3. Vytvorte malé jamky na múke s palcom, pridajte kvások do jamky, zabezpečte, aby sa to
nedostalo do kontaktu s tekutinou alebo soľou.
4. Zľahka zatvorte veko a zapojte sieťový kábel do zásuvky.
5. Dotknite sa tlačidla Menu, kým nezvolíte vami požadovaný program.
6. Dotknite sa tlačidla COLOR pre voľbu požadovanej farby kôrky.
7. Tlačidlom LOAF zvoľte požadovanú veľkosť. (750 g or 900 g)
8. Nastavte dobu odloženia štartu dotykom tlačidla Time. Tento krok môžete vynechať, ak chcete,
aby prístroj na pečenie chleba začal pracovať ihneď.
9. Dotykom tlačidla START/STOP na približne 3 sekundy spustíte prístroj.
10. Pri programe BASIC, WHOLE WHEAT, FRENCH, QUICK, SWEET, CAKE, ULTRA-FAST and
HOME-MADE zaznie pípnutie počas obsluhy. Takto vás vyzve na pridanie prísad. Otvorte veko
a vložte nejaké prísady. Je možné, že nejaká para unikne cez vetracie otvory vo veku počas
pečenia. Toto je normálne
11. Ako náhle proces skončí, zaznie jedno pípnutie. Môžete stlačiť tlačidlo START/STOP na približne
3 sekundy pre zastavenie priebehu a vybratie chleba. Otvorte veko a s použitím rukavíc otočte
pekáč chleba proti smeru hodinových ručičiek a vyberte pekáč.
Upozornenie: Pekáč a chlieb môžu byť veľmi horúce! Vždy konajte opatrne.
12. Nechajte pekáč ochladiť pred vybratím chleba. Potom pomocou nepriľnavej lopatky pomaly
uvoľnite strany chleba z panvice.
13. Otočte pekáč hore nohami na rošt alebo vyčistite povrch varenia a jemne zatraste, kým chlieb
nevypadne.
14. Nechajte chlieb chladiť okolo 20 minút pred krájaním. Odporúča sa krájať chlieb elektrickým
krájačom alebo vrúbkovaným krájačom, nie nožom na ovocie alebo kuchynským nožom, inak
chlieb môžete zdeformovať.
15. Ak ste mimo miestnosti alebo ste nestlačili tlačidlo START/STOP na konci prevádzky, chlieb sa
bude udržiavať teplý automaticky 1 hodinu, keď sa udržiavanie tepla ukončí, prístroj 10 krát
pípne.
16. Keď nepoužívate alebo ukončíte prevádzku, odpojte sieťový kábel.
Poznámka: Pred krájaním bochníka použite hák na vybratie miesiacej čepele skrytej na dne
bochníka. Bochník je horúci, nikdy nevyberajte miesiacu čepeľ rukami.
Poznámka: Ak chlieb úplne nezjete, odporúčame vám odložiť zvyšný chlieb uzavretého plastového
vrecúška alebo nádoby. Chlieb môžete skladovať približne tri dni pri izbovej teplote, ak ho potrebujete
skladovať dlhšie, zabaľte ho do zapečateného plastového vrecúška alebo nádoby a potom ho položte
do chladničky, doba uskladnenia je viac ako desať dní. Pretože chlieb vlastnoručne upečený
neobsahuje konzervačné prísady, spravidla nie je doba uskladnenia dlhšia ako pri chlebe z obchodu.
ŠPECIÁLNE NOVINKY
1. Pre rýchly chlieb
Rýchle chleby sa vyrábajú s práškom do pečiva, ktorý sa aktivuje vlhkom a teplom. Pre dokonalé
rýchle chleby sa odporúča, aby všetka tekutina bola umiestnená na dno pekáča a suché prísady
umiestnite na vrch. Po prvotnom zamiesení rýchleho chleba, suché prísady môžete zhromaždiť
v rohoch pekáča. Je nevyhnutné pomôcť prístroju zamiesiť, aby ste sa vyhli zhrudkaveniu múky.
2. O ultra rýchlom programe
Pekáč môže piecť bochník 1 hodinu 38 minút pri rýchlom programe. Všimnite si, prosím, že voda by
mala byť horúca 48 °C – 50 °C, musíte použiť varný teplomer na meranie teploty. Vplyv teploty je
veľmi rozhodujúci na výkon pečenia. Ak je teplota vody príliš nízka, chlieb nevykysne na očakávanú
veľkosť, ak je teplota vody príliš vysoká. Pleseň v kvásku by ste mali odstrániť pred kysnutím, čo tiež
ovplyvní výkon pečenia.