Whirlpool AKZ 286 IX Program Chart

Typ
Program Chart

Tento návod je vhodný aj pre

AKZ 286 LIST POPISU SPOTREBIČA
SK
5019 310 53011
Prvá-Posledná...
úroveň vodiacej lišty
1.Ovládací panel
2.Chladiaci ventilátor* (nevidno ho)
3.Vrchný ohrevný článok (môže byt' spustený)
4.Osvetlenie rúry
5.Kotúčový ohrevný článok (nevidno ho)
6.Ventilátor
7.Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
8.Závesy dvierok
9.Ochladzované dvierka rúry
*Poznámka:
Chladiaci ventilátor sa zapína iba potom,
čo rúra dosiahla určitú teplotu. Po vypnutí rúry môže
ventilátor pokračovat' v činnosti ešte po určitú dobu,
aby sa dosiahlo správne vychladenie.
PRÍSLUŠENSTVO
GOMBÍKY S DVOJSTUPŇOVÝM STLAČENÍM
Pri použití tohoto druhu gombíkov ich stlačte v strede.
Otočte gombík do želanej polohy.
Po ukončení varenia otočte gombík spät' do polohy “Vypnuté” a stlačte ho znovu, čím sa
obnoví pôvodné nastavenie.
POPIS RÚRY ALEBO RADY PRE POUŽITIE RÚRY NÁJDETE NA LISTE POPISU PROGRAMOV.
TABUĽKA FUNKCIÍ RÚRY
Symbol
funkcie
Funkcia
Predstavená
teplota/úroveň
Popis funkcie
(podrobnosti pozri v príručke užívateľa)
Symbol Č.
––
RÚRA VYPNUTÁ
--
––
OSVETLENIE RÚRY
- Pre zapnutie osvetlenia rúry.
2
MLTF
(Udržiavanie v teple)
35C Pre udržiavanie stálej teploty, 35°C alebo 60°C.
3
STATICKÁ
200C Pre prípravu jedál na jednej úrovni. Predohrev.
4
MÚČNIKY
(Statická + Ventilátor)
175C
Pre prípravu jedál na dvoch úrovniach, pri tej
istej teplote.
5
VENTILÁTOR
160C
Pre prípravu jedál na viac ako jednej úrovni, pri
tej istej teplote.
6
TURBOVENTILÁTOR
160C
Pre prípravu: veľkých ovocných koláčov,
plnenej zeleniny, paštét, hydiny.
7
GRIL
3 Pre grilovanie malých kúskov mäsa, toastov a pod.
8
TURBOGRIL
(Gril + Ventilátor)
3 Pre grilovanie veľkých kusov mäsa.
9
PROGRAM
P1 Pre pečenie pizze, chleba, posúchov.
10
PRÍDAVNÝ
OHREVNÝ ČLÁNOK
200C Pre rýchly predohrev rúry.
•Rošt
Plech na pečenie
Nádoba na odkvapkávanie
TABUĽKA FUNKCIÍ VARNEJ PLOCHY
Symbol
funkcie
Funkcia
Popis funkcie
(podrobnosti pozri v príručke užívateľa)
UDRŽIAVANIE V
TEPLE
Stála teplota, 60°C.
DVOJITÁ ZÓNA
Pre rozšírenie ohrievanej plochy o ďalšiu oválnu alebo štvorhrannú varnú
zónu.
ICP Pre urýchlenie ohrevu vybranej varnej zóny.
RÝCHLY OHREV Pre rýchle zovretie vody.
ŠETRNÝ OHREV Stála teplota, 35°C.
1-10 ÚROVNE VÝKONU -
UVEDENIE RÚRY DO ČINNOSTI
Pri prvom zapojení rúry do elektrickej siete alebo po výpadku dodávky prúdu
je na displeji
zobrazené “ ”.
Zapnutie rúry:
•otočte
gombík 1
označením smerom hore ako na obr. 1 programovej schémy.
stlačte
tlačidlo 3
.
Na displeji je zobrazené “--:--”
.
1. Ovládací gombík: pre voľbu funkcií rúry.
2. Gombík na nastavenie presného času, času prípravy jedla, času, kedy sa má
príprava jedla ukončit', nastavenie teploty a úrovne výkonu (Funkcia P).
3. Gombík na výber a potvrdenie rôznych činností (používajte iba jednoduché stlačenie).
4. Gombík pre výber špeciálnych funkcií: “Zhnednutie” a “Udržiavanie v teple” .
5. Ovládací gombík pre prednú ľavú varnú zónu*0 1 ... 10
6. Ovládací gombík pre zadnú ľavú varnú zónu* 0 1 ... 10
7. Ovládací gombík pre zadnú pravú varnú zónu*0 1 ... 10
8. Ovládací gombík pre prednú pravú varnú zónu*0 1 ... 10
*) Ovládacie gombíky varnej dosky nie sú zameniteľné. Po čistení alebo oprave ich
musíte umiestnit' na ich pôvodné miesta.
Posledná
Prvá
TABUĽKA PRÍPRAVY JEDÁL PRE FUNKCIU GRIL
TABUĽKY PRÍPRAVY JEDÁL
POZNÁMKA:
pri príprave mäsa používajte funkcie s ventilátorom alebo statickú funkciu, odporúčame
Vám taktiež použit' funkciu Zhnednutie (úroveň 1 až 3).
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(5 minút)
Úroveň
(od spodu)
Úroveň
funkcie
Zhnednutie
Čas prípravy
jedla
(minút)
Plátky sviečkovej 7 X 4 5 35 - 45
Kotlety 7 X 4 5 30 - 40
Klobásky 7 X 4 5 30 - 40
Bravčové kotlety 7 X 4 5 25 - 35
Ryby 7 X 4 5 30 - 40
Kuracie stehná 7 X 4 5 35 - 40
Kebab 7 X 4 5 30 - 35
Bravčové rebierka 7 X 4 5 20 - 35
Polovičky kurčat'a 7 X 3 5 45 - 50
Polovičky kurčat'a 8 - 3 5 45 - 55
Kurča vcelku 8 - 3 5 60 - 70
Pečené mäso
(bravčové, hovädzie)
8 - 3 5 75 - 90
Kačica 8 - 2 5 80 - 90
Jahňacie stehno 8 - 3 5 90 - 120
Pečené hovädzie mäso 8 - 3 5 90 - 120
Pečené zemiaky 8 - 3 5 40 - 50
Rezne z mečúňa 8 - 3 5 35 - 45
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(10 minút)
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Čas prípravy
jedla
(minúty)
MÄSO
Jahňacina, kozľacina,
baranina
3 X 2 200 60 - 80
5 X 2 190 70 - 90
4 X 2 190 60 - 80
Pečené mäso
(Teľacina, bravčové,
hovädzie)
(kg 1)
3 X 2 200 70 - 90
5 - 2 190 60 - 80
4 - 2 190 60 - 80
Kurča,králik,
kačica
3 X 2 200 70 - 80
5 - 2 190 60 - 70
4 - 2 190 70 - 80
Moriak
(kg 6) + úroveň 3
zhnednutie
3 X 1 200 160 - 180
5 X 1 190 150 - 180
4 X 1 190 150 - 180
Hus (2 kg)
3 X 2 200 120 - 130
5 X 2 190 100 - 120
4 X 2 190 110 - 120
RYBY (VCELKU)
(1-2 kg)
Ostriež, okúň, tuniak,
losos, pstruh
3 X 2 200 60 - 70
5 - 2 - 3 190 65 - 75
4 - 2 - 3 190 60 - 70
RYBY (PORCOVANÉ)
(1 kg)
Mečúň, tuniak, losos,
treska
3 X 2 200 45 - 55
5 - 3 190 50 - 55
4 X 2 190 45 - 55
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(10 minút)
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Čas prípravy jedla
(minút)
ZELENINA
Plnená paprika
6 X 2 200 50 - 60
3 X 2 190 35 - 45
5 - 2 180 55 - 60
4 - 2 190 50 - 60
Plnené paradajky
3 X 2 200 50 - 55
5 - 2 180 50 - 60
4 - 2 190 35 - 45
Pečené zemiaky
3 X 2 200 40 - 50
5 - 2 190 45 - 50
4 - 2 190 45 - 50
Surová gratinovaná
zelenina (napr. fenikel,
kapusta, špargľa, zeler)
3 X 2 200 35 - 45
5 - 3 180 40 - 50
4 - 2 190 40 - 50
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(10 minút)
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Čas prípravy jedla
(minút)
ZÁKUSKY, MÚČNIKY
A POD.
Kysnuté múčniky
(kypré)
3 X 2 160 30 - 40
5 - 3 150 35 - 45
4 - 3 160 30 - 40
Plnené koláče
(s tvarohom)
3 - 2 180 90 - 95
5 - 2 160 70 - 80
4 - 2 170 90 - 95
Koláčiky
3 X 2 180 25 - 35
5 - 3 180 45 - 50
4 - 2 180 30 - 40
Jablková štrúdľa
3 X 2 200 40 - 45
5 X 3 200 45 - 50
4 - 2 180 45 - 50
Sušienky
3 X 2 180 20 - 30
5 - 1 - 3 160 30 - 40
4 - 2 - 4 180 25 - 35
Krémeše, zákusky z
odpaľovaného cesta
3 X 2 - 4 190 25 - 35
5 X 1 - 3 180 40 - 50
4 X 2 - 4 190 30 - 40
Pikantné koláče
3 X 2 200 50 - 55
5 X 3 180 55 - 60
4 X 2 200 40 - 50
Lasagne
3 X 2 200 45 - 55
5 - 2 190 45 - 55
6 - 2 190 45 - 55
Plnené ovocné koláče
napr. ananásový,
broskyňový
3 X 2 200 35 - 45
5 - 2 180 45 - 50
4 - 2 180 40 - 50
Snehové cukrové
pečivo, pusinky
3 X 2 90 120 - 150
5 - 1 - 3 80 150 - 180
4 - 2 - 4 100 120 - 150
Zákusky z lístkového
cesta
3 X 2 200 15 - 25
5 X 1 - 3 190 25 - 30
4 X 2 - 4 200 20 - 30
Nákypy, suflé
3 X 2 190 30 - 40
5 - 2 180 55 - 65
4 X 2 190 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 286 IX Program Chart

Typ
Program Chart
Tento návod je vhodný aj pre