Odporúčame začať mixovanie
s výkonovým stupňom 1, a potom
prepnúť na výkonový stupeň 2.
Výkonový stupeň 3 slúži na
drtenie ľadu. Keď stlačíte tlačidlo
Pulse bude pracovať mixér
s maximálnym výkonom.
Po skončení mixovania odnímte
nádobu (obr. 3). Potom z nádoby
odstráňte veko.
Mixér nenechávajte v prevádzke
bez prestávky dlhšie ako 3
minúty. Po 3 minútach prevádzky
treba nechať mixér vychladnúť
aspoň na 10 minút.
Bezpečnostný systém
Spotrebič je vybavený
bezpečnostným systémom. Tento
systém zabraňuje spusteniu
spotrebiča, ak je nádoba
umiestnená nesprávne.
Napriek tomu treba dbať na to,
aby spotrebič neobsluhovali deti.
Drtenie ľadu
Mixér môžete tiež používať na
drtenie ľadu.
Pred drtením treba do nádoby
pridať trochu vody.
Do nádoby pridajte vodu.
Mixér zapnite. Môžete použiť
všetky výkonové stupne.
Odporúčame však používať
výkonový stupeň 3, ktorý je
špeciálne určený na drtenie ľadu.
Ľad môžete do nádoby pridávať
aj počas prevádzky spotrebiča
cez plniaci otvor vo veku.
6
Čistenie a údržba
Pred čistením spotrebič odpojte
od elektrickej siete.
Dbajte na to, aby sa k motoru
nedostala voda!
Kryt motora očistite vlhkou
handričkou. Spotrebič
neponárajte do vody a
neumývajte pod tečúcou vodou!
Pomocou tlačidla Pulse môžete
jednoducho očistiť nádobu aj nôž.
Do nádobky nalejte teplú vodu a
pridajte niekoľko kvapiek
prostriedku na umývanie riadu.
Na chvíľku stlačte tlačidlo Pulse.
Potom nádobu umyte pod
tečúcou vodou.
V prípade potreby je možné nôž
vyčistiť aj samostatne.
Nôž opatrne umyte v rukách
(hrozí nebezpečenstvo
poranenia). Na čistenie použite
len vodu a prípravok na
umývanie riadu. Časti spotrebiča
nikdy neumývajte v umývačke
riadu.
Po umytí treba nôž namontovať
na svoje miesto otočením
v smere hodinových ručičiek.
Pozri kapitolu Zloženie mixéra.
Likvidácia
Likvidácia obalového materiálu
Obaly zlikvidujte v súlade
s platnými predpismi. Všetky
použité obalové materiály sú
ohľaduplné voči životnému
prostrediu a môžu sa jednoducho
zlikvidovať alebo spáliť v spaľovni
odpadu. Kartónové časti sú
vyrobené zo starého papiera a
treba ich odovzdať v zberni
starého papiera na recykláciu.
Likvidácia starého spotrebiča
Ak jedného dňa spotrebič
definitívne vyradíte z prevádzky,
odovzdajte ho v zberni
recyklovateľného odpadu.
Zákaznícky servis
Naše výrobky zodpovedajú
najvyšším kvalitatívnym
požiadavkám. Ak by sa napriek
tomu vyskytli pri používaní tohto
spotrebiča nejaké nejasnosti,
napíšte nám. Len s vašou
pomocou sme schopní vyrábať
produkty podľa vašich predstáv.
7
Recepty
Prísady Príprava
Polievky / predjedlá
Zeleninová krémová
polievka
250 g zemiakov
125 g mrkvy
100 g zeleru
1 cibuľa
1 l mäsového vývaru
1 pohár smotany
1 PL sekaných byliniek
soľ a korenie
Zemiaky, mrkvu, zeler a cibuľu umyjeme, resp. ošúpeme
a nakrájame na kocky. Nakrájanú zeleninu pridáme do
1/3 mäsového vývaru, privedieme do varu a varíme
približne 10 minút. Vývar so zeleninou necháme krátko
vychladnúť a rozmixujeme na stupni 2. Zvyšný vývar
nalejeme do hrnca a privedieme do varu. Potom pridáme
rozmixovanú zeleninu a krátko povaríme.
Polievku dochutíme smotanou, soľou a korením.
Servírujem s posýpkou z čerstvých byliniek.
Studená paradajková polievka
750 g paradajok
1 cibuľa
3 PL olivového oleja
1 pohár smotany
1 citrón
2 PL octu
1 PL nasekaných listov
bazalky
soľ, korenie, cukor
Paradajky krížom narežeme a obaríme horúcou vodou.
Olúpeme a nakrájame na väčšie kocky. Ošúpeme cibuľu
a nakrájame na drobné kúsky. Paradajky a cibuľu
rozmixujeme v mixéri so stupňom 2. Pridáme citrónovú
šťavu, olej a ocot. Dochutíme soľou, korením a cukrom.
Pridáme smotanu.
Mrkvová krémová polievka
500 g mrkvy
1/2 l zeleninového
vývaru
1/8 smotany
1/8 l bieleho vína
petržlen
soľ, korenie, cukor
Mrkvu očistíme, oškrabeme a nakrájame na kúsky.
Potom mrkvu povaríme v zeleninovom vývare asi 15
minút. Necháme krátko vychladnúť a rozmixujeme na
stupni 2. Pyré dáme späť do hrnca a pridáme zvyšok
zeleninového vývaru a polievku znovu zohrejeme.
Pridáme smotanu a biele víno a dochutíme.