AKZ 472 IX

Whirlpool AKZ 472 IX, AKZ 472 NB, AKZ 472 WH Program Chart

  • Prečítal som si používateľskú príručku pre rúru Whirlpool AKZ 472. Som pripravený odpovedať na vaše otázky ohľadom funkcií rúry, nastavenia, používania jednotlivých programov a riešenia problémov. Príručka detailne popisuje rôzne funkcie pečenia, grilovania a ich nastavenia, ako aj príslušenstvo k rúre.
  • Ako používam funkciu grilovania?
    Aká je maximálna teplota rúry?
    Čo je katalytická prepážka a na čo slúži?
    Ako sa používajú zasúvacie ovládacie gombíky?
AKZ 472
POPIS SPOTREBIÈA
SK
5019 310 56225
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
Èinnost' ventilátora je viazaná na dosiahnutú
teplotu rúry a môe pokraèovat' aj po vypnutí
rúry, poèas nieko¾kých minút.
3. Vrchný ohrevný èlánok (mono ho zníit')
4. Zadné osvetlenie
5. Okrúhly ohrevný èlánok (nevidno ho)
6. Ventilátor
7. Zadná katalytická prepáka
8. Spodný ohrevný èlánok (nevidno ho)
9. Chladné dvierka rúry
PRÍSLUENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík Zapnutie/Vypnutie - Výber
funkcií
2. Tlaèidlo na zruenie výberu alebo návrat k
predchádzajúcemu výberu
3. Tlaèidlo potvrdenia
4. Ovládacím gombíkom môete zmenit' vopred
nastavené hodnoty (teplotu, èas, úrovne).
Pre pohyb v ponuke funkcií.
Zasúvacie ovládacie gombíky
Aby ste gombík mohli pouit', stlaète ho v
strede.
Ovládací gombík sa vysunie.
Otoète ho do elanej polohy.
Po ukonèení varenia otoète gombík do polohy
0
a stlaète ho v strede, aby sa vrátil do
pôvodnej polohy.
Prvá
Posledná
úroveò
úroveò
Rot:
Nádoba na odkvapkávanie:
Plech na peèenie zákuskov:
Tabu¾ka funkcií rúry v manuálnom reime
Funkcia
Nastavená
teplota
Nastavite¾
teplota
Popis funkcie
STATICKÁ
200C 50°C - 250°C
Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
Rúru predohrejte na elanú teplotu a vlote potraviny
do vnútra ihneï potom, ako vás k tomu rúra vyzve
nápisom na displeji.
Odporúèame Vám pouívat' druhú alebo tretiu úroveò
lity v rúre.
ZÁKUSKY
175C 50°C - 250°C
Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
Ak je to potrebné, odporúèame zmenit' polohu jedál,
aby boli jedlá uvarené rovnomernejie.
NÚTENÝ OBEH
TEPLÉHO VZDUCHU
160C 50°C - 250°C
Na varenie jedál, ktoré vyadujú rovnakú teplotu v rúre,
bez predohrevu, na jednej alebo viacerých úrovniach
(napr.: ryby, zelenina, koláè) bez prenosu vône z
jedného jedla na druhé.
TURBOVENTILÁTOR
160C
50°C - 250°C
Na prípravu jedla na jednej úrovni (napr.: ovocie, torty,
bábovky, zelenina, pizza, hydina).
GRIL
3 -
Na grilovanie rebierok, pízov, klobások, gratinovanie
zeleniny a na zapeèenie chleba.
Funkciu mono nastavit' na rôznu úroveò výkonu
(1 min. - 5 max.).
Rúru predohrejte poèas 3 - 5 min.
Poèas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na
odkvapkávanie, umiestnenej v prvej polohe, trochu
vody, zníi sa tým mnostvo dymu a tuk nebude
vystrekovat'.
Odporúèame otoèit' potraviny poèas prípravy.
TURBOGRIL
3 -
Na grilovanie ve¾kých kusov mäsa (roast beef, peèené
mäsá).
Funkciu mono nastavit' na rôznu úroveò výkonu
(1 min. - 5 max.).
Rúru predohrejte poèas 3 - 5 min.
Poèas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade prípravy mäsa nalejte do nádoby na
odkvapkávanie (umiestnenej v prvej polohe) trochu
vody, zníi sa tým mnostvo dymu a tuk nebude
vystrekovat'.
Odporúèame mäso poèas prípravy otoèit'.
DOPLNKOVÝ
OHREVNÝ ÈLÁNOK
200°C 50°C - 250°C
Na rýchly predohrev rúry.
Poèas zohrievania sa bude grafický indikátor
postupne rozsvecovat'.
Pri dosiahnutí nastavenej teploty sa funkcia vypne
automaticky a zaznie zvukové znamenie, ktoré indikuje
automatický prechod rúry do funkcie
STATICKÁ
.
TABU¼KY VARENIA
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveò
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba varenia
(minúty)
MÄSO
Jahòa, koa, baranina
X 2 200 95 - 110
X 3 200 100 - 110
X 2 200 100 - 110
Peèené mäso
(te¾acie, bravèové, hovädzie)
(kg 1)
X 2 200 95 - 110
X 3 200 100 - 110
X 2 200 90 - 100
Kurèa, králik,
kaèica
X 2 200 80 - 90
X 2 190 80 - 90
X 2 200 85 - 95
Moriak
(kg 4-6) + úroveò 3
zhnednutie
X 1 200 160 - 180
X 1 200 160 - 180
X 1 210 180 - 190
Hus (kg 2)
X 2 210 100 - 130
X 1 200 100 - 130
X 2 200 100 - 130
RYBY
(VCELKU)
(1-2 kg)
Ostrie, okúò, tuniak,
losos, treska
X 2 200 45 - 55
X 3 190 45 - 55
X 2 200 50 - 60
RYBY
(FILÉ)
(1 kg)
Meèúò, tuniak
X 2 200 40 - 50
X 3 190 40 - 50
X 3 200 40 - 50
ZELENINA
Paprika a plnené paradajky
X 2 220 50 - 60
X 2 200 50 - 60
X 2 200 50 - 60
Peèené zemiaky
X 2 220 50 - 60
X 2 200 50 - 60
KOÈE, ZÁKUSKY A POD.
Kysnuté koláèe
X 2 190 40 - 50
X 1 180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
Plnené koláèe
(s tvarohom)
X 2 190 80 - 90
X 2 180 70 - 80
X 2 180 80 - 90
Linecké koláèe
X 2 190 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
Záviny
X 2 200 50 - 55
X 1 - 3 200 50 - 55
X 2 200 50 - 55
Suienky
X 2 170 20 - 30
X 1 - 3 200 20 - 30
X 2 200 20 - 30
Odpa¾ované cesto
X 2 180 35 - 45
X 1 - 3 180 35 - 45
X 2 180 40 - 50
TABU¼KA GRILOVANIA
Pozn.:
Teploty a doby peèenia sú orientaèné.
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveò
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba varenia
(minúty)
Slané torty
X 2 200 40 - 50
X 2 190 40 - 50
X 2 190 40 - 50
Lasagne
X 2 200 45 - 60
X 2 200 45 - 60
X 2 200 45 - 60
Plnené ovocné torty
napr. s ananásom, broskyòami
X 2 190 50 - 60
X 2 190 40 - 50
X 2 190 40 - 50
Snehové suienky
X 2 120 120 - 150
- 1 - 3 120 120 - 150
- 2 120 120 - 150
Zákusky z lístkového cesta
X 2 200 35 - 45
X 1 - 3 190 35 - 45
X 2 190 35 - 45
Suflé
X 2 200 40 - 50
X 2 190 45 - 55
X 2 190 45 - 55
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveò
(od spodu)
Úroveò
výkonu
Doba varenia
(minúty)
Rebierka X 4 5 35 - 45
Kotlety X 4 5 30 - 40
Klobásky X 3 - 4 5 30 - 40
Rotenka X 4 5 35 - 45
Ryby (filé) X 3 - 4 5 35 - 45
Kuracie stehná X 3 - 4 5 40 - 50
pízy X 3 - 4 5 40 - 50
Rebierka X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kurèat'a X 3 5 45 - 55
1/2 kurèat'a X 3 5 45 - 55
Kurèa vcelku X 3 5 60 - 70
Peèené mäso
(bravèo, hovädzie)
X 2 5 60 - 70
Kaèica X 2 5 70 - 80
Jahòacie stehno X 3 5 70 - 80
Roast beef X 3 5 50 - 60
Peèené zemiaky X 3 5 50 - 60
Ryby (okúò, pstruh) X 3 5 50 - 60
/