používanie hriankovača
1
Zastrčte zástrčku hriankovača do
zásuvky.
2 Nastavte ovládanie opekania na
p
ožadovanú hodnotu. Na mierne
pečenie a v prípade tenkých alebo
suchých chlebov, nastavte malú
h
odnotu.
3 Zasuňte chlieb, dolky, bagety a
podobne.
4 Spustite páčku nadol kým
nezacvakne. Rozsvieti sa tlačidlo
„cancel“ (zrušiť). (Páčka neostane
dole, pokiaľ nie je hriankovač
zapnutý)
G
Pri pečení zamrznutého chleba,
presuňte ovládač opekania do
polohy rozmrazovanie .
G
Použite držiacu páčku na zdvihnutie
hrianky a využitie možnosti Peek &
View™ (Nazri a obzri) kedykoľvek
potrebujete bez toho, aby sa zrušil
cyklus pečenia.
G
Na zastavenie pečenia počas
cyklu, stlačte tlačidlo „cancel“
(zrušiť), hrianka sa vysunie a
kontrolka tlačidla „cancel“ (zrušiť)
zhasne.
5 Vaša hrianka sa vysunie
automaticky, na zdvihnutie vyššie
použite páčku.
pokyny na používanie
hriankovača
G
Malú hodnotu nastavte pre mierne
opekanie, pečenie jedného kusu
alebo suchého chleba.
G
Pokiaľ pečiete len jeden krajec
chleba, môžete zbadať rozdiel vo
farbe jednotlivých strán - je to
normálny jav.
G
Suchšie alebo staršie chleby sa
pečú omnoho rýchlejšie, než
čerstvý chlieb a tenké krajce sa
pečú rýchlejšie, než hrubšie krajce.
Preto treba ovládač opekania
nastaviť na menšiu hodnotu ako
obyčajne.
G
V záujme čo najlepších výsledkov
treba zabezpečiť, aby mali krajce
rovnakú hrúbku, čerstvosť a
veľkosť.
G
Z
a účelom dosiahnutia
rovnomerného prepečenia,
o
dporúčame počkať minimálne 30
s
ekúnd medzi jednotlivými cyklami
pečenia, aby sa ovládanie opekania
a
utomaticky resetovalo. V prípade
d
odatočného pečenia nastavte
ovlládač na menšiu hodnotu.
bezpečnosť
ohrievacieho roštu
1 Keď používate ohrievací rošt, nikdy
nenastavujte ovládanie opekania na
vyššiu hodnotu, než 3.
2 Nikdy úplne nezakrývajte ohrievací
rošt.
3 Keď používate ohrievací rošt, nikdy
potraviny nebaľte. Plastové obaly
sa roztopia a môžu zapríčiniť
požiar. Fólie odrážajú teplo a môžu
tak poškodiť hriankovač.
4 Pokiaľ používate štrbiny
hriankovača (sloty), vždy zložte
ohrievací rošt tak, aby ste sa pritom
nepopálili.
5 Pred tým ako odložíte ohrievací
rošt z hriankovača, nechajte ho
ochladnúť. Nikdy nepokladajte
horúci ohrievací rošt na pracovný
povrch.
6 Nikdy sa nedotýkajte horúcich častí,
ale najmä kovovej časti, ktorá sa
nachádza na hornej strane.
používanie
ohrievacieho roštu
1 Umiestnite ohrievací rošt na vrch
hriankovača .
2 Uložte potraviny na rošt
(Prekrojenie hrubších potravín
urýchli ohrievanie).
3 Nastavte ovládanie opekania na
hodnotu nie väčšiu, než 3 ( ).
4 Spustite páčku.
5 Po ukončení ohrievacieho cyklu sa
hriankovač automaticky vypne.
Potraviny otočte a činnosť opakujte.
Dávajte pozor, aby neprihoreli.
6 Pri odkladaní ohrievacieho roštu
nechajte najskôr hriankovač
ochladnúť a vytiahnite zástrčku zo
zásuvky.
7 Zdvihnutím odoberte ohrievací rošt.
87