IKEA OBU C00 S Program Chart

Typ
Program Chart

Tento návod je vhodný aj pre

OBU COO
POPIS SPOTREBIÈA
SK
5019 610 56017
1.
Ovládací panel
2.
Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
Èinnost' ventilátora je viazaná na dosiahnutú
teplotu rúry a varnej dosky a môe pokraèovat' aj po
vypnutí rúry, poèas nieko¾kých minút
3.
Horný ohrevný èlánok (mono ho spustit')
4.
Osvetlenie rúry
5.
Okrúhly ohrevný èlánok (nevidno ho)
6.
Ventilátor rúry
7.
Spodný ohrevný èlánok (nevidno ho)
8.
Chladné dvierka rúry
PRÍSLUENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík Zapnutie/Vypnutie - Výber funkcií.
2. Tlaèidlo pre potvrdenie a výber programu.
3. Ovládacím gombíkom môete zmenit' vopred
nastavené hodnoty (teplotu, èas, úrovne).
4. Ovládací gombík prednej ¾avej varnej zóny*
0 1 ...10
5. Ovládací gombík zadnej ¾avej varnej zóny*
0 1 ...10
6. Ovládací gombík zadnej pravej varnej zóny*
0 1 ...10
7. Ovládací gombík prednej pravej varnej zóny*
0 1 ...10
8. Kontrolka èinnosti varnej dosky
*) Ovládacie gombíky varnej dosky nemono vzájomne zamenit'. Po èistení alebo údrbe ich musíte umiestnit' spät' na ich
miesto.
Prvá
posledná
úroveò
úroveò
Plech na peèenie
zákuskov:
Rot:
Nádoba na
odkvapkávanie:
Katalytické panely:
Posuvné kajnièky:
Tabu¾ka funkcií rúry
Funkcia
Nastavená
teplota
Nastavite¾n
á teplota
Popis funkcie
-
Vypnutá rúra
- -
OSVETLENIE
- - Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry
DUÁLNA 35°/60°
35C - 60C -
Na udriavanie stálej teploty vnútri rúry.
35°C: na kysnutie cesta, chleba a pizze.
60°C: na udranie teploty jedla po varení.
Odporúèame Vám pouívat' prvú úroveò vodiacej lity.
STATICKÁ
200C 50°C - 250°C
Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
Rúru predohrejte na elanú teplotu varenia a vlote potraviny
do vnútra rúry, keï sú rozsvietené vetky indikátory
teplomera.
Odporúèame Vám pouívat' druhú alebo tretiu úroveò lity v
rúre.
S VENTILÁTO-
ROM
175C 50°C - 250°C
Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
Ak je to potrebné, odporúèame zmenit' polohu jedál, aby boli
jedlá uvarené rovnomernejie.
Nútený obeh
teplého vzduchu
160C 50°C - 250°C
Na varenie jedál, ktoré vyadujú rovnakú teplotu v rúre, bez
predohrevu, na jednej alebo viacerých úrovniach (napr.: ryby,
zelenina, koláè) bez prenosu vône z jedného jedla na druhé.
TURBOVENTI-
LÁTOR
160C
50°C - 250°C
Na prípravu jedla na jednej úrovni (napr.: ovocie, torty,
bábovky, zelenina, pizza, hydina).
GRIL
3 -
Na grilovanie rebierok, pízov, klobások, gratinovanie zeleniny
a na zapeèenie chleba.
Funkciu mono nastavit' na rôznu úroveò výkonu
(1 min. - 5 max.).
Rúru predohrejte poèas 3 - 5 min.
Poèas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na
odkvapkávanie, umiestnenej v prvej polohe, trochu vody, zníi
sa tým mnostvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
Odporúèame otoèit' potraviny poèas prípravy.
TURBOGRIL
3 -
Na grilovanie ve¾kých kusov mäsa (roast beef, peèené mäsá).
Funkciu mono nastavit' na rôznu úroveò výkonu
(1 min. - 5 max.).
Rúru predohrejte poèas 3 - 5 min.
Poèas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade prípravy mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie
(umiestnenej v prvej polohe) trochu vody, zníi sa tým
mnostvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
Odporúèame mäso poèas prípravy otoèit'.
PIZZA/CHLIEB
-
P1- 300°C
P2- 220°C
Na peèenie pizze, chleba, posúchov.
Ku kadému programu sa viae recept, ktorý nájdete v
priloenej kuchárskej knihe.
DOPLNKOVÝ
OHREVNÝ
ÈLÁNOK
200C 50°C - 250°C
Na rýchly predohrev rúry.
Poèas ohrevu sa indikátory teplomera
postupne rozsvietia.
Pri dosiahnutí nastavenej teploty sa funkcia vypne automaticky
a zaznie zvukové znamenie, ktoré indikuje automatický
prechod rúry do funkcie
STATICKÁ
.
TABU¼KY VARENIA
TABU¼KA GRILOVANIA
Pozn.:
pri príprave mäsa pri funkcii s ventilátorom a v statickej
funkcii Vám odporúèame pridat' funkciu Zapekanie, s úrovòou
1 a 3.
Teploty a doby varenia sú iba pribliné.
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveò
(od
spodu)
Úroveò
Zhnedn
utie
Teplota
(°C)
Doba
varenia
(minúty)
MÄSO
Jahòa, koz¾a,
baranina
X 2 2 200 95 - 110
X 3 2 200 100 - 110
X 2 - 200 100 - 110
Peèené mäso
(te¾acie,
bravèové,
hovädzie)
(kg 1)
X 2 2 200 95 - 110
X 3 3 200 100 - 110
X 2 - 200 90 - 100
Kurèa, králik,
kaèica
X 2 3 200 80 - 90
X 2 3 190 80 - 90
X 2 - 200 85 - 95
Moriak
(kg 4-6) + úrov
3
zhnednutie
X 1 3 200 160 - 180
X 1 3 200 160 - 180
X 1 - 210 180 - 190
Hus (kg 2)
X 2 3 210 100 - 130
X 1 3 200 100 - 130
X 2 - 200 100 - 130
RYBY
(VCELKU)
(1-2 kg)
Ostrie, okúò,
tuniak,
losos, treska
X 2 1 200 45 - 55
X 3 1 190 45 - 55
X 2 - 200 50 - 60
RYBY
(FILÉ)
(1 kg)
Meèúò, tuniak
X 2 2 200 40 - 50
X 3 2 190 40 - 50
X 3 - 200 40 - 50
ZELENINA
Paprika a plnené
paradajky
X 2 - 220 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
Peèené zemiaky
X 2 3 220 50 - 60
X 2 3 200 50 - 60
KOLÁÈE,
ZÁKUSKY A
POD.
Kysnuté koláèe
X 2 - 190 40 - 50
X 1 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Plnené koláèe
(s tvarohom)
X 2 - 190 80 - 90
X 2 - 180 70 - 80
X 2 - 180 80 - 90
Linecké koláèe
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Záviny
X 2 - 200 50 - 55
X 1 - 3 - 200 50 - 55
X 2 - 200 50 - 55
Suienky
X 2 - 170 20 - 30
X 1 - 3 - 200 20 - 30
X 2 - 200 20 - 30
Odpa¾ované
cesto
X 2 - 180 35 - 45
X 1 - 3 - 180 35 - 45
X 2 - 180 40 - 50
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveò
(od
spodu)
Úroveò
Zhnedn
utie
Teplota
(°C)
Doba
varenia
(minúty)
Slané torty
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Lasagne
X 2 1 200 45 - 60
X 2 1 200 45 - 60
X 2 - 200 45 - 60
Plnené ovocné
torty
napr. s
ananásom,
broskyòami
X 2 - 190 50 - 60
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Snehové
suienky
X 2 - 120 120 - 150
- 1 - 3 - 120 120 - 150
- 2 - 120 120 - 150
Zákusky z
lístkového cesta
X 2 - 200 35 - 45
X 1 - 3 - 190 35 - 45
X 2 - 190 35 - 45
Suflé
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 45 - 55
X 2 - 190 45 - 55
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveò
(od spodu)
Úroveò
výkonu
Doba
varenia
(minúty)
Rebierka X 4 5 35 - 45
Kotlety X 4 5 30 - 40
Klobásky X 3 - 4 5 30 - 40
Rotenka X 4 5 35 - 45
Ryby (filé) X 3 - 4 5 35 - 45
Kuracie
stehná
X 3 - 4 5 40 - 50
pízy X 3 - 4 5 40 - 50
Rebierka X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kurèat'a X 3 5 45 - 55
1/2 kurèat'a X 3 5 45 - 55
Kurèa vcelku X 3 5 60 - 70
Peèené mäso
(bravèové,
hovädzie)
X 2 5 60 - 70
Kaèica X 2 5 70 - 80
Jahòacie
stehno
X 3 5 70 - 80
Roast beef X 3 5 50 - 60
Peèené
zemiaky
X 3 5 50 - 60
Ryby (okúò,
pstruh)
X 3 5 50 - 60
Tento symbol sa neviae na iadnu funkciu varnej dosky; ohrevný èlánok je vypnutý.
AKO ZAPNÚ VARNÚ DOSKU
Na ovládacom paneli rúry sú 4 ovládacie gombíky, ktorými sa ovláda èinnost' varnej dosky. Sú oznaèené
stupnicou, ktorá zodpovedá rôznym úrovniam výkonu a rôznymi symbolmi, ktoré sa viau na funkcie.
Otoète ovládací gombík elanej varnej zóny smerom vpravo do elanej polohy (pozrite návod na pouitie
varnej dosky).
ltá kontrolka èinnosti dosky sa zapne.
Tabu¾ky funkcií varnej dosky (v závislosti od modelu)
Funkcia Popis funkcie
UDRIAVANIE V
TEPLE
Na udriavanie stálej teploty 60° po ukonèení varenia. Aby ste funkciu zapli, otoète
ovládací gombík do polohy
.
DVOJITÁ ZÓNA
Je k dispozícii na ¾avej prednej a zadnej platni. Roziruje ohrevnú zónu varnej dosky,
èo umoòuje pouitie ve¾kých hrncov, oválnych alebo obdånikových varných nádob.
Zapnutie: otoète ovládací gombík do polohy
a poèkajte, kým zaène blikat' kontrolka
zvykového tepla príslunej platne. Nastavte úroveò výkonu otoèením ovládacieho
gombíka smerom v¾avo. Kontrolka zvykového tepla zostane rozsvietená, èím indikuje
zapnutie varnej dosky. Funkciu zruíte otoèením ovládacieho gombíka do polohy
0
.
ICP (Zaèiatoèná
fáza varenia)
Urých¾uje ohrev platne pri zaèiatoènej fáze varenia poèas nastavenej doby. Aby ste
funkciu zapli, otoète ovládací gombík do polohy
.
Poèkajte, kým zaène blikat'
kontrolka zvykového tepla, potom otoète ovládací gombík smerom v¾avo do polohy
elanéhokonu. Napr.: ak je úroveò
1
, varná zóna bude pracovat' na plný výkon
poèas 1 minúty
, potom bude pokraèovat' pri výkone
1
a do ukonèenia varenia,
ak nezmenite nastavenie gombíka. Ak úroveò je
6
, varná zóna bude pracovat' na
plný výkon poèas
6 minút,
potom bude pokraèovat' pri výkone
6
a do ukonèenia
varenia, ak medzitým nezmeníte nastavenie ovládacieho gombíka. Tento reim
môete aplikovat' na vetky úrovne,
s výnimkou úrovne 10
.
CHLY VAR
Na rýchly ohrev vody do varu a ostane aktívna poèas nastavenej doby.
Po uplynutí doby sa varná doska vráti automaticky na maximálny výkon. Môe byt'
zapnutá aj po zaèatí varenia. Upozornenie: Pred aktiváciou tejto funkcie sa
presvedète, èi ste na zvolenú varnú zónu poloili varnú nádobu, aby ste nepokodili
povrch varnej dosky. Hodnoty výkonu pecifikované pre túto funkciu sú garantované
pre vetky sklokeramické varné dosky. Pri aktivácii funkcie polote varnú nádobu na
zvolenú varnú zónu a otoète ovládací gombík do polohy . Funkciu zruíte zmenou
polohy ovládacieho gombíka.
ETRNÝ OHREV
Na kysnutie cesta, zmäkèenie masla vybratého z chladnièky, udriavanie správnej
teploty dojèenskej f¾ae a detskej kae, na prípravu jogurtu, rozpustenie èokolády a
pod.
Je k dispozícii, iba ak svieti kontrolka zvykového tepla. Pri aktivácii skontrolujte, èi
je kontrolka zvykového tepla zvolenej varnej zóny rozsvietená. Otoète ovládací
gombík do polohy . Aby ste funkciu zruili, zmeòte polohu ovládacieho gombíka.
  • Page 1 1
  • Page 2 2

IKEA OBU C00 S Program Chart

Typ
Program Chart
Tento návod je vhodný aj pre