril (Obr. 3)
Táto poloha je obzvlášť vhodná na rýchle grilovanie pri vysokej teplote z obidvoch strán (hovädzie
stehná, hamburgery atď.) a na prípravu hriankovaných sendvičov alebo panini.
Poznámka: Obidve platne na grilovanie sú v kontakte s jedlom.
- Gril na gratinovanie (Obr. 4)
Toto je ideálna poloha na gratinovanie surovín. Poloha na gratinovanie je tiež vhodná na prípravu
všetkých druhov „otvorených“ hrianok, napr. s vajíčkom, paradajkou, korením a/alebo krúžkami cibule
zakrytými syrom.
Poznámka: Horná platňa na grilovanie sa nesmie dotýkať jedla.
- Gril používaný na párty (Obr. 5)
V tejto polohe ponúka gril pre zdravé stravovanie veľký povrch na grilovanie pre prípravu všetkých
druhov rýchleho občerstvenia, ako napríklad šašlíka, satay, zeleniny, ovocia atď.
1 Kábel úplne odviňte z odkladacej konzoly na pántoch zariadenia (Obr. 6).
2 Uistite sa, že gril je zatvorený (Obr. 7).
82