56
SK
Optimálny spôsob pouitia chladnièky
Prostredníctvom otoèného gombíka REGULÁCIE
TEPLOTY (viï Popis) nastavte poadovanú teplotu.
Vkladajte dovnútra len chladné alebo vlané jedlá, nie
vak teplé (viï Opatrenia a rady).
Pamätajte, e varené potraviny si udrujú svoje
vlastnosti kratiu dobu ako surové.
Nevkladajte dovnútra tekutiny votvorených nádobách:
spôsobili by zvýenie vlhkosti snáslednou tvorbou
kondenzátu.
HYGIENA PRI MANIPULÁCII S POTRAVINAMI
1. Po zakúpení potravín odstráòte vetky druhy
papierových / kartónových nebo iných obalov, ktoré by
mohli prenies do chladnièky baktérie alebo neèistoty.
2. Chráòte potraviny (obzvlá tie, ktoré podliehajú
rýchlemu znehodnoteniu atie, ktoré vydávajú silný
zápach) tak, aby medzi nimi nedochádzalo ku
vzájomnému dotyku, èím sa vyhnete monosti prenosu
nákazy zárodkami / baktériami a taktie monosti
írenia nepríjemných zápachov vo vnútri chladnièky.
3. Ulote potraviny tak, aby sa vzduch mohol medzi nimi
volne pohybova
4. Udrujte vnútro chladnièky vèistom stave a venujte
pozornos tomu, aby ste naèistenie nepouívali
oxidaèné alebo abrazívne èistiace prostriedky.
5. Vyberte potraviny z chladnièky po uplynutí doby ich
trvanlivosti.
6. Zdôvodu zabezpeèenia správnej konzervácie, je potrebné
umiestni potraviny podliehajúce rýchlemu znehodnoteniu (
mäkké syry, surové ryby, mäso, atï...) do najchladnejích
èastí, to znamená, do priestoru nad nádobami na zeleninu,
kde je umiestnený ukazovate¾ teploty.
Optimálny spôsob pouitia mraznièky
Nezmrazujte opä potraviny, ktoré sa rozmrazujú alebo
u sú rozmrazené; tieto potraviny je potrebné uvari a
následneskonzumova (do 24 hodín).
Èerstvé potraviny urèené nazmrazenie nesmú by
umiestnené spolu so zmrazenými potravinami; je
potrebné ich umiestni na mrieku v mraziacom
oddelení, pod¾a monosti tak, aby sa dotýkali stien
(boèných azadnej), kde teplota klesá pod -18 °C, èím
bude zabezpeèená dostatoèná rýchlos zamrazenia.
Nevkladajte do mraznièky uzatvorené alebo
hermeticky utesnené sklenené f¾ae obsahujúce
tekutiny. Mohlo by dôjs kich roztrhnutiu.
Maximálne denné mnostvo potravín nazamrazenie je
uvedené na identifikaènom títku, umiestnenom v¾avej
dolnej èasti chladiaceho priestoru (napríklad: Kg/24h 4).
Za úèelom dosiahnutia väèieho miesta vmraziacom
priestore, môete vytiahnu zásuvky zich uloení (s
výnimkou najniej zásuvky aprípadne zásuvky COOL
CARE ZONE spremenlivou teplotou), stým, e
potraviny umiestnite priamo na výparníkové dosky.
! Poèas zamrazovania potravín neotvárajte dvierka
mraznièky.
! Vprípade preruenia dodávky elektrického prúdu alebo pri
výskyte závady neotvárajte dvierka mraznièky: pouitím
uvedeného postupu je moné uchova mrazené a
zamrazené jedlá bez zmeny ich vlastností pribline 9-14
hodín.
! Keï na dlhiu dobu zostane teplota prostredia chladnejia
ako 14 °C, nebudú úplne dosiahnuté podmienky potrebné
pre dlhodobejiu konzerváciu potravín vmraziacom
priestore a preto bude doba konzervácie kratia.
Miska na ¾ad Ice
3
Skutoènos, e je umiestnená vo vrchnej èasti zásuviek
uloených vmraziacom priestore, zaisuje väèiu èistotu
(¾ad sa u nedostáva do styku s potravinami) a
ergonómiu (pri plnení nekvapká).
1. vytiahnite misku jej potlaèením smerom nahor.
Skontrolujte, èi je miska úplne prázdna a naplòte ju
vodou cez prísluný otvor.
2. Dbajte pritom, aby nedolo kprekroèeniu vyznaèenej
úrovne (MAX WATER LEVEL). Príli ve¾ké mnostvo
vody bráni uvo¾òovaniu kúskov ¾adu (keï sa tak stane,
vyèkajte na rozpustenie ¾adu a vyprázdnite misku).
3. Otoète misku o 90°: voda naplní formy na základe
princípu spojených nádob (viï obrázok).
4. Zatvorte otvor vieèkom zdotácie a ulote misku tak, e
najprv zasuniete jej hornú èas do prísluného
uloenia a následne ju necháte klesnú dolu.
5. Po vytvorení ¾adu (minimálna potrebná doba je 8
hodín) udrite miskou o tvrdú plochu a namoète jej
vonkajiu èas, aby sa kúsky ¾adu oddelili; vyprázdnite
ich otvorom.
WATER LEVEL
MAX
WATER LEVEL
MAX
WATER LEVEL
MAX