Možnosti zabudovania
Do kuchynskej skrinky s dvierkami
Pri zabudovaní do kuchynského nábytku
je nutné vykonať určité opatrenia, ktoré
zabránia akémukoľvek kontaktu
so spodnou časťou varného panelu počas
jeho prevádzky. Odporúčané riešenie je
znázornené na obr. 4.
Doska pod spotrebičom (a) musí byť ľahko
odnímateľná, aby bolo v prípade opravy
alebo údržby možné spotrebič jednoducho
odmontovať a spätne nainštalovať.
Priestor za kuchynskou skrinkou (b) je
možné využiť na zapojenie spotrebiča.
Do pracovnej dosky nad rúru
Rozmery výrezu musia zodpovedať
pokynom na obrázku 3 a 5. Kuchynská
skrinka musí byť vybavená príslušnými
otvormi, ktoré umožňujú nepretržitú
ventiláciu spotrebiča. Vhodné alternatívy
zabudovania spotrebiča so správnou
ventiláciou sú znázornené na obrázkoch 3
a 6.
Z bezpečnostných dôvodov zapojte rúru
na pečenie a varný panel do elektrickej
siete osobitne. Umožní vám to jednoduchú
manipuláciu so spotrebičmi.
Pri odsávačoch pár so šírkou 600 mm
treba dodržať požadovaný odstup varného
panelu od odsávača aj od horných
skriniek vedľa odsávača (min. 550 mm),
aby ste v prípade potreby mohli použiť
veko varného panelu (obr. 3).
obr. 4
8
obr. 3
a) odnímateľný panel
b)priestor na pripojenie
obr. 5 obr. 6
Praktické tipy
Pred prvým použitím
Pred prvým použitím by ste mali varný
panel dobre vyčistiť s použitím
neabrazívneho čistiaceho prostriedku,
potom ho nechajte vysušiť a všetky varné
zóny nechajte zapnuté 10 minút pri
najvyššom výkonovom stupni.
Pri prvom zohrievaní varných platní
môžete cítiť nepríjemný pach spáleniny,
alebo podobný zápach. Je to úplne
normálne a súvisí s odparovaním
prebytočných mazadiel alebo tesnení,
ktoré boli použité pri výrobe varného
panelu. Po určitom čase tieto pachy
samovoľne zmiznú.
Pred prvým použitím zo spotrebiča
odstráňte špeciálnu ochrannú fóliu, ktorou
sú pokryté antikorové a hliníkové časti
spotrebiča.
Pokyny pre používanie
Pri varení na elektrických varných
platniach je dôležité používať varné
nádoby s hrubým a úplne rovným dnom,
aby bol zaručený perfektný kontakt
s varnou platňou a optimálne vedenie
tepla (obr. 1).
Úplne rovné dno má len málo hrncov a
panvíc a postupom času sa môže dno
zdeformovať. Keď dno varnej nádoby nie
je rovné, teplo sa na dne nerozloží
rovnomerne a pri varení plytváte energiou.
Okrem toho sa predlžuje trvanie tepelnej
úpravy pokrmov. Preto vám odporúčame
používať špeciálne varné nádoby určené
pre elektrické varné platne. Tieto varné
nádoby sa navyše ľahko používajú a
čistia.
Varný riad z jenského teplovzdorného skla
alebo keramiky môžete položiť priamo na
varnú platňu. Riaďte sa pokynmi v návode
na používanie príslušných varných nádob.
Veľkosť varných nádob: aby bolo varenie
čo najúčinnejšie, mali by mať varná
nádoba a varná platňa rovnaký priemer.
Hrniec môže byť eventuálne trochu väčší.
Menší hrniec neodporúčame používať.
Varné platne nikdy nezapínajte bez varnej
nádoby.
obr. 1
Krátko pred skončením tepelnej úpravy
pokrmu môžete varnú zónu vypnúť, aby
ste tak využili zostatkové teplo. Pokrm sa
dovarí a vy ušetríte energiu.
5