AKZ 318 POPIS SPOTREBIČA
5019 310 56750
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
Činnost’ ventilátora je viazaná na dosiahnutú
teplotu rúry a môže pokračovat’ aj po vypnutí
rúry, počas niekoľkých minút.
3. Ohrevný článok grilu
4. Zadné osvetlenie
5. Okrúhly ohrevný článok (nevidno ho)
6. Ventilátor
7. Zadná katalytická prepážka
8. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
9. Chladné dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík Zapnutie/Vypnutie - Výber
funkcií.
2. Tlačidlo na zrušenie výberu alebo návrat k
predchádzajúcemu výberu.
3. Tlačidlo na potvrdenie.
4. Ovládacím gombíkom môžete zmenit’ vopred
nastavené hodnoty (teplotu, čas, úrovne). Pre
pohyb v ponuke funkcií.
Zasúvacie ovládacie gombíky
• Aby ste gombík mohli použit’, stlačte ho v
strede.
• Ovládací gombík sa vysunie.
• Otočte ho do želanej polohy.
Po ukončení varenia otočte gombík do polohy 0 a
stlačte ho v strede, aby sa vrátil do pôvodnej polohy.
Prvá
Posledná
úroveò
úroveò
Rošt:
Nádoba na odkvapkávanie:
Plech na pečenie zákuskov:
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia
Nastavená
teplota
Rozsah
teplôt
Popis funkcie
Osvetlenie
- - Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
RÝCHLY
PREDOHREV
200°C 50°C - 250°C
• Na rýchly predohrev rúry.
• Pri dosiahnutí nastavenej teploty sa funkcia vypne
automaticky a zaznie zvukové znamenie, ktoré indikuje
automatický prechod rúry do funkcie KONVENČNÝ
OHREV..
KONVENČNÝ
OHREV
200°C 50°C - 250°C
• Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na strednej úrovni.
• Rúru predohrejte na želanú teplotu a potraviny vložte do
rúry po zaznení zvukového signálu, ktorý oznámi
dosiahnutie nastavenej teploty.
GRIL/TURBO GRIL 3 1-5
Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie
zeleniny a na zapečenie chleba.
Pri funkcii Gril možno regulovat’ rôznu intenzitu výkonu.
Počas varenia musia ostat’ dvierka rúry zatvorené.
Pri pečení mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie
trochu vody, aby sa znížilo vystrekovanie tuku a predišlo sa
zadymeniu.
Odporúčame otočit’ potraviny počas prípravy.
Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené
mäsá).
Funkciu možno nastavit’ na rôznu úroveň výkonu.
Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
Počas varenia musia ostat’ dvierka rúry zatvorené.
Pri pečení mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie
(umiestnenej v prvej polohe) trochu vody, aby sa znížilo
vystrekovanie tuku a predišlo sa zadymeniu.
Odporúčame otočit’ potraviny počas prípravy.
HORÚCI VZDUCH
160°C 50°C - 250°C
• Na prípravu jedál, ktoré vyžadujú rovnakú teplotu v rúre,
bez predohrevu, na jednej alebo viacerých úrovniach
(napr.: ryby, zelenina, koláč) bez prenosu vône z
jedného jedla na druhé.
MAXIPEČENIE 180°C 50°C - 250°C
• Pri pečení veľkých kusov mäsa (veľké kusy na pečenie,
moriaky) sa odporúča používat’ iba jednu úroveň v rúre,
a to prvú alebo druhú úroveň počítajúc od spodu.
PEČIVO 175°C 50°C - 250°C
• Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
• Ak je to potrebné, odporúčame zmenit’ polohu jedál,
aby boli jedlá uvarené rovnomernejšie.
ŠPECIÁL • Pozrite tabuľku programátora.
NASTAVENIE • Pozrite tabuľku programátora.
AUTO RECEPTY • Pozrite tabuľku programátora.