12
F
Vždy používajte dodávané veko s touto
funkciou, s výnimkou ohrevu
polievok. V tomto prípade veko nie je
potrebné! Ak je jedlo zabalené tak, že
sa nedá použiť veko, balenie treba rozrezať 2 - 3
rezmi, aby pri ohreve mohol uniknúť nadmerný
tlak.
Zníženie tlaku
Plastovú fóliu pred vložením do mikrovlnnej
rúry narežte alebo poprepichujte vidličkou, aby
ste znížili tlak a predišli prasknutiu, pretože pod
fóliou sa počas ohrevu tvorí para.
Čistá hmotnosť potravín by sa mala
pohybovať pri použití tejto funkcie v rozmedzí
250 - 600 g. Ak nie, mali by ste použiť
manuálne funkcie, aby ste dosiahli čo najlepšie
výsledky.
Presvedčite sa, že rúra má pred použitím
funkcie teplotu rovnú teplote okolia, aby ste
dosiahli najlepšie výsledky.
6. ZMYSEL FUNKCIE OHREV
Použite túto funkciu pri ohreve hotových
jedál, ktoré sú zmrazené, vychladené alebo
pri izbovej teplote.
Položte potraviny na tanier alebo do misky
vhodnej do mikrovlnnej rúry a odolnej voči
teplu.
1
2
3
1. Otočte viacúčelový ovládač do polohy Auto.
2. Stlačte tlačidlo Auto, aby ste nastavili želanú
funkciu.
3. Stlačte tlačidlo START.
Úprava predvoľby
Pri používaní tejto funkcie okrem toho
môžete aj osobne ovplyvniť konečné výsledky
prostredníctvom vlastnosti Úprava predvoľby.
Táto vlastnosť vám umožní používať vyššie
alebo nižšie teploty, ako aj predĺžiť alebo skrátiť
dobu prípravy jedla. Štandardné nastavenie
zvyčajne poskytuje najlepšie výsledky.
V prípade, že ohriate jedlo je príliš horúce,
aby ste ho mohli jes. Nabudúce to môžete
jednoducho napraviť pred použitím tejto
funkcie.
Urobíte to nastavením úrovne Hi (vysoká)
alebo Low (nízka) pomocou gombíka.
Ak ukladáte jedlo do chladničky, alebo
ukladáte jedlo na predohrev, hrubšie, hutnejšie
jedlo ukladajte na okraj taniera a tenšie alebo
menej hutné do stredu.
Zvyšuje konečnú
teplotu.
Znižuje konečnú
teplotu.
Poznámka:
Stupeň prepečenia možno nastaviť alebo
zmeni iba počas prvých 20 sekúnd od zapnutia,
kým sa zobrazuje “ ”.
Tento program sa nesmie prerušiť, kým sa
zobrazuje “ ”.
Program môžete prerušiť, keď sa zobrazuje
čas.
Tenké plátky mäsa prekryte alebo ich
navzájom poprekladajte.
Hrubšie plátky ako kúsky sekanej
alebo klobásky poukladajte tesne
k sebe.
Čas odstátia
1-2 minúty odstátia vždy zlepšia výsledky,
hlavne u mrazených potravín.
S touto funkciou nepoužívajte.
+
-