toto sa mimoriadne zohrieva a mohlo by sa
poškodiť. Pri použití tohto nastavenia sa
teplo privádza z vrchného aj zo spodného
ohrevného článku. Umožňuje to pečenie
na jednej úrovni. Je to mimoriadne vhodné
pre jedlá, pri ktorých sa vyžaduje dôkladné
prepečenie ich spodnej časti, ako slané
plnené koláče a koláče s vlhkou plnkou.
Je veľmi vhodné aj pre gratinované jedlá, la-
sagne a ostatné zapekané jedlá, pri ktorých
sa vyžaduje zapečenie povrchu.
Ako používať konvenčnú rúru
1. Zapnite rúru.
2. Vyberte funkciu vrchný a spodný ohrevný
prvok; a to tak, že stláčate tlačidlo funkcií
rúry
, až kým sa na displeji nezobrazí
symbol
.
3. V prípade potreby upravte nastavenie te-
ploty pomocou tlačidiel "
" a " ".
Spodný ohrev
Táto funkcia je mimoriadne vhodná pri peče-
ní cesta na koláče a cesta bez plnky, ako aj
na dopečenie plnených koláčov a slaných
tort, čo zaručí ich dokonalé prepečenie.
Grilovanie
–Väčšinu jedál treba položiť na rošt vložený
v grilovacom pekáči, aby sa dosiahla ma-
ximálna cirkulácia vzduchu a aby sa jedlo
čo najlepšie zbavilo tukov a štiav. Ak chce-
te, jedlá ako ryby, pečeň a ľadvinky môžete
uložiť priamo na grilovací pekáč.
– Potraviny treba pred grilovaním dôkladne
osušiť, aby sa predišlo vystrekovaniu tuku.
Mäso a ryby mierne potrite olejom alebo
rozpusteným maslom, počas pečenia sa
nevysušia.
– Pri grilovaní mäsa môžete prílohy ako pa-
radajky a huby poukladať pod rošt.
– Pri zapekaní chleba vám odporúčame
použiť vrchnú polohu vodiacej lišty.
–Potraviny podľa potreby v rúre obráťte.
Ako používať gril
Gril zabezpečuje rýchly a priamy ohrev v
strednej časti grilovacieho roštu. Použitie vý-
hrevného telesa vnútorného grilu na prípravu
malých množstiev jedla vám pomôže ušetriť
energiu.
1. Zapnite rúru.
2. Vyberte funkciu gril; stláčajte tlačidlo
funkcií rúry, až kým sa na displeji nezo-
brazí
symbol .
3. V prípade potreby upravte nastavenie te-
ploty pomocou tlačidiel "
" a " ".
4. Upravte polohu mriežky a grilovacieho
pekáča a tak zohľadnite rôzne hrúbky je-
dál. Potom postupujte podľa inštrukcií
pre grilovanie.
Tepelný gril
Tepelný gril ponúka alternatívnu metódu prí-
pravy jedál, ktoré sa bežne pripravujú tradič-
ným grilovaním. Gril a ventilátor rúry sú v čin-
nosti spoločne, čo spôsobuje prúdenie vzdu-
chu okolo pripravovaného jedla.
Jedlo nemusíte kontrolovať a obracať často.
Tepelné grilovanie napomáha obmedzovaniu
pachov z pečenia v kuchyni.
S výnimkou hrianok a krvavých biftekov mô-
žete tepelne grilovať všetky potraviny, ktoré
bežne pripravujete tradičným grilovaním.
Pečenie je šetrnejšie; preto trvá v porovaní s
tradičným grilovaním zvyčajne trochu dlhšie.
Jednou z predností je, že možno pripravovať
viac jedla súčasne.
1. Zapnite rúru.
2. Vyberte funkciu tepelný gril; stláčajte tla-
čidlo funkcií rúry, až kým sa na displeji
nezobrazí
symbol .
3. Ak je to potrebné, upravte nastavenie te-
ploty pomocou tlačidiel "
" a " ".
Najvyššia teplota: 200 °C.
4. Upravte polohu mriežky a grilovacieho
pekáča a tak zohľadnite rôzne hrúbky je-
dál. Potom postupujte podľa inštrukcií na
grilovanie.
Rozmrazovanie
Ventilátor rúry pracuje bez ohrevu, v rúre iba
cirkuluje vzduch izbovej teploty.
Zvyšuje sa tým rýchlosť rozmrazovania.
Napriek tomu, pamätajte, že na rýchlosť roz-
mrazovania bude mať vplyv aj teplota v ku-
chyni.
Táto funkcia je mimoriadne vhodná pre citlivé
potraviny, na ktoré by mohlo mať teplo ne-
priaznivý účinok, napr. torty s plnkou, koláče
s polevou, zákusky, chlieb a iné kysnuté vý-
robky.
Ako používať funkciu rozmrazovania
1. Zapnite rúru.
2. Vyberte funkciu rozmrazovanie; a to tak,
že stláčate tlačidlo funkcií rúry
, až kým
sa na displeji nezobrazí symbol
.
3.
Na displeji sa zobrazí nápis " def ".
progress 9