IKEA OBI A00 S Program Chart

Typ
Program Chart
OBI A00 POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 610 56006
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný článok
4. Ohrevný článok grilu
5. Zadné osvetlenie
6. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
7. Chladné dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre výber funkcie
2. Časomiera
3. Ovládací gombík termostatu
4. Červená kontrolka termostatu
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Nádoba na odkvapkávanie:
Rošt:
Plech na pečenie zákuskov:
AKO ZAPNÚ RÚRU
Otočte ovládací gombík pre výber funkcie do polohy želanej funkcie.
Zapne sa osvetlenie rúry.
Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená kontrolka
termostatu, ktorá sa vypne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Na konci varenia:
Otočte ovládacie gombíky do polohy 0.
Časomiera
Časomiera je mechanická a môžete ju nastavit' v rozmedzí od 1 po 60 minút.
- Otočte ovládací gombík smerom vpravo do polohy želaného času varenia.
- Po ukončení nastaveného času varenia zaznie zvukové znamenie.
Odporúčame otočit' gombík o jednu otáčku a potom ho vrátit' do polohy želaného času, aby sa aktivovalo
zvukové znamenie.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 VYPNUTÁ RÚRA
-
OSVETLENIE Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry
SPODNÝ OHREVNÝ
ČLÁNOK
Na ukončenie pečenia ovocnej alebo tvarohovej torty.
Na zahustenie omáčok.
Túto funkciu používajte počas posledných 10-15 minút pečenia.
STATICKÁ
Príprava akéhokoľvek jedla.
Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte potraviny do
vnútra hneď po zhasnutí červenej kontrolky termostatu.
Odporúčame Vám používat' druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
GRIL
Na grilovanie malých kúskov mäsa (rebierka, špízy, klobásky) a na
zapečenie chleba.
Rúru predohrejte počas 3/5 minút.
V prípade, že pečiete mäso, nalejte do nádoby na odkvapkávanie
umiestnenej pod roštom, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu
a tuk nebude vystrekovat'.
Počas grilovania mäso otáčajte.
TABUĽKY VARENIA
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
čas
prípravy
jedla
(min)
Mäso
Jahňa, kozľa, baranina X 2 200 90-110
Tacie, hovädzie, bravčové X 2 200 90-110
Kurča, králik, kačica X 2 200 70-80
Morka (3-5 kg) X 2 210 160-180
Hus (2 kg) X 2 210 100-130
Ryby (1 kg)
Ostriež, okúň, tuniak, losos,
treska
X 2 200 60-80
Ryby (<1kg. - filé)
Mečúň, tuniak
X 2 190 50-60
ZELENINA
Paprika, paradajky, pečené
zemiaky
X 2 190 50-60
Koláče - zákusky
Kysnuté koláče
X 2 180 40-50
Plnené koláče s tvarohom X 2 190 60-90
Linecké koláče X 2 190 40-50
Záviny, palacinky X 2 200 50-60
Sušienky, bábovky, zákusky X 2 180 20-30
Odpaľované cesto, rolády X 2 180 35-45
Slané torty, plnené ovocné
torty napr. s ananásom,
broskyňami
X 2 200 50-60
Lasagne, zapekané
zemiaky, plnená cestovina,
zapečená cestovina
X 2 200 40-50
Chlieb X 2 210 30-40
Pizza X 2 225 15-20
Zákusky z lístkového cesta X 2 210 20-30
Suflé X 2 200 40-50
TABUĽKA GRILOVANIA
Pozn.: Doby varenia a teploty sú iba približné.
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Čas prípravy
jedla
(min)
Toasty X 3-4 200-225 10-15
Rebierka X 3-4 200-225 30-40
Kotlety X 3-4 200-225 30-40
Klobásky X 3 200-225 30-40
Roštenka X 3 200-225 30-40
Ryby (filé) X 3 200-225 30-40
Kuracie stehná X 3 200-225 40-50
Špízy X 3 200-225 40-50
Rebierka X 3 200-225 40-50
1/2 kurčat'a X 3 200-225 40-50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

IKEA OBI A00 S Program Chart

Typ
Program Chart