Spodný ohrevný prvok rúry
Teplo sa privádza iba zo spodnej èasti rúry.
Táto poloha gombíka funkcií rúry sa odporúèa pri
dokonèení peèených jedál.
Vložte jedlo.
Ako postupovať?
1. Rúru predohrejte s gombíkom funkcií rúry v polohe
pribl. 10 min.
2. Vložte jedlo.
Horný ohrevný prvok
Peèenie prebieha sálavým teplom. Teplo prichádza
ibz z hornej èasti rúry. Táto poloha gombíka
ovládania funkcií rúry je vhodná na dokonèenie
peèených jedál, napr. lasane, pastierskeho koláèa,
karfiolového syta a pod.
Rúru netreba predohrievať.
Ako postupovať?
1. Vložte jedlo na 3
.
úroveò v rúre.
2. Gombík ovládania funkcií rúry prestavte do
polohy .
Elektrický gril
Varovanie Voľne prístupné èasti sa môžu pri
používaní grilu ve¾mi zohriať. Nedovoľte deťom, aby
sa priblížili k rúre. Pri grilovaní nechajte dvierka vždy
zatvorené . Poèas používania sa spotrebiè zohreje.
Varovanie Poèas používania sa grilovacia
panvica zohreje, pri vyberaní alebo vkladaní horúcej
grilovacej panvice používajte rukavice.
Pozor: funkciu grilu používajte pri max. teplote
210°C.
Teplo sa privádza z vrchnej èasti rúry. Je vhodné na
grilovanie mäsa (hovädzieho, bravèového bôèika …),
ktoré ostane krehké, na toasty alebo na zapeèenie
hotových jedál.
Varovanie Gril musí byť poèas používania pod
dohľadom. Deti sa nesmú približovať. Gtilovanie sa
musí uskutoèòovať so zatvorenými dvierkami rúry.
Grilovanie
• Pripravte mäso, ktoré chcete piecť, mierne ho
potrite olejom po oboch stranách
• Položte ho na gril.
• Otoète ovládací gombík funkcií rúry do polohy
.
• Vsuòte nádobu na odkvapkávanie na vodiacu
lištu 1.
• Podľa výšky grilovaného mäsa zasuòte nosnú
mriežku do vedenia 2 alebo 3 .
• Vodiacu lištu 3 používajte na tenké kusy (toasty,
bravèovú slaninu, klobásky, malé ryby…)
• Vodiacu lištu 2 používajte na vyššie jedlá
(hovädzie, ve ké ryby, hydina).
• Keï sa jedlo upieklo na jednej strane, otoète ho
bez toho, že by ste ho prepichli, aby z neho
nevytiekla šťava.
• Grilujte druhú stranu.
• Jedlo osoľte po upeèení.
Otočný ražeň
Varovanie Počas používania grilu sa prístupné
časti môžu veľmi zohriať. Nedovoľte deťom, aby sa
priblížili k rúre. Pri grilovaní musia byť dvierka rúry po
celý čas zatvorené.
Počas používania sa spotrebič zohreje.
Počas používania sa grilovacia panvica zohreje, pri
vyberaní alebo vkladaní horúcej grilovacej panvice
používajte rukavice.
Ako sa používa otočný ražeň?
Otvorte dvierka rúry. Napichnite mäso na ihlicu,
dávajte pozor, aby vidlica blízko rukoväte bola na
svojom mieste a aby bolo mäso v strede.
• Nasuňte aj druhú vidlicu a obe vidlice utiahnite.
• Zasuňte ihlicu do vretena motora a vložte koniec
rukoväte do držiaka, Nakoniec držiak upevnite do
štrbiny v hornej časti predného rámu.
• Vložte grilovaciu panvicu na spodnú vodiacu
lištu.
• Vyberte rukoväť a zatvorte dvierka.
• Gombík funkcií rúry vyberte polohu
a
gombík termostatu nastavte na max. teplotu
210°C. Potom skontrolujte, či sa otáča ražeň.
• Po upečení jedla gril vypnite a rukoväť upevnite
na miesto. Po uvoľnení predného držiaka
vyberte ihlicu z motora. Odporúčame vám
súčasne vyberať aj grilovaciu panvicu, aby
zachytila kvapkajúci tuk.
• Počas celej doby používania otočného ražňa
vám odporúčame nosiť ochranné rukavice,
pretože v grile sú veľmi vysoké teploty.
6