2 / POUŽÍVANIE PRÍSTROJA
SK
13
Rozmrazovanie zmrazenej zeleniny v mikrovlnnej rúre vám ušetrí množstvo času. Ak chcete
rozmrazovať potraviny, použite funkciu ROZMRAZOVANIE nastavenú na výkon 200 W.
Poznámka:
Malé kúsky mäsa alebo rýb sa môžu variť okamžite po rozmrazení. Väčšie kúsky mäsa, ako
aj rôzne druhy pečienok alebo celé ryby zostanú po rozmrazovaní trochu zmrazené.
Odporúčame vám, aby ste ich nechali odležať minimálne rovnako dlho, ako sa rozmrazovali, aby
sa zabezpečila homogénna teplota.
Potraviny pokryté kryštálikmi ľadu sa budú rozmrazovať dlhšie. V danom prípade musíte predĺžiť
dobu rozmrazovania.
Odporúčania:
Doba rozmrazovania závisí od typu prístroja. A zároveň závisí aj od tvaru, veľkosti, počiatočnej
teploty a množstva potravín.
V väčšine prípadov sa potraviny musia vybrať z obalu. Nezabudnite odstrániť kovové uzávery z
obalov.
V strede rozmrazovania je potrebné kúsky otočiť, premiešať a oddeliť, ak sa rozmrazovali spolu.
V prípade, že rozmrazujete veľký kus mäsa alebo ryby, ktorý bráni otáčaniu otáčacieho podnosu,
aktivujte funkciu zastavenie otáčacieho podnosu. V danom prípade potraviny pravidelne
otáčajte.
Pri rozmrazovaní mäsa a ryby potraviny položte na tácku, ktorú položíte naopak na tanier, aby
mohla šťava odtekať. V prípade, že sa bude dotýkať potravín, potraviny sa budú prehrievať.
Nikdy potraviny znova nemrazte skôr ako ich uvaríte.
Doba rozmrazovacieho programu:
Doba rozmrazovacieho programu sa vypočíta pre potraviny zmrazené pri -18°C. Týmto
spôsobom získate orientačnú dobu rozmrazovania, ale skutočná doba sa môže meniť v
závislosti od hrúbky, tvaru, veľkosti a stavu potravín.
Výber programu:
K dispozícii sú nasledujúce programy automatického rozmrazovania:
d 1 zodpovedá výkonu 200 W (výkon rozmrazovania)
Program d1 si zvoľte vtedy, ak chcete rozmrazovať
potraviny/množstvá, ktoré nie sú uvedené v programe d2.
Naprogramujete si požadovanú dobu rozmrazovania.
Informácie o orientačných dobách rozmrazovania nájdete v nižšie
uvedenej tabuľke.
d 2 rozmrazovanie mäsa, hydiny, rýb a zeleniny
•ROZMRAZOVANIE