Whirlpool AKZ 231 NB Program Chart

Typ
Program Chart

Tento návod je vhodný aj pre

AKZ 231 LIST POPISU SPOTREBIČA
SK
5019 310 54551
Prvá-Posledná...
úroveň vodiacej lišty
1.Ovládací panel
2.Chladiaci ventilátor* (nevidno ho)
3.Vrchný ohrevný článok (môže byt' spustený)
4.Osvetlenie rúry
5.Kotúčový ohrevný článok (nevidno ho)
6.Ventilátor
7.Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
8.Závesy dvierok rúry
9.Ochladzované dvierka rúry
*Poznámka.:
Chladiaci ventilátor sa zapína iba potom, čo rúra
dosiahla určitú teplotu. Ventilátor sa môže otáčat' dvoma
rýchlost'ami:
1) Plná rýchlost'
2) Znížená rýchlost'
Rýchlost' ventilátora závisí od teploty spotrebičov.
Po vypnutí rúry alebo varnej plochy môže ventilátor pokračovat' v
činnosti ešte po určitú dobu, aby sa dosiahlo správne vychladenie.
PRÍSLUŠENSTVO
Rošt
Plech na pečenie
Nádoba na zachytávanie kvapkajúceho tuku
POPIS RÚRY ALEBO RADY PRE POUŽITIE RÚRY NÁJDETE NA LISTE POPISU PROGRAMOV.
TABUĽKA FUNKCIÍ RÚRY
Symbol
funkcie
Funkcia
Predstavená
teplota/úroveň
Popis funkcie
(podrobnosti pozri v príručke užívateľa)
0 RÚRA VYPNUTÁ - -
OSVETLENIE RÚRY - Pre zapnutie osvetlenia rúry.
MLTF
(Udržiavanie v teple)
35C Pre udržiavanie stálej teploty, 35°C alebo 60°C.
STATICKÁ 200C Pre prípravu jedál na jednej úrovni. Predohrev.
MÚČNIKY
(Statická + Ventilátor)
175C
Pre prípravu jedál na dvoch úrovniach, pri tej istej
teplote.
VENTILÁTOR 160C
Pre prípravu jedál na viac ako jednej úrovni, pri tej
istej teplote.
TURBOVENTILÁTOR 160C
Pre prípravu: veľkých ovocných koláčov, plnenej
zeleniny, paštét, hydiny.
GRIL 3 Pre grilovanie malých kúskov mäsa, toastov a pod.
TURBOGRIL
(Gril + Ventilátor)
3 Pre grilovanie veľkých kusov mäsa.
PROGRAM P1 Pre pečenie pizze, chleba, posúchov.
PRÍDAVNÝ OHREVNÝ
ČLÁNOK
200C Pre rýchly predohrev rúry.
Posledná
Gombíky s dvojstupňovým stlačením
Pri použití tohoto druhu gombíkov ich stlačte v strede.
Otočte gombík do želanej polohy.
Po ukončení varenia otočte gombík spät' do polohy označenej “0” a znovu ho stlačte, čím sa nastaví do
pôvodnej polohy.
TABUĽKA FUNKCIÍ VARNEJ PLOCHY
Symbol
funkcie
Funkcia
Popis funkcie
(podrobnosti pozri v príručke užívateľa)
UDRŽIAVANIE V TEPLE Stála teplota, 60°C.
DVOJITÁ ZÓNA
Pre rozšírenie ohrievanej plochy o ďalšiu oválnu alebo
štvorhrannú varnú zónu.
ICP Pre urýchlenie ohrevu vybranej varnej zóny.
RÝCHLY OHREV Pre rýchle zovretie vody.
ŠETRNÝ OHREV Stála teplota, 35°C.
1-10 ÚROVNE VÝKONU -
UVEDENIE RÚRY DO ČINNOSTI
Pri prvom zapojení rúry do elektrickej siete alebo po výpadku dodávky prúdu
je na displeji zobraze “”.
Zapnutie rúry:
•otočte
ovládací gombík 1
do polohy
“0”
.
•stlačte
tlačidlo 2
.
Na displeji je zobrazené “--:--”
.
1. Ovládací gombík: pre voľbu funkcií rúry.
2. Gombík na výber a potvrdenie rôznych činností (používajte iba jednoduché stlačenie).
3. Gombík pre nastavenie: presného času, času varenia, času, kedy sa má príprava jedla ukončit', teploty a
úrovne výkonu (Funkcia
P
).
4. Ovládací gombík pre prednú ľavú varnú zónu* 0 1 ... 10
5. Ovládací gombík pre zadnú ľavú varnú zónu* 0 1 ... 10
6. Ovládací gombík pre zadnú pravú varnú zónu* 0 1 ... 10
7. Ovládací gombík pre prednú pravú varnú zónu* 0 1 ... 10
8. Výstražné kontrolky varnej plochy
*) Ovládacie gombíky varnej dosky nie sú zameniteľné. Po čistení alebo oprave ich musíte umiestnit' na ich pôvodné
miesta.
1
2 4 5 6
7
3
Prvá
POZNÁMKA:
Pri príprave mäsa používajte funkcie s
ventilátorom alebo statickú funkciu, odporúčame Vám
taktiež použit' funkciu Zhnednutie (úroveň 1 až 3).
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(10 min.)
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Čas
prípravy jedla
(minút)
MÄSO
Jahňacina,
kozľacina,
baranina
X 2 200 60 - 80
X 2 190 70 - 90
X 2 190 60 - 80
Pečené mäso
(Teľacina,
bravčové,
hovädzie)
(kg 1)
X 2 200 70 - 90
- 2 190 60 - 80
- 2 190 60 - 80
Kurča,
králik,
kačica
X 2 200 70 - 80
- 2 190 60 - 70
- 2 190 70 - 80
Moriak
(kg 6) + úroveň 3
zhnednutie
X 1 200 160 - 180
X 1 190 150 - 180
X 1 190 150 - 180
Hus (2 kg)
X 2 200 120 - 130
X 2 190 100 - 120
X 2 190 110 - 120
RYBY
(VCELKU)
(1-2 kg)
Ostriež, okúň,
tuniak, losos,
pstruh
X 2 200 60 - 70
- 2 - 3 190 65 - 75
- 2 - 3 190 60 - 70
RYBY
(PORCOVANÉ)
(1 kg)
Mečúň, tuniak,
losos, treska
X 2 200 45 - 55
- 3 190 50 - 55
X 2 190 45 - 55
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(10 min.)
Úroveň
(od
spodu)
Teplota
(°C)
Čas
prípravy
jedla
(minúty)
ZELENINA
Plnená paprika
X 2 200 50 - 60
X 2 190 35 - 45
- 2 180 55 - 60
- 2 190 50 - 60
Plnené
paradajky
X 2 200 50 - 55
- 2 180 50 - 60
- 2 190 35 - 45
Pečené
zemiaky
X 2 200 40 - 50
- 2 190 45 - 50
- 2 190 45 - 50
Surová
gratinovaná
zelenina
(napr. fenikel,
kapusta,
špargľa, zeler)
X 2 200 35 - 45
- 3 180 40 - 50
- 2 190 40 - 50
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(10 min.)
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Čas
prípravy
jedla
(minúty)
ZÁKUSKY,
MÚČNIKY A
POD.
Kysnuté
múčniky
(kypré)
X 2 160 30 - 40
- 3 150 35 - 45
- 3 160 30 - 40
Plnené koláče
(s tvarohom)
- 2 180 90 - 95
- 2 160 70 - 80
- 2 170 90 - 95
Koláčiky
X 2 180 25 - 35
- 3 180 45 - 50
- 2 180 30 - 40
Jablková
štrúdľa
X 2 200 40 - 45
X 3 200 45 - 50
- 2 180 45 - 50
Sušienky
X 2 180 20 - 30
- 1 - 3 160 30 - 40
- 2 - 4 180 25 - 35
Krémeše,
zákusky z
odpaľovaného
cesta
X 2 - 4 190 25 - 35
X 1 - 3 180 40 - 50
X 2 - 4 190 30 - 40
Pikantné
koláče
X 2 200 50 - 55
X 3 180 55 - 60
X 2 200 40 - 50
Lasagne
X 2 200 45 - 55
- 2 190 45 - 55
- 2 190 45 - 55
Plnené ovocné
koláče
napr.
ananásový,
broskyňový
X 2 200 35 - 45
- 2 180 45 - 50
- 2 180 40 - 50
Snehové
cukrové
pečivo, pusinky
X 2 90 120 - 150
- 1 - 3 80 150 - 180
- 2 - 4 100 120 - 150
Zákusky z
lístkového
cesta
X 2 200 15 - 25
X 1 - 3 190 25 - 30
X 2 - 4 200 20 - 30
Nákypy, suflé
X 2 190 30 - 40
- 2 180 55 - 65
X 2 190 40 - 50
TABUĽKA PRÍPRAVY JEDÁL PRE FUNKCIU GRIL
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(5 min.)
Úroveň
(od spodu)
Úroveň
funkcie
Zhnednutie
Čas prípravy
jedla (minút)
Plátky sviečkovej X 4 5 35 - 45
Kotlety X 4 5 30 - 40
Klobásky X 4 5 30 - 40
Bravčové kotlety X 4 5 25 - 35
Ryby X 4 5 30 - 40
Kuracie stehná X 4 5 35 - 40
Kebab X 4 5 30 - 35
Bravčové
rebierka
X 4 5 20 - 35
Polovičky
kurčat'a
X 3 5 45 - 50
Polovičky
kurčat'a
- 3 5 45 - 55
Kurča vcelku - 3 5 60 - 70
Pečené mäso
(bravčové,
hovädzie)
- 3 5 75 - 90
Kačica - 2 5 80 - 90
Jahňacie stehno - 3 5 90 - 120
Pečené
hovädzie mäso
- 3 5 90 - 120
Pečené zemiaky - 3 5 40 - 50
Rezne z mečúňa - 3 5 35 - 45
TABUĽKY PRÍPRAVY JEDÁL
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 231 NB Program Chart

Typ
Program Chart
Tento návod je vhodný aj pre