43
pokyny (Slovenčina)
3. Prepnite ovládač rýchlosti na rýchlosť, ktorú požadujete (1 až 5).
4. Stlačením tlačidla turbo zvýšite rýchlosť nastavenú ovládačom rýchlosti a získate impulz vysokej
rýchlosti. Funguje to len vtedy, keď beží motor (1 až 5).
5. Na vypnutie motora presuňte ovládač rýchlosti do O.
• Vo všeobecnosti veľké množstvá, husté zmesi a vysoký podiel pevných častí v pomere k tekutinám
vyžadujú dlhší čas a nižšie rýchlosti.
• Nižšie množstvá, redšie zmesi, a viac tekutín ako pevných častí vyžadujú kratšie časy a vyššie
rýchlosti.
• Šľahacie metly používajte na vyšľahanie/prevzdušnenie ľahkého cesta, snehu z bielok a šľahačky.
• Na miešanie ťažších druhov cesta použite háky (napr. cesto na chlieb, ovocný koláč).
• Pri príprave ťažšieho cesta použite mixér len na zmiešanie prísad. Nepoužívajte ho na hnetenie, inak
ho preťažíte a poškodíte motor.
• Nenechajte motor bežať viac ako 3 minúty bez prestávky, môže sa prehriať. Potom nechajte motor 3
minúty postáť.
• Ak sa motor začne namáhať, doplňte do zmesi viac tekutiny, ak je to možné, alebo ho vypnite a
pokračujte ručne.
POUŽÍVANIE PODSTAVCA A MISY
1. Posaďte misu na podstavec.
2. Pred upevnením šľahača do podstavca naň pripevnite metly/háky.
3. Ak je to potrebné, stlačením tlačidla na uvoľnenie ramena nadvihnite rameno.
4. Stlačte a podržte tlačidlo uzamknutia šľahača (OBR B).
5. Zatlačte mixér nadol a dozadu, do priehlbiny v hornej časti ramena.
6. Uvoľnite tlačidlo uzamknutia šľahača.
7. Na nadvihnutie/spustenie ramena stlačte a podržte ovládač ramena, zmeňte polohu ramena, potom
uvoľnite ovládač ramena (OBR C).
8. Na odobratie šľahača z ramena stlačte a podržte tlačidlo na uzamknutie šľahača, potom vyberte
šľahač z ramena pohybom dopredu a nahor.
9. Počas chodu motora bude pohyb metiel/hákov otáčať misou, aby boli premiešané všetky prísady.
ČISTENIE
1. Vytiahnite zo zásuvky pred rozoberaním a/alebo čistením.
2. Rozoberte prístroj.
3. Pohonnú jednotku vyčistite vlhkou utierkou.
` Metly a háky umyte v horúcej vode so saponátom, alebo v koši na príbor v umývačke riadu.
W
OCHRANA ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
Aby nedošlo k ohrozeniu zdravia a životného prostredia vplyvom nebezpečných látok v elektrických
a elektronických produktoch, nesmú byť spotrebiče označené týmto symbolom likvidované s
netriedeným komunálnym odpadom. Je nutné ich triediť, znova použiť alebo recyklovať.
RECEPTY
SUFLÉ Z HORÚCEJ ČOKOLÁDY ŠĽAHACIA METLA
• 75 g maslo 50 g čistá múka
• 20 g kakaový prášok 450 g mlieko
• 4 vajcia, žĺtky a bielka osobitne 50 g práškový cukor
V panvici na miernom ohni rozpustite maslo. Vmiešajte doňho múku a kakao. Pridajte mlieko. Miešajte,
kým zmes nezhustne. Odložte z ohňa. Nechajte vychladnúť 30 minút. Šľahaním zapracujte vaječné žĺtka.
Bielka šľahajte niekoľko sekúnd na vysokej rýchlosti. Pridajte cukor, a šľahajte do tuha. Zmesi spolu
zmiešajte v maslom vymastenej nádobe vhodnej do rúry s objemom 1,2 l. Nádobu vložte do plechu na
pečenie dopoly naplneného vriacou vodou. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 190°C 40-45 minút.
PLACKY ŠĽAHACIA METLA
• 400 g čistá múka 1 vajce
• 300 ml mlieko 2,5 g soľ
• zeleninový olej