Whirlpool AKZ 489 IX Program Chart

  • Prečítal som si používateľskú príručku pre rúru Whirlpool AKZ 489. Som pripravený odpovedať na vaše otázky týkajúce sa funkcií rúry, jej používania a údržby. Príručka obsahuje informácie o rôznych režimoch pečenia, príslušenstve a riešení problémov.
  • Aké príslušenstvo je súčasťou balenia rúry?
    Ako dlho sa chladiaci ventilátor zapína po vypnutí rúry?
    Na čo slúži funkcia "Duálna 35°/60°"?
    Akú funkciu použiť na pečenie pizze?
AKZ 489
POPIS SPOTREBIÈA
SK
5019 310 56079
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
Èinnost' ventilátora je viazaná na dosiahnutú
teplotu rúry a môe pokraèovat' aj po vypnutí rúry,
poèas nieko¾kých minút.
3. Horný ohrevný èlánok (mono ho spustit')
4. Zadné osvetlenie
5. Okrúhly ohrevný èlánok (nevidno ho)
6. Ventilátor rúry
7. Spodný ohrevný èlánok (nevidno ho)
8. Chladné dvierka rúry
PRÍSLUENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík Zapnutie/Vypnutie - Výber funkcií.
2. Ovládacím gombíkom môete zmenit' vopred
nastavené hodnoty (teplotu, èas, úrovne).
3. Tlaèidlo pre potvrdenie a výber programu.
4. Tlaèidlo pre výber peciálnych funkcií
Extra zapekanie a Udriavanie v teple.
Zasúvacie ovládacie gombíky
Aby ste gombík mohli pouit', stlaète ho v strede.
Ovládací gombík sa vysunie.
Otoète ho do elanej polohy.
Po ukonèení varenia otoète gombík do polohy 0 a
stlaète ho v strede, aby sa vrátil do pôvodnej polohy.
Prvá
Posledná
úroveò
úroveò
Rot:
Nádoba na odkvapkávanie:
Hliníkový plech na
peèenie zákuskov:
Boèné katalytické panely:
Posuvné kajnièky:
Tabu¾ka funkcií rúry
Funkcia È.
Nastavená
teplota
Nastavite¾
teplota
Popis funkcie
0 Vypnutá rúra
- - - -
OSVETLENIE
- - - Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
DUÁLNA 35°/60°
2 35C - 60C -
Na udriavanie stálej teploty vnútri rúry.
35°: na kysnutie cesta, chleba a pizze.
60°: na udranie teploty jedla po varení.
Odporúèame Vám pouívat' prvú úroveò.
STATICKÁ
3 200C 50°C - 250°C
Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na strednej úrovni. Rúru
predohrejte na elanú teplotu varenia a vlote potraviny
do vnútra rúry, keï sú rozsvietené vetky indikátory
teplomera.
S VENTILÁTOROM
4 175C 50°C - 250°C
Na prípravu zákuskov na 2 úrovniach. Nie je nutný
predohrev rúry. Poèas peèenia vymeòte polohu jedál.
NÚTENÝ OBEH
TEPLÉHO VZDUCHU
5
160C 50°C - 250°C
Na prípravu rôznych jedál súèasne na viacerých
úrovniach (napr.: ryby, zelenina, koláè) bez prenosu
vône z jedného jedla na druhé. Vyberte vdy jedlá, ktoré
vyadujú rovnaký èas prípravy.
TURBOVENTILÁTOR
6160C
50°C - 250°C
Na varenie na 2 úrovniach (napr.: ve¾ké torty, bábovky,
dusená zelenina, hydina s hmotnost'ou nad 3 kg.). Nie
je nutný predohrev rúry.
GRIL
7 3 -
Na grilovanie malých kúskov mäsa (rebierka, pízy,
klobásky) a na zapeèenie chleba. Funkciu mono
nastavit' na rôznu úroveò výkonu (1 min.-5 max.). Rúru
predohrejte poèas 3/5 min. Poèas varenia musia ostat'
dvierka rúry zatvorené. V prípade prípravy mäsa nalejte
do nádoby na odkvapkávanie trochu vody, zníi sa tým
mnostvo dymu a tuk nebude vystrekovat'. Poèas
grilovania mäso otáèajte.
S touto funkciou je spojená funkcia otáèania raòa
(ak je k dispozícii).
TURBOGRIL
8 3 -
Na grilovanie ve¾kých kusov mäsa (roast beef, peèe
mäsá).
Funkciu mono nastavit' na rôznu úroveò výkonu
(1 min.-5 max.). Rúru predohrejte poèas 3/5 min. Poèas
varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené. V prípade
prípravy mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie
trochu vody, zníi sa tým mnostvo dymu a tuk nebude
vystrekovat'. Poèas grilovania mäso otáèajte.
PIZZA/CHLIEB
9 -
P1- 300°C
P2- 220°C
P3- 220°C
Na peèenie pizze, chleba, posúchov. Ku kadému
programu sa viae recept, ktorý nájdete v príruèke na
varenie.
DOPLNKO
OHREVNÝ ÈLÁNOK
10 200C 50°C - 250°C
Na rýchly predohrev rúry. Poèas ohrevu sa indikátory
teplomera postupne rozsvietia. Pri dosiahnu
nastavenej teploty zaznie zvukové znamenie, ktoré
indikuje automatický prechod rúry do funkcie
STATICKÁ
. Ideálne na peèenie mäsa, rýb a hydiny.
TABU¼KA GRILOVANIA
TABU¼KY VARENIA
Poznámka:
Pri príprave mäsa pri funkcii s ventilátorom a pri statickej funkcii Vám odporúèame pridat' funkciu Extra
zapekanie, s úrovòou 1 a 3.
Teploty a doby varenia sú iba pribliné.
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(5 minút)
Úroveò
(od spodu)
Úroveò
výkonu
Doba varenia
(minúty)
Rebierka 7 X 4 5 35 - 45
Kotlety 7 X 4 5 30 - 40
Klobásky 7 X 3 - 4 5 30 - 40
Rotenka 7 X 4 5 35 - 45
Ryby (filé) 7 X 3 - 4 5 35 - 45
Kuracie stehná 7 X 3 - 4 5 40 - 50
pízy 7 X 3 - 4 5 40 - 50
Rebierka 7 X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kurèat'a 7 X 3 5 45 - 55
1/2 kurèat'a 8 X 3 5 45 - 55
Kurèa vcelku 8 X 3 5 60 - 70
Peèené mäso
(bravèové, hovädzie)
8 X 2 5 60 - 70
Kaèica 8 X 2 5 70 - 80
Jahòacie stehno 8 X 3 5 70 - 80
Roast beef 8 X 3 5 50 - 60
Peèené zemiaky 8 X 3 5 50 - 60
Ryby (okúò, pstruh) 8 X 3 5 50 - 60
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(10 minút)
Úroveò
(od spodu)
Úroveò
Extra zapekanie
Teplota
(°C)
Doba varenia
(minúty)
MÄSO
Jahòa, koz¾a, baranina
3 X 2 2 200 95 - 110
5 X 3 2 200 100 - 110
4 X 2 - 200 100 - 110
Peèené mäso
(te¾acie, bravèové, hovädzie)
(kg 1)
3 X 2 2 200 95 - 110
5 X 3 3 200 100 - 110
4 X 2 - 200 90 - 100
Kurèa, králik,
kaèica
3 X 2 3 200 80 - 90
5 X 2 3 190 80 - 90
4 X 2 - 200 85 - 95
Morka (kg 4-6) + úroveò 3
zapeèenie
3 X 1 3 200 160 - 180
5 X 1 3 200 160 - 180
4 X 1 - 210 180 - 190
Hus (kg 2)
3 X 2 3 210 100 - 130
5 X 1 3 200 100 - 130
4 X 2 - 200 100 - 130
RYBY
(VCELKU)
(1-2 kg)
Ostrie, okúò, tuniak,
losos, treska
3 X 2 1 200 45 - 55
5 X 3 1 190 45 - 55
4 X 2 - 200 50 - 60
RYBY
(FILÉ)
(1 kg)
Meèúò, tuniak
3 X 2 2 200 40 - 50
5 X 3 2 190 40 - 50
4 X 3 - 200 40 - 50
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(10 minút)
Úroveò
(od spodu)
Úroveò
Extra zapekanie
Teplota
(°C)
Doba varenia
(minúty)
ZELENINA
Paprika a plnené paradajky
3 X 2 - 220 50 - 60
5 X 2 - 200 50 - 60
4 X 2 - 200 50 - 60
Peèené zemiaky
3 X 2 3 220 50 - 60
5 X 2 3 200 50 - 60
KOLÁÈE, ZÁKUSKY A POD.
Kysnuté koláèe
3 X 2 - 190 40 - 50
5 X 1 - 180 40 - 50
4 X 2 - 180 40 - 50
Plnené koláèe
(s tvarohom)
3 X 2 - 190 80 - 90
5 X 2 - 180 70 - 80
4 X 2 - 180 80 - 90
Linecké koèe
3 X 2 - 190 40 - 50
5 X 2 - 180 40 - 50
4 X 2 - 180 40 - 50
Záviny
3 X 2 - 200 50 - 55
5 X 1 - 3 - 200 50 - 55
4 X 2 - 200 50 - 55
Suienky
3 X 2 - 170 20 - 30
5 X 1 - 3 - 200 20 - 30
4 X 2 - 200 20 - 30
Odpa¾ované cesto
3 X 2 - 180 35 - 45
5 X 1 - 3 - 180 35 - 45
4 X 2 - 180 40 - 50
Slané torty
3 X 2 - 200 40 - 50
5 X 2 - 190 40 - 50
4 X 2 - 190 40 - 50
Lasagne
3 X 2 1 200 45 - 60
5 X 2 1 200 45 - 60
6 X 2 - 200 45 - 60
Plnené ovocné torty
napr. s ananásom,
broskyòami
3 X 2 - 190 50 - 60
5 X 2 - 190 40 - 50
4 X 2 - 190 40 - 50
Snehové suienky
3 X 2 - 120 120 - 150
5 - 1 - 3 - 120 120 - 150
4 - 2 - 120 120 - 150
Zákusky z lístkového cesta
3 X 2 - 200 35 - 45
5 X 1 - 3 - 190 35 - 45
4 X 2 - 190 35 - 45
Suflé
3 X 2 - 200 40 - 50
5 X 2 - 190 45 - 55
4 X 2 - 190 45 - 55
/