IKEA OBI 127 S Program Chart

Typ
Program Chart

Tento návod je vhodný aj pre

OBI 127 LIST POPISU SPOTREBIČA
SK
5019 610 54412
Prvá-Posledná...
úroveň vodiacej lišty
1.Ovládací panel
2.Chladiaci ventilátor* (nevidno ho)
3.Vrchný ohrevný článok (môže byt' spustený)
4.Osvetlenie rúry
5.Kotúčový ohrevný článok (nevidno ho)
6.Ventilátor
7.Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
8.Závesy dvierok rúry
9.Ochladzované dvierka rúry
*Poznámka.:
Chladiaci ventilátor sa zapína iba potom, čo rúra
dosiahla určitú teplotu.
Po vypnutí rúry môže ventilátor pokračovat' v činnosti ešte po
určitú dobu, aby sa dosiahlo správne vychladenie.
PRÍSLUŠENSTVO
Rošt
Katalytické panely
Plech na pečenie
Nádoba na odkvapkávanie tuku
POPIS RÚRY ALEBO RADY PRE POUŽITIE RÚRY NÁJDETE NA LISTE POPISU PROGRAMOV.
TABUĽKA FUNKCIÍ RÚRY
Symbol
funkcie
Funkcia
Predstavená teplota/
úroveň
Popis funkcie
(podrobnosti pozri v príručke užívateľa)
0 RÚRA VYPNUTÁ - -
OSVETLENIE RÚRY - Pre zapnutie osvetlenia rúry.
MLTF
(Udržiavanie v teple)
35C Pre udržiavanie stálej teploty, 35°C alebo 60°C.
STATICKÁ 200C Pre prípravu jedál na jednej úrovni. Predohrev.
MÚČNIKY
(Statická+Ventilátor)
175C
Pre prípravu jedál na dvoch úrovniach, pri tej
istej teplote.
VENTILÁTOR 160C
Pre prípravu jedál na viac ako jednej úrovni, pri
tej istej teplote.
TURBOVENTILÁTOR 160C
Pre prípravu: veľkých ovocných koláčov, plnenej
zeleniny, paštét, hydiny.
GRIL 3
Pre grilovanie malých kúskov mäsa, toastov a
pod...
TURBOGRIL
(Gril+Ventilátor)
3 Pre grilovanie veľkých kusov mäsa.
PROGRAM P1 Pre pečenie pizze, chleba, posúchov.
UVEDENIE RÚRY DO ČINNOSTI
Pri prvom zapojení rúry do elektrickej siete alebo po výpadku dodávky prúdu
je na displeji zobrazené
“”
.
Zapnutie rúry:
•otočte
ovládací gombík 1
do polohy
“0”
.
stlačte
tlačidlo 2
.
Na displeji je zobrazené “--:--”.
1 Ovládací gombík: pre voľbu funkcií rúry.
2. Gombík na výber a potvrdenie rôznych činností (používajte iba jednoduché stlačenie).
3. Gombík pre nastavenie: presného času, času varenia, času, kedy sa má príprava jedla ukončit' a
teploty (Funkcia
P
).
1
2
3
Prvá
Posledná
POZNÁMKA:
Pri príprave mäsa používajte funkcie s ventilátorom alebo
statickú funkciu, odporúčame Vám taktiež použit' funkciu Zhnednutie
(úroveň 1 až 3).
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(10 min.)
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Čas
prípravy
jedla
(minút)
MÄSO
Jahňacina,
kozľacina,
baranina
X 2 200 60 - 80
X 2 190 70 - 90
X 2 190 60 - 80
Pečené mäso
(Teľacina,
bravčové,
hovädzie)
(kg 1)
X 2 200 70 - 90
- 2 190 60 - 80
- 2 190 60 - 80
Kurča,
králik,
kačica
X 2 200 70 - 80
- 2 190 60 - 70
- 2 190 70 - 80
Moriak
(kg 6) + úroveň 3
zhnednutie
X 1 200 160 - 180
X 1 190 150 - 180
X 1 190 150 - 180
Hus (2 kg)
X 2 200 120 - 130
X 2 190 100 - 120
X 2 190 110 - 120
RYBY
(VCELKU)
(1-2 kg)
Ostriež, okúň,
tuniak, losos,
pstruh
X 2 200 60 - 70
- 2 - 3 190 65 - 75
- 2 - 3 190 60 - 70
RYBY
(PORCOVANÉ)
(1 kg)
Mečúň, tuniak,
losos, treska
X 2 200 45 - 55
- 3 190 50 - 55
X 2 190 45 - 55
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(10 min.)
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Čas
prípravy
jedla
(minúty)
ZELENINA
Plnená paprika
X 2 200 50 - 60
X 2 190 35 - 45
- 2 180 55 - 60
- 2 190 50 - 60
Plnené paradajky
X 2 200 50 - 55
- 2 180 50 - 60
- 2 190 35 - 45
Pečené zemiaky
X 2 200 40 - 50
- 2 190 45 - 50
- 2 190 45 - 50
Surová
gratinovaná
zelenina
(napr. fenikel,
kapusta,
špargľa, zeler)
X 2 200 35 - 45
- 3 180 40 - 50
- 2 190 40 - 50
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(10 min.)
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Čas
prípravy
jedla
(minúty)
ZÁKUSKY,
MÚČNIKY A
POD.
Kysnuté
múčniky (kypré)
X 2 160 30 - 40
- 3 150 35 - 45
- 3 160 30 - 40
Plnené koláče
(s tvarohom)
- 2 180 90 - 95
- 2 160 70 - 80
- 2 170 90 - 95
Koláčiky
X 2 180 25 - 35
- 3 180 45 - 50
- 2 180 30 - 40
Jablková štrúdľa
X 2 200 40 - 45
X 3 200 45 - 50
- 2 180 45 - 50
Sušienky
X 2 180 20 - 30
- 1 - 3 160 30 - 40
- 2 - 4 180 25 - 35
Krémeše,
zákusky z
odpaľovaného
cesta
X 2 - 4 190 25 - 35
X 1 - 3 180 40 - 50
X 2 - 4 190 30 - 40
Pikantné koláče
X 2 200 50 - 55
X 3 180 55 - 60
X 2 200 40 - 50
Lasagne
X 2 200 45 - 55
- 2 190 45 - 55
- 2 190 45 - 55
Plnené ovocné
koláče
napr.
ananásový,
broskyňový
X 2 200 35 - 45
- 2 180 45 - 50
- 2 180 40 - 50
Snehové
cukrové pečivo,
pusinky
X 2 90 120 - 150
- 1 - 3 80 150 - 180
- 2 - 4 100 120 - 150
Zákusky z
lístkového cesta
X 2 200 15 - 25
X 1 - 3 190 25 - 30
X 2 - 4 200 20 - 30
Nákypy, suflé
X 2 190 30 - 40
- 2 180 55 - 65
X 2 190 40 - 50
TABUĽKA PRÍPRAVY JEDÁL PRE FUNKCIU GRIL
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(5 min.)
Úroveň
(od spodu)
Úroveň
na
zhnednutie
Čas
prípravy
jedla
(minút)
Plátky
sviečkovej
X 4 5 35 - 45
Kotlety X 4 5 30 - 40
Klobásky X 4 5 30 - 40
Bravčové kotlety X 4 5 25 - 35
Ryby X 4 5 30 - 40
Kuracie stehná X 4 5 35 - 40
Kebab X 4 5 30 - 35
Bravčové
rebierka
X 4 5 20 - 35
Polovičky
kurčat'a
X 3 5 45 - 50
Polovičky
kurčat'a
- 3 5 45 - 55
Kurča vcelku - 3 5 60 - 70
Pečené mäso
(bravčové,
hovädzie)
- 3 5 75 - 90
Kačica - 2 5 80 - 90
Jahňacie stehno - 3 5 90 - 120
Pečené
hovädzie mäso
- 3 5 90 - 120
Pečené zemiaky - 3 5 40 - 50
Rezne z
mečúňa
- 3 5 35 - 45
TABUĽKY PRÍPRAVY JEDÁL
  • Page 1 1
  • Page 2 2

IKEA OBI 127 S Program Chart

Typ
Program Chart
Tento návod je vhodný aj pre