AKZ 475/02
POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 310 56624
1.
Ovládací panel
2.
Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
Činnost’ ventilátora je viazaná na dosiahnutú
teplotu rúry a môže pokračovat’aj po vypnutí
rúry, počas niekoľkých minút.
3.
Ohrevný článok grilu, ktorý možno znížit’
4.
Zadné osvetlenie
5.
Okrúhly ohrevný článok (nevidno ho)
6.
Ventilátor
7.
Zadná katalytická prepážka
8.
Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
9.
Chladné dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík Zapnutie/Vypnutie - Výber
funkcií
2. Tlačidlo na zrušenie výberu alebo návrat k
predchádzajúcemu výberu.
3. Tlačidlo na potvrdenie
4. Ovládacím gombíkom môžete zmenit’ vopred
nastavené hodnoty (teplotu/čas/úrovne). Pre
pohyb v ponuke funkcií.
Zasúvacie ovládacie gombíky
• Aby ste gombík mohli použi″ , stlačte ho v
strede.
• Ovládací gombík sa vysunie.
• Otočte ho do želanej polohy.
Po ukončení varenia otočte gombík do polohy
0
a
stlačte ho v strede, aby sa vrátil do pôvodnej
polohy.
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Rošt:
Plech na pečenie
zákuskov:
Nádoba na
odkvapkávanie:
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia
Nastavená
teplota
Rozsah
teplôt
Popis funkcie
Osvetlenie
- - Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry
RÝCHLY
OHREV
200°C 50°C - 250°C
• Na rýchly predohrev rúry.
• Pri dosiahnutí nastavenej teploty sa funkcia vypne
automaticky a zaznie zvukové znamenie, ktoré indikuje
automatický prechod rúry do funkcie STATICKÁ.
STATICKÁ
200°C 50°C - 250°C
• Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na strednej úrovni.
• Rúru predohrejte na želanú teplotu a vložte potraviny do
vnútra ihneď po zaznení zvukového signálu, ktorý
oznámi dosiahnutie nastavenej teploty.
GRIL/TURBOGRIL
3 1-5
Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie
zeleniny a na zapečenie chleba.
Pri funkcii gril môžete nastavit’ rôzne úrovne výkonu.
Počas varenia musia ostat’ dvierka rúry zatvorené.
V prípade pečenia mäsa nalejte do nádoby na
odkvapkávanie trochu vody, aby sa znížilo vystrekovanie
tuku a predišlo sa zadymeniu.
Odporúčame otočit’ potraviny počas prípravy
Na grilovanie veľkých kusov mäsa
(roast beef, pečené mäsá).
Funkciu možno nastavit’ na rôznu úroveň výkonu.
Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
Počas varenia musia ostat’ dvierka rúry zatvorené.
V prípade pečenia mäsa nalejte do nádoby na
odkvapkávanie trochu vody, aby sa znížilo vystrekovanie
tuku a predišlo sa zadymeniu.
Odporúčame otočit’ potraviny počas prípravy.
NÚTENÝ OBEH
TEPLÉHO
VZDUCHU
160°C 50°C - 250°C
• Na prípravu jedál, ktoré vyžadujú rovnakú teplotu v rúre,
bez predohrevu, na jednej alebo viacerých úrovniach
(napr.: ryby, zelenina, koláč) bez prenosu vône z
jedného jedla na druhé.
MAXI-PEČENIE
180°C
50°C - 250°C
• Pri pečení prevažne veľkých kusov mäsa (veľké kusy
pečeného mäsa, moriaky) sa odporúča používat’ iba
jednu úroveň pečenia a prvú alebo druhú úroveň
vodiacej lišty zdola
S VENTILÁTOROM
175°C 50°C - 250°C
• Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
• Ak je to potrebné, odporúčame zmenit’ polohu jedál,
aby boli jedlá uvarené rovnomernejšie.
ŠPECIÁLNE
FUNKCIE
• Postupujte podľa tabuľky programátora
NASTAVENIA
• Postupujte podľa tabuľky programátora
RECEPTY PAMÄŤ
• Postupujte podľa tabuľky programátora