Kenwood HM620 Používateľská príručka

Kategória
Mixéry
Typ
Používateľská príručka

Táto príručka je tiež vhodná pre

pred použitím zariadenia
Kenwood
Starostlivo si prečítajte tieto
inštrukcie uschovajte ich pre
budúcnosť.
Odstráňte všetky obaly a štítky.
bezpečnosť
Pred použitím ručného šľahača sa
ubezpečte, či je prívodná elektrická
šnúra úplne odmotaná z priestoru
na navíjanie šnúry.
Nikdy nenamáčajte telo ručného
šľahača do vody a elektrickú šnúru
ani zástrčku nevystavujte vlhkosti.
Prsty, vlasy, oblečenie a kuchynské
náradie držte v bezpečnej
vzdialenosti od pohyblivých častí.
Nikdy neklaďte prívodnú elektrickú
šnúru na horúce predmety, ani ju
nenechávajte visieť tak, aby ju
mohli uchopiť deti.
Nikdy nepoužívajte poškodený
ručný šľahač. Poškodené
zariadenie dajte skontrolovať alebo
opraviť: pozri časť „servis a
starostlivosť o zákazníkov“.
Nikdy nepoužívajte žiadne
neschválené príslušenstvo.
Ak zariadenie nepoužívate, pred
založením alebo zložením
jednotlivých častí alebo pred
čistením ho vždy najprv odpojte zo
siete.
Toto zariadenie nesmú používať
žiadne osoby (vrátane detí), ktoré
majú obmedzené fyzické,
senzorické, alebo mentálne
schopnosti, alebo majú málo
skúseností s podobnými
zariadeniami, iba ak by tak robili
pod kvalifikovaným dohľadom,
alebo ak vopred obdržia dostatočné
inštrukcie o obsluhe tohto
zariadenia od osoby, ktorá
zodpovedá za ich bezpečnosť.
Deti musia byť pod dohľadom, aby
sa zaručilo, že sa nebudú s týmto
zariadením hrať.
Toto zariadenie používajte len v
domácnosti na stanovený účel.
Firma Kenwood nepreberie žiadnu
zodpovednosť za následky
nesprávneho používania
zariadenia, ani za následky
nerešpektovania týchto inštrukcií.
pred zapojením do siete
Overte, či vaša elektrická sieť
rovnaké parametre, aké
uvedené na spodnej strane
zariadenia.
Toto zariadenie spĺňa požiadavky
európskej smernice 2004/108/ES o
elektromagnetickej kompatibilite a
nariadenia č. 1935/2004 zo dňa
27.10.2004 o materiáloch a
predmetoch určených pre styk s
potravinami.
pred prvým použitím ručného
šľahača
Poumývajte jednotlivé časti (pozri
časť „čistenie“).
popis súčastí
prepínač rýchlostí
tlačidlo na uvoľnenie nástroja
šľahače
priestor na navíjanie prívodnej
šnúry
hnetací hák s malým prstencom
hnetací hák s veľkým prstencom
stĺpiky na uloženie šľahačov
stĺpiky na uloženie hnetačov
jednotka na skladovanie na
pracovnej ploche
svorka na prichytenie prívodnej
šnúry
66
Otvorte ilustrácie z titulnej strany
Slovenčina
používanie ručného
šľahača
1 Odviňte elektrickú šnúru z drážky
a uistite sa o tom, že ovládač
rýchlosti je v pozícii vypnutia
(„O“).
2 Založte metličky alebo hnetacie
háky pootočte ich a tlačte na
ne, kým nezacítite pozitívne
zacvaknutie.
Dôležité upozornenie: Hnetací
hák s malým prstencom možno
založiť len do väčšieho otvoru.
3 Zapojte do elektrickej siete.
4 Metličky/hnetacie háky vložte do
mixovacej nádoby vhodnej veľkosti
obsahujúcej dané zložky.
5 Ovládač rýchlosti potiahnite
dozadu, aby ste dosiahli
požadovanú rýchlosť (prvá bodka
na telese ručného mixéra označuje
najpomalšiu rýchlosť). Zvoľte
pomalšiu rýchlosť.
Keď zmes zhustne, zvýšte rýchlosť.
Keď mixér začne spomaľovať alebo
sa trápiť, zvýšte rýchlosť.
Posuňte ovládač rýchlosti dopredu
do pozície pulznej funkcie „P“, v
ktorej motor dosahuje maximálnu
rýchlosť. Motor bude v takejto
činnosti, kým ovládač rýchlosti z
tejto pozície neuvoľníte.
6 Keď zmes dosiahne požadovanú
konzistenciu, ovládač rýchlosti
vráťte do pozície vypnutia „O“ a
metličky/hnetacie háky vytiahnite z
mixovacej nádoby.
7 Uistite sa o tom, že ovládač
rýchlosti je v pozícii vypnutia „O“,
ručný mixér odpojte z elektrickej
siete a vyberte z neho nástroje
stlačením tlačidla na uvoľňovanie
nástrojov . Nástroje pri tom držte
za ich hriadele.
Dôležité upozornenia:
Hnetacie háky: Pri príprave cesta
na chlieb odporúčame to, aby v
ňom nebolo viac než 450 g múky.
V záujme ochrany tohto ručného
mixéra ho pri príprave cesta,
ťažkých zmesí na koláče a
podobných zmesí nepoužívajte v
rámci akéhokoľvek 5-minútového
časového úseku dlhšie než 3
minúty. Akonáhle dosiahnete
správnu konzistenciu obsahu,
vypnite ho.
rady
Pri šľahaní pre zmesi na koláče
nepoužívajte tvrdé maslo alebo
tvrdý margarín nechajte ho najprv
zmäknúť pri izbovej teplote.
Mixovacia nádoba musí byť
vhodnej veľkosti, aby pri mixovaní
jej obsahu nedošlo z dôvodu jeho
nadmernej veľkosti k preťaženiu
ručného mixéra.
Väčšie množstvá a husté zmesi
môžu vyžadovať dlhší čas
mixovania.
Pri šľahaní smotany používajte
mixovaciu nádobu s vysokými
stenami, aby ste zminimalizovali
mieru špliechania.
67
čistenie
Pred čistením zariadenie vždy
vypnite, odpojte zo siete a zložte
šľahače a hnetače.
Nikdy nenamáčajte telo ručného
šľahača do vody a elektrickú šnúru
ani zástrčku nevystavujte vlhkosti.
Nikdy nepoužívajte na čistenie
jednotlivých častí abrazívne čistiace
prostriedky.
šľahače, hnetače
Umyte ručne alebo v umývačke
riadu a vysušte.
teleso ručného mixéra
Utierajte ho vlhkou handričkou a
potom osušte.
skladovanie
1 Elektrickú šnúru obtočte okolo
základne ručného mixéra . Potom
ju pomocou spony na upínanie
elektrickej šnúry upevnite.
2 Ručný šľahač položte na jeho
zadnú stranu a uložte do jednotky
na skladovanie na pracovnej
ploche tak, aby zástrčka a rúčka
smerovali na druhú stranu, ako
stĺpiky na uloženie .
3 Šľahače uložte do dvoch
vonkajších stĺpikov na uloženie
šľahačov .
4 Hnetacie háky odložte do dvoch
vnútorných úložných pilierov .
68
Odporúčané rýchlosti pri používaní metličiek a
hnetacích hákov
Pripomíname, že ide len o odporúčania a rýchlosť, ktorú si zvolíte, závisí od
veľkosti nádoby, množstiev, spracúvaných ingrediencií a osobných preferencií.
Rýchlosť zvyšujte postupne na tieto odporúčané rýchlosti.
Typ jedla Odporúčané Odporúčané Približný čas
maximálne rýchlosti
množstvo
Metličky
Vaječné bielka 8 4 – 5 3 minúty
Smotana 500 ml 1 – 5 4 minúty
Šľahané kysnuté cesto zmes 3 vajec 4 – 5 5 minúty
Zmesi na múčniky 600 g celkovej 1 – 5 1
1
/2 - 2 minúty
zmesi
Liate cesto 800 ml 4 – 5 1 minúta
Vtieranie tuku do múky. 250 g múky 1 2 3 minúty
Pridávanie vody na 1 1 minúta
zmiešanie ingrediencií na
prípravu cesta na sladké
pečivo ingrediencie na
prípravu cesta na sladké
pečivo
Ovocný koláč 900 g celkovej
Šľahanie tuku s cukrom zmesi 5 4 minúty
Vmiešavanie múky, 1 – 2 1 minúta
ovocia a podobne
Kráľovská poleva zmes 4 vajec 1 5 5 6 minúty
Hnetacie háky
Chlieb 450 g múky 1 5 2 3 minúty
opätovné
premiesenie
30 – 45
sekúnd
servis a starostlivosť o
zákazníkov
Keď sa poškodí prívodná elektrická
šnúra, musí ju z bezpečnostných
príčin vymeniť alebo opraviť firma
KENWOOD alebo pracovníci
oprávnení firmou KENWOOD.
Pokiaľ potrebujete pomoc pri
nasledovných problémoch:
používanie vášho zariadenia
servis alebo opravy
Kontaktujte obchod, v ktorom ste si
zariadenie zakúpili.
Navrhnuté a vyvinuté spoločnosťou
Kenwood v Spojenom kráľovstve.
Vyrobené v Číne.
DÔLEŽITÁ INFORMÁCIA NA
SPRÁVNU LIKVIDÁCIU PRODUKTU
PODĽA EURÓPSKEJ SMERNICE
2002/96/ES.
Po skončení životnosti produktu sa
tento produkt nesmie jednoducho
vyhodiť spolu s domovým odpadom.
Musí sa odovzdať na príslušné zberné
miesto na roztriedenie odpadu alebo
dílerovi, ktorý sa postará o takúto
likvidáciu.
Separátnou likvidáciou domácich
spotrebičov sa vyhneme negatívnym
následkom na životné prostredie a
zabránime ohrozeniu zdravia
vzniknutého nevhodnou likvidáciou.
Umožní sa tak aj recyklácia
základných materiálov, čím sa
dosiahne značná úspora energií a
prírodných zdrojov. Na pripomenutie
nutnosti separátnej likvidácie
domácich spotrebičov je produkt
označený preškrtnutým kontajnerom
na zber domáceho odpadu.
69
1 / 1

Kenwood HM620 Používateľská príručka

Kategória
Mixéry
Typ
Používateľská príručka
Táto príručka je tiež vhodná pre