TABUĽKY VARENIA
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
čas
prípravy
jedla
(min)
Mäso
Jahňa, kozľa, baranina X 2 200 90-110
Teľacie, hovädzie, bravčové X 2 200 90-110
Kurča, králik, kačica X 2 200 70-80
Morka (3-5 kg) X 2 210 160-180
Hus (2 kg) X 2 210 100-130
Ryby (1 kg)
Ostriež, okúň, tuniak, losos,
treska
X 2 200 60-80
Ryby (<1kg. - filé)
Mečúň, tuniak
X 2 190 50-60
ZELENINA
Paprika, paradajky, pečené
zemiaky
X 2 190 50-60
Koláče - zákusky
Kysnuté koláče
X 2 180 40-50
Plnené koláče s tvarohom X 2 190 60-90
Linecké koláče X 2 190 40-50
Záviny, palacinky X 2 200 50-60
Sušienky, bábovky, zákusky X 2 180 20-30
Odpaľované cesto, rolády X 2 180 35-45
Slané torty, plnené ovocné
torty napr. s ananásom,
broskyňami
X 2 200 50-60
Lasagne, zapekané
zemiaky, plnená cestovina,
zapečená cestovina
X 2 200 40-50
Chlieb X 2 210 30-40
Pizza X 2 225 15-20
Zákusky z lístkového cesta X 2 210 20-30
Suflé X 2 200 40-50
TABUĽKA GRILOVANIA
Pozn.: Doby varenia a teploty sú iba približné.
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Čas prípravy
jedla
(min)
Toasty X 3-4 200-225 10-15
Rebierka X 3-4 200-225 30-40
Kotlety X 3-4 200-225 30-40
Klobásky X 3 200-225 30-40
Roštenka X 3 200-225 30-40
Ryby (filé) X 3 200-225 30-40
Kuracie stehná X 3 200-225 40-50
Špízy X 3 200-225 40-50
Rebierka X 3 200-225 40-50
1/2 kurčat'a X 3 200-225 40-50