- Zariadenie používajte iba v prípade, ak sú uzamknuté obidve svorky.
- Svorky uvoľnite, až keď vypnete zariadenie a otáčanie ltra sa zastaví.
- Počas činnosti zariadenia nevyberajte nádobu na dužinu.
- Zariadenie nenechávajte bez prerušenia pracovať dlhšie ako 2 minúty. Ak ste ešte neskončili
odšťavovanie, nechajte zariadenie 2 minúty vychladnúť, a až potom ho znovu zapnite.
- Po použití vždy odpojte zariadenie zo siete.
- Deklarovaná hodnota emisie hluku je 74 dB(A), čo predstavuje hladinu A akustického výkonu
vzhľadom na referenčný akustický výkon 1 pW.
Toto zariadenie značky Philips vyhovuje všetkým normám týkajúcim sa elektromagnetických polí
(EMF). Ak budete zariadenie používať správne a v súlade s pokynmi v tomto návode na použitie,
bude jeho použitie bezpečné podľa všetkých v súčasnosti známych vedeckých poznatkov.
1 Umytevšetkyoddeliteľnédiely(pozritekapitolu„Čistenie“).
2 Odviňtenapájacíkábelzcievkyvspodnejčastizariadenia(Obr.2).
3 Nádobunazachyteniedužinykpripevnitepohonnejjednotkeazaistitejuvsprávnejpolohe
(„cvaknutie“)(Obr.3).
4 Zasuňtevýpustdonádobynazachyteniedužinyazatlačteho,ažkýmnezačujete
kliknutie (Obr. 4).
5 Nádobunazachyteniedužinynasaďtenapohonnújednotku(Obr.5).
6 Donádobynazachyteniedužinyvložtesitko(Obr.6).
Predpoužitímvždyprekontrolujtesitko.Akzistíteakékoľvekprasklinyaleboznámkypoškodenia,
zariadenienepoužívajte,alekontaktujtenajbližšieservisnéstrediskospoločnostiPhilipsalebo
zanestezariadeniesvojmupredajcovi.
7 Nanádobunazachyteniedužinynasaďteveko(Obr.7).
Uistite sa, že háčik na veku zapadol do otvoru v nádobe na zachytenie dužiny.
8 Uzatvorteobezápadky,abystezaistilipolohuveka(kliknutie).
9 Podvýpustumiestnitepohárnašťavualeboinúnádobunašťavu.
10 Zástrčkuzapojtedosieťovejzásuvky.
- Používajte čerstvé ovocie a zeleninu; obsahujú viac šťavy. Vhodnými na spracovanie v odšťavovači
sú najmä ananás, cvikla, stonky zeleru, jablká, uhorky, mrkva, špenát, melón, rajčiny, pomaranče
a hrozno.
- Tenkú šupku nemusíte z ovocia oddeľovať. Ošúpte len hrubšie šupy, napr. z pomaranča, ananásu
alebo neuvarenej cvikly. Oddeľte tiež bielu blanku medzi šupkou a dužinou citrusových plodov,
pretože má horkú chuť.
- Pri príprave jablkového džúsu nezabudnite, že jeho hustota závisí od druhu použitého ovocia.
Čím šťavnatejšie jablká použijete, tým je šťava redšia. Používajte taký druh ovocia, po odšťavení
ktorého získate želanú hustotu džúsu.
- Jablkový džús veľmi rýchlo zhnedne. Tento proces môžete spomaliť, ak do neho pridáte niekoľko
kvapiek citrónovej šťavy.
- Ovocie, ktoré obsahuje škrob, ako napríklad banány, papája, avokádo, gy a mango, nie je vhodné
na spracovanie v odšťavovači. Na spracovanie týchto druhov ovocia použite kuchynský robot,
mixér, alebo tyčový mixér.
55