IKEA SMAKSAOVPB Recipe book

Typ
Recipe book
SMAKSAK
Kniha receptov
SK
Obsah
Tipy a rady 3
Vyhradzujeme si právo na zmeny bez predchádzajúceho upozornenia.
Tipy a rady
VAROVANIE! Pozrite si kapitoly
ohľadne bezpečnosti.
Teploty a časy pečenia uvedené
v tabuľkách sú iba orientačné.
Závisia od konkrétneho receptu,
množstva a kvality použitých
prísad.
Priama para
Koláče/pečivo/chlieb
Prázdnu rúru predhrievajte 5 minút.
Použite plech na pečenie.
Použite druhú úroveň v rúre.
Pridajte 150 ml vody.
Pokrm Teplota
(°C)
Čas
(min)
Sušienky, čajové pečivo,
croissanty
150 -
180
10 -
20
Focaccia 200 -
210
10 -
20
Pizza 230 10 -
20
Pečivo z chlebového ce-
sta
200 20 -
25
Chlieb 180 35 -
40
Pokrm Teplota
(°C)
Čas
(min)
Slivkový koláč, jablkový
koláč, škoricové rožky
pečené vo forme na ko-
láče
160 -
180
30 -
60
Mrazené hotové jedlá
Prázdnu rúru predhrievajte 10 minút.
Použite druhú úroveň v rúre.
Pridajte 200 ml vody.
Pokrm Teplota
(°C)
Čas
(min)
Pizza 200 -
210
10 -
20
Croissanty 170 -
180
15 -
25
Lasagne 180 -
200
35 -
50
Regenerácia jedla
Použite druhú úroveň v rúre.
Pridajte 100 ml vody.
Teplotu nastavte na 110 °C.
Pokrm Čas (min)
Pečivo z chlebového cesta 10 - 20
Chlieb 15 - 25
Focaccia 15 - 25
SLOVENSKY 3
Pokrm Čas (min)
Mäso 15 - 25
Cestoviny 15 - 25
Pizza 15 - 25
Ryža 15 - 25
Zelenina 15 - 25
Pečenie mäsa
Použite sklenený pekáč.
Použite druhú úroveň v rúre.
Pridajte 200 ml vody.
Pokrm Teplota
(°C)
Čas
(min)
Hovädzia roštenka 200 50 -
60
Kurča 210 60 -
80
Bravčové pečené 180 65 -
80
Pečenie mäsa a nemäsových pokrmov
Koláče
Pokrm Horný/Dolný Ohrev Teplovzdušné pečenie Čas (min) Poznámky
Teplota (°C) Úroveň
v rúre
Teplota (°C) Úroveň
v rúre
Šľahané
cestá
170 2 160 3 (2 a 4) 45 - 60 Vo forme
na koláče
Linecké ce-
sto
170 2 160 3 (2 a 4) 20 - 30 Vo forme
na koláče
Tvarohový
koláč
170 1 165 2 80 - 100 V 26 cm
forme na
koláče
Jablkový
koláč
1)
170 2 160 2 (vľavo a
vpravo)
80 - 100 Vo dvoch
20 cm for-
mách na
koláče na
drôtenom
rošte
Závin 175 3 150 2 60 - 80 Na plechu
na pečenie
Torta s
džemom
170 2 165 2 (vľavo a
vpravo)
30 - 40 V 26 cm
forme na
koláče
SLOVENSKY 4
Pokrm Horný/Dolný Ohrev Teplovzdušné pečenie Čas (min) Poznámky
Teplota (°C) Úroveň
v rúre
Teplota (°C) Úroveň
v rúre
Piškótový
koláč
170 2 150 2 40 - 50 V 26 cm
forme na
koláče
Vianočná
štóla/
Koláč so
sušeným
ovocím
1)
160 2 150 2 90 - 120 V 20 cm
forme na
koláče
Slivkový
koláč
1)
175 1 160 2 50 - 60 Vo forme
na chlieb
Drobné
pečivo –
jedna úro-
veň
1)
170 3 150 - 160 3 20 - 30 Na plechu
na pečenie
Drobné
pečivo –
dve úrov-
ne
1)
- - 140 - 150 2 a 4 25 - 35 Na plechu
na pečenie
Drobné
pečivo – tri
úrovne
1)
- - 140 - 150 1, 3 a 5 30 - 45 Na plechu
na pečenie
Sušienky/
ploché pe-
čivo – jed-
na úroveň
140 3 140 - 150 3 25 - 45 Na plechu
na pečenie
Sušienky/
ploché pe-
čivo – dve
úrovne
- - 140 - 150 2 a 4 35 - 40 Na plechu
na pečenie
Sušienky/
ploché pe-
čivo – tri
úrovne
- - 140 - 150 1, 3 a 5 35 - 45 Na plechu
na pečenie
SLOVENSKY 5
Pokrm Horný/Dolný Ohrev Teplovzdušné pečenie Čas (min) Poznámky
Teplota (°C) Úroveň
v rúre
Teplota (°C) Úroveň
v rúre
Snehové
pusinky –
jedna úro-
veň
120 3 120 3 80 - 100 Na plechu
na pečenie
Snehové
pusinky –
dve úrov-
ne
1)
- - 120 2 a 4 80 - 100 Na plechu
na pečenie
Žemličky
1)
190 3 190 3 12 - 20 Na plechu
na pečenie
Veterníky –
jedna úro-
veň
190 3 170 3 25 - 35 Na plechu
na pečenie
Veterníky –
dve úrovne
- - 170 2 a 4 35 - 45 Na plechu
na pečenie
Plochý ko-
láč
180 2 170 2 45 - 70 V 20 cm
forme na
koláče
Koláč so
sušeným
ovocím
160 1 150 2 110 - 120 V 24 cm
forme na
koláče
Viktóriin
koláč
1)
170 1 160 2 (vľavo a
vpravo)
30 - 50 V 20 cm
forme na
koláče
1)
Rúru predhrievajte 10 minút.
Chlieb a pizza
Pokrm Horný/Dolný Ohrev Teplovzdušné pečenie Čas (min) Poznámky
Teplota (°C) Úroveň
v rúre
Teplota (°C) Úroveň
v rúre
Biely
chlieb
1)
190 1 190 1 60 - 70 1 – 2 kusy,
hmotnosť
jedného
kusa 500 g
SLOVENSKY 6
Pokrm Horný/Dolný Ohrev Teplovzdušné pečenie Čas (min) Poznámky
Teplota (°C) Úroveň
v rúre
Teplota (°C) Úroveň
v rúre
Ražný
chlieb
190 1 180 1 30 - 45 Vo forme
na chlieb
Rožky
1)
190 2 180 2 (2 a 4) 25 - 40 6 – 8 rož-
kov na ple-
chu na pe-
čenie
Pizza
1)
230 - 250 1 230 - 250 1 10 - 20 V plechu
na pečenie
alebo
hlbokom
pekáči
Žemle
1)
200 3 190 3 10 - 20 Na plechu
na pečenie
1)
Rúru predhrievajte 10 minút.
Zapekané jedlá
Pokrm Horný/Dolný Ohrev Teplovzdušné pečenie Čas (min) Poznámky
Teplota (°C) Úroveň
v rúre
Teplota (°C) Úroveň
v rúre
Zapekané
cestoviny
200 2 180 2 40 - 50 Vo forme
Zapekaná
zelenina
200 2 175 2 45 - 60 Vo forme
Slané plne-
né torty
1)
180 1 180 1 50 - 60 Vo forme
Lasagne
1)
180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40 Vo forme
Cestovino-
vé závitky
(Cannello-
ni)
1)
180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40 Vo forme
1)
Rúru predhrievajte 10 minút.
SLOVENSKY 7
Mäso
Pokrm Horný/Dolný Ohrev Teplovzdušné pečenie Čas (min) Poznámky
Teplota (°C) Úroveň
v rúre
Teplota (°C) Úroveň
v rúre
Hovädzie 200 2 190 2 50 - 70 Na drôte-
nom rošte
Bravčové 180 2 180 2 90 - 120 Na drôte-
nom rošte
Teľacie 190 2 175 2 90 - 120 Na drôte-
nom rošte
Krvavý an-
glický roz-
bif
210 2 200 2 50 - 60 Na drôte-
nom rošte
Stredne
prepečený
anglický
rozbif
210 2 200 2 60 - 70 Na drôte-
nom rošte
Prepečený
anglický
rozbif
210 2 200 2 70 - 75 Na drôte-
nom rošte
Bravčové
pliecko
180 2 170 2 120 - 150 s kožou
Bravčové
koleno
180 2 160 2 100 - 120 2 kusy
Jahňacie 190 2 175 2 110 - 130 Stehno
Kurča 220 2 200 2 70 - 85 Vcelku
Morka 180 2 160 2 210 - 240 Vcelku
Kačka 175 2 220 2 120 - 150 Vcelku
Hus 175 2 160 1 150 - 200 Vcelku
Králik 190 2 175 2 60 - 80 Porciovaný
Zajac 190 2 175 2 150 - 200 Porciovaný
Bažant 190 2 175 2 90 - 120 Vcelku
SLOVENSKY 8
Ryby
Pokrm Horný/Dolný Ohrev Teplovzdušné pečenie Čas (min) Poznámky
Teplota (°C) Úroveň
v rúre
Teplota (°C) Úroveň
v rúre
Pstruh/
pražma
morská
190 2 175 2 40 - 55 3 – 4 ryby
Tuniak/
losos
190 2 175 2 35 - 60 4 – 6 filiet
Gril
Rúru predhrievajte 3 minúty.
Použite štvrtú úroveň v rúre.
Nastavte maximálnu teplotu.
Pokrm Množstvo Čas (min)
Kusy Množstvo (kg) 1. strana 2. strana
Steaky z filiet 4 0.8 12 - 15 12 - 14
Hovädzie steaky 4 0.6 10 - 12 6 - 8
Klobásy 8 - 12 - 15 10 - 12
Bravčové kotlety 4 0.6 12 - 16 12 - 14
Kurča (rozdelené na 2 ča-
sti)
2 1 30 - 35 25 - 30
Kebaby 4 - 10 - 15 10 - 12
Kuracie prsia 4 0.4 12 - 15 12 - 14
Hamburger 6 0.6 20 - 30 -
Fileta z ryby 4 0.4 12 - 14 10 - 12
Zapekané sendviče 4 - 6 - 5 - 7 -
Hrianky 4 - 6 - 2 - 4 2 - 3
Gril s ventilátorom
Použite prvú alebo druhú úroveň v rúre.
Hovädzie
Rúru predhrejte.
Na výpočet času pečenia vynásobte čas
uvedený v tabuľke nižšie centimetrami
hrúbky filety.
SLOVENSKY 9
Pokrm Teplota (°C) Čas (min)
Neprepečený
rozbif alebo
fileta
190 - 200 5 - 6
Stredne pre-
pečený rozbif
alebo fileta
180 - 190 6 - 8
Prepečený
rozbif alebo
fileta
170 - 180 8 - 10
Bravčové
Pokrm Teplota (°C) Čas (min)
Pliecko, krko-
vička, šunka,
1 – 1,5 kg
160 - 180 90 - 120
Kotleta, sek-
aná, 1 – 1,5
kg
170 - 180 60 - 90
Sekaná, 0,75
– 1 kg
160 - 170 50 - 60
Bravčové ko-
leno (pred-
varené), 0,75
– 1 kg
150 - 170 90 - 120
Teľacie
Pokrm Teplota (°C) Čas (min)
Pečené teľa-
cie, 1 kg
160 - 180 90 - 120
Teľacie steh-
no, 1,5 – 2 kg
160 - 180 120 - 150
Jahňacie
Pokrm Teplota (°C) Čas (min)
Jahňacie
stehno, peče-
né jahňacie,
1 – 1,5 kg
150 - 170 100 - 120
Pokrm Teplota (°C) Čas (min)
Jahňací chrb-
át, 1 – 1,5 kg
160 - 180 40 - 60
Hydina
Pokrm Teplota (°C) Čas (min)
Kúsky hydi-
ny, 0,2 –
0,25 kg kus
200 - 220 30 - 50
Kurča, polo-
vica, 0,4 –
0,5 kg kus
190 - 210 35 - 50
Kurča, kŕmne
kurča, 1 – 1,5
kg
190 - 210 50 - 70
Kačica, 1,5 –
2 kg
180 - 200 80 - 100
Hus, 3,5 – 5
kg
160 - 180 120 - 180
Morka, 2,5 –
3,5 kg
160 - 180 120 - 150
Morka, 4 – 6
kg
140 - 160 150 - 240
Ryba (v pare)
Pokrm Teplota (°C) Čas (min)
Celá ryba, 1
– 1,5 kg
210 - 220 40 - 60
SLOVENSKY 10
Rozmrazovanie
Pokrm Množstvo
(kg)
Čas rozmra-
zovania (min.)
Dodatočný čas
rozmrazovania (v
min.)
Poznámky
Kurča 1.0 100 - 140 20 - 30 Kurča položte na obráte-
ný tanierik vložený do
veľkého taniera. Po uply-
nutí polovice času obráť-
te.
Mäso 1.0 100 - 140 20 - 30 Po uplynutí polovice času
obráťte.
Mäso 0.5 90 - 120 20 - 30 Po uplynutí polovice času
obráťte.
Pstruh 1.50 25 - 35 10 - 15 -
Jahody 3.0 30 - 40 10 - 20 -
Maslo 2.5 30 - 40 10 - 15 -
Smotana 2 x 2,0 80 - 100 10 - 15 Smotana sa dá výborne
vyšľahať, aj keď je čia-
stočne zamrznutá.
Torta 1.4 60 60 -
Sušenie – Teplovzdušné pečenie
Plechy pokryte papierom odolným voči tuku
alebo papierom na pečenie.
Aby ste dosiahli lepší výsledok, po uplynutí
polovice času sušenia rúru vypnite, otvorte
dvierka, pokrm nechajte na jednu noc
vychladnúť a až potom dokončite sušenie.
Zelenina
Pred jeden plech na pečenie použite tretiu úroveň v rúre.
Pre 2 plechy použite prvú a štvrtú úroveň v rúre.
Pokrm Teplota (°C) Čas (hod.)
Strukoviny 60 - 70 6 - 8
Paprika 60 - 70 5 - 6
Zelenina na kvasenie 60 - 70 5 - 6
SLOVENSKY 11
Pokrm Teplota (°C) Čas (hod.)
Huby 50 - 60 6 - 8
Bylinky 40 - 50 2 - 3
Ovocie
Pokrm Teplota (°C) Čas (hod.) Úroveň v rúre
1 úroveň 2 úrovne
Slivky 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Marhule 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Jablkové plátky 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Hrušky 60 - 70 6 - 9 3 1 / 4
SLOVENSKY 12
*
SLOVENSKY 13
SLOVENSKY 14
SLOVENSKY 15
867347587-A-132018
© Inter IKEA Systems B.V. 2018
21552
AA-2085819-1
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

IKEA SMAKSAOVPB Recipe book

Typ
Recipe book