Whirlpool AKZ 287 IX Program Chart

  • Prečítal som si používateľskú príručku pre rúru s varnou doskou Whirlpool AKZ 287. Som pripravený odpovedať na vaše otázky týkajúce sa funkcií rúry, nastavení, programov pečenia a grilovania, ako aj údržby zariadenia. Príručka obsahuje podrobné informácie o všetkých funkciách a ovládacích prvkoch. Neváhajte sa opýtať na čokoľvek!
  • Ako zapnem rúru?
    Aká je funkcia MLTF?
    Ako používať funkciu grilovania?
    Čo robiť, ak sa ovládacie gombíky varnej dosky po čistení nevracajú na svoje miesto?
AKZ 287 LIST POPISU SPOTREBIÈA
SK
5019 310 54011
Prvá-Posledná...
úroveò vodiacej lity
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor* (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný èlánok (môe byt' spustený)
4. Osvetlenie rúry
5. Kotúèový ohrevný èlánok (nevidno ho)
6. Ventilátor
7. Spodný ohrevný èlánok (nevidno ho)
8. Závesy dvierok rúry
9. Ochladzované dvierka rúry
*Poznámka.:
Chladiaci ventilátor sa zapína iba potom, èo rúra dosiahla
urèitú teplotu. Po vypnutí rúry môe ventilátor pokraèovat' v èinnosti ete
po urèitú dobu, aby sa dosiahlo správne vychladenie.
PRÍSLUENSTVO
Gombíky s dvojstupòovým stlaèením
Pri pouití tohoto druhu gombíkov ich stlaète v strede.
Otoète gombík do elanej polohy.
Po ukonèení varenia otoète gombík spät' do polohy oznaèenej 0 a znovu ho stlaète, èím sa
nastaví do pôvodnej polohy.
TABU¼KA FUNKCIÍ VARNEJ PLOCHY
POPIS RÚRY ALEBO RADY PRE POUITIE RÚRY NÁJDETE NA LISTE POPISU
PROGRAMOV.
TABU¼KA FUNKCIÍ RÚRY
Funkcia
Funkcia
Predstavená
teplota/úroveò
Popis funkcie
(podrobnosti pozri v príruèke uívate¾a)
Symbol È.
RÚRA VYPNUTÁ -
-
OSVETLENIE RÚRY -
Pre zapnutie osvetlenia rúry.
2
MLTF
(Udriavanie v teple)
35C
Pre udriavanie stálej teploty,
35°C alebo 60°C.
3 STATICKÁ 200C
Pre prípravu jedál na jednej úrovni.
Predohrev.
4
MÚÈNIKY
(Statická+Ventilátor)
175C
Pre prípravu jedál na dvoch úrovniach, pri
tej istej teplote.
5 VENTILÁTOR 160C
Pre prípravu jedál na viac ako jednej úrovni,
pri tej istej teplote.
6 TURBOVENTILÁTOR 160C
Pre prípravu: ve¾kých ovocných koláèov,
plnenej zeleniny, patét, hydiny.
7 GRIL 3
Pre grilovanie malých kúskov mäsa,
toastov a pod.
8
TURBOGRIL
(Gril+Ventilátor)
3
Pre grilovanie ve¾kých kusov mäsa.
9 PROGRAM P1
Pre peèenie pizze, chleba, posúchov.
10
PRÍDAVNÝ
OHREVNÝ ÈLÁNOK
200C
Pre rýchly predohrev rúry.
Rot
Plech na peèenie
Nádoba na odkvapkávanie
Katalytické panely
Symbol funkcie Funkcia
Popis funkcie
(podrobnosti pozri v príruèke uívate¾a)
UDRIAVANIE V TEPLE Stála teplota, 60°C.
DVOJITÁ ZÓNA
Pre rozírenie ohrievanej plochy o ïaliu
oválnu alebo tvorhrannú varnú zónu.
ICP (Zaèiatoèná fáza varenia) Pre urýchlenie ohrevu vybranej varnej zóny.
RÝCHLY OHREV Pre rýchle zovretie vody.
ETRNÝ OHREV Stála teplota, 35°C.
1-10 ÚROVNE VÝKONU -
UVEDENIE RÚRY DO ÈINNOSTI
Pri prvom zapojení rúry do elektrickej siete alebo po výpadku dodávky prúdu
je na displeji
zobrazené  .
Zapnutie rúry:
otoète
gombík 1
oznaèením smerom hore, ako na obr. 1 alebo na programovej schéme.
stlaète
tlaèidlo 3
.
Na displeji je zobrazené --:--
.
1. Ovládací gombík: pre vo¾bu funkcií rúry.
2. Gombík pre nastavenie: presného èasu, èasu varenia, èasu, kedy sa má ukonèit' proces
prípravy jedla, teploty a úrovne výkonu (Funkcia
P
).
3. Gombík na výber a potvrdenie rôznych èinností (pouívajte iba jednoduché stlaèenie).
4. Gombík pre výber peciálnych funkcií: Zhnednutie a Udriavanie v teple .
5. Ovládací gombík pre prednú ¾avú varnú zónu* 0 1 ... 10
6. Ovládací gombík pre zadnú ¾avú varnú zónu* 0 1 ... 10
7. Ovládací gombík pre zadnú pravú varnú zónu* 0 1 ... 10
8. Ovládací gombík pre prednú pravú varnú zónu* 0 1 ... 10
*)
Ovládacie gombíky varnej dosky nie sú zamenite¾né. Po èistení alebo oprave ich musíte umiestnit' na ich pôvodné miesta.
Prvá
Posledná
TABU¼KA PRÍPRAVY JEDÁL PRE FUNKCIU GRIL
TABU¼KY PRÍPRAVY JEDÁL
POZNÁMKA:
Pri príprave mäsa pouívajte funkcie s ventilátorom alebo statickú funkciu, odporúèame Vám
taktie pouit' funkciu Zhnednutie (úroveò 1 a 3).
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(5 min.)
Úroveò
(od spodu)
Stupeò
zapekania
Èas prípravy
jedla (minút)
Plátky svieèkovej
7
X 4 5 35 - 45
Kotlety
7
X 4 5 30 - 40
Klobásky
7
X 4 5 30 - 40
Bravèové kotlety
7
X 4 5 25 - 35
Ryby
7
X 4 5 30 - 40
Kuracie stehná
7
X 4 5 35 - 40
Kebab
7
X 4 5 30 - 35
Bravèové rebierka
7
X 4 5 20 - 35
Polovièky kurèat'a
7
X 3 5 45 - 50
Polovièky kurèat'a
8
- 3 5 45 - 55
Kurèa vcelku
8
- 3 5 60 - 70
Peèené mäso
(bravèové, hovädzie)
8
- 3 5 75 - 90
Kaèica
8
- 2 5 80 - 90
Jahòacie stehno
8
- 3 5 90 - 120
Peèené hovädzie mäso
8
- 3 5 90 - 120
Peèené zemiaky
8
- 3 5 40 - 50
Rezne z meèúòa
8
- 3 5 35 - 45
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(10 minút)
Úroveò
(odspodu)
Teplota
(°C)
Èas prípravy
jedla
(minút)
MÄSO
Jahòacina,
koz¾acina,
baranina
3
X 2 200 60 - 80
5
X 2 190 70 - 90
4
X 2 190 60 - 80
Peèené mäso
(Te¾acina, bravèové, hovädzie)
(kg 1)
3
X 2 200 70 - 90
5
- 2 190 60 - 80
4
- 2 190 60 - 80
Kurèa,
králik,
kaèica
3
X 2 200 70 - 80
5
- 2 190 60 - 70
4
- 2 190 70 - 80
Moriak (kg 6) + úroveò 3
zhnednutie
3
X 1 200 160 - 180
5
X 1 190 150 - 180
4
X 1 190 150 - 180
Hus (2 kg)
3
X 2 200 120 - 130
5
X 2 190 100 - 120
4
X 2 190 110 - 120
RYBY (VCELKU)
(1-2 kg)
Ostrie, okúò, tuniak
losos, pstruh
3
X 2 200 60 - 70
5
- 2 - 3 190 65 - 75
4
- 2 - 3 190 60 - 70
RYBY (PORCOVANÉ)
(1 kg)
Meèúò, tuniak,
losos, treska
3
X 2 200 45 - 55
5
- 3 190 50 - 55
4
X 2 190 45 - 55
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(10 minút)
Úroveò
(odspodu)
Teplota
(°C)
Èas prípravy jedla
(minúty)
ZELENINA
Plnená paprika
6
X 2 200 50 - 60
3
X 2 190 35 - 45
5
- 2 180 55 - 60
4
- 2 190 50 - 60
Plnené paradajky
3
X 2 200 50 - 55
5
- 2 180 50 - 60
4
- 2 190 35 - 45
Peèené zemiaky
3
X 2 200 40 - 50
5
- 2 190 45 - 50
4
- 2 190 45 - 50
Surová gratinovaná
zelenina (napr. fenikel,
kapusta, parg¾a, zeler)
3
X 2 200 35 - 45
5
- 3 180 40 - 50
4
- 2 190 40 - 50
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(10 minút)
Úroveò
(odspodu)
Teplota
(°C)
Èas prípravy jedla
(minúty)
ZÁKUSKY, MÚÈNIKY A
POD.
Kysnuté múèniky (kypré)
3
X 2 160 30 - 40
5
- 3 150 35 - 45
4
- 3 160 30 - 40
Plnené koláèe
(s tvarohom)
3
- 2 180 90 - 95
5
- 2 160 70 - 80
4
- 2 170 90 - 95
Koláèiky
3
X 2 180 25 - 35
5
- 3 180 45 - 50
4
- 2 180 30 - 40
Jablková trúd¾a
3
X 2 200 40 - 45
5
X 3 200 45 - 50
4
- 2 180 45 - 50
Suienky
3
X 2 180 20 - 30
5
- 1 - 3 160 30 - 40
4
- 2 - 4 180 25 - 35
Krémee, zákusky z
odpa¾ovaného cesta
3
X 2 - 4 190 25 - 35
5
X 1 - 3 180 40 - 50
4
X 2 - 4 190 30 - 40
Pikantné koláèe
3
X 2 200 50 - 55
5
X 3 180 55 - 60
4
X 2 200 40 - 50
Lasagne
3
X 2 200 45 - 55
5
- 2 190 45 - 55
6
- 2 190 45 - 55
Plnené ovocné koláèe
napr. ananásový,
broskyòový
3
X 2 200 35 - 45
5
- 2 180 45 - 50
4
- 2 180 40 - 50
Snehové cukrové peèivo,
pusinky
3
X 2 90 120 - 150
5
- 1 - 3 80 150 - 180
4
- 2 - 4 100 120 - 150
Zákusky z lístkového cesta
3
X 2 200 15 - 25
5
X 1 - 3 190 25 - 30
4
X 2 - 4 200 20 - 30
Nákypy, suflé
3
X 2 190 30 - 40
5
- 2 180 55 - 65
4
X 2 190 40 - 50
/