Tefal PY580028 Používateľská príručka

Kategória
Fondue, labužníci
Typ
Používateľská príručka

Táto príručka je tiež vhodná pre

66
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Ďakujeme Vám, že ste si zakúpili tento prístroj značky TEFAL. Prečítajte si pozorne tento návod
na obsluhu spoločný pre rôzne verzie prístrojov v závislosti na dodávanom príslušenstve a
uložte si ho tak, aby Vám bol kedykoľvek dostupný.
Výrobok vyhovuje všetkým platným bezpečnostným normám a predpisom (smernice o nízkom napätí,
elektromagnetická kompatibilita, materiály vhodné na styk s potravinami, životné prostredie atď.).
Tento prístroj je určený výhradne na domáce použitie.
Nesmie sa používať v nasledujúcich prípadoch, ktoré záruka nepokrýva:
v kuchynských kútoch vyhradených pre personál v obchodoch, kanceláriách a v iných
profesionálnych priestoroch,
• na farmách,
nesmú ho používať klienti hotelov, motelov a iných priestorov, ktoré majú ubytovací
charakter,
• v priestoroch typu “hosťovské izby“.
TEFAL si v rámci programu vývoja vyhradzuje právo modifikovať produkty bez predchádzajúceho
upovedomenia.
Zákaz konzumovať tekuté alebo pevné potraviny prichádzajúce do kontaktu so súčasťami označenými
logom .
Tento prístroj nie je hračka.
Ako predchádzať domácim nehodám
Tento spotrebič by nemali používať osoby (vrátane detí) so
zníženými fyzickými, zmyslovými, alebo mentálnymi
schopnosťami, alebo osoby bez skúseností, či neoboznámené
osoby, okrem prípadu, keď sú pod dozorom osoby zodpovednej
za ich bezpečnosť, prípadne ak im táto osoba poskytne
predbežné inštrukcie týkajúce sa používania spotrebiča.
Je potrebné uistiť sa, že sa žiadne deti nehrajú so spotrebičom.
• V prípade úrazu popáleninu okamžite ošetrite studenou vodou a
podľa potreby zavolajte lekára.
Dym tvoriaci sa počas pečenia môže byť nebezpečný pre
zvieratá s mimoriadne citlivým dýchacím systémom, akými sú
napríklad vtáky. Majiteľom vtákov odporúčame, aby ich
presunovali ďalej od miesta pečenia.
Príslušenstvo
malé stierky ( ) naberačka ( ) panvičky x 6 ( )
Inštalácia
Pred prvým použitím, odstráňte všetky obaly, samolepky alebo
príslušenstvo, nachádzajúce sa tak vo vnútri, ako aj vonku na
prístroji.
Neponechávajte obaly, príslušenstvo, samolepky, vrecúška na
dosah detí.
Príslušenstvo vyberajte tak, že postupujete v opačnom poradí, ako
pri jeho ukladaní.
Stierky ( ), naberačku ( ) a panvičky ( ) umyte vo vode.
Handričkou, jemne namočenou v oleji, prejdite vnútorný povrch
panvičiek.
Kým budete robiť palacinky prvýkrát, nalejte na varnú dosku trošku
oleja a zotrite jemnou handričkou.
Pripojenie do elektrickej siete a predhriatie
Úplne rozviňte prívodnú elektrickú šnúru.
Ak je prívodná šnúra tohto spotrebiča poškodená, musí byť
vymenená výrobcom, jeho autorizovaným servisným
strediskom, alebo osobou so zodpovedajúcou kvalifikáciou,
aby sa predišlo rizikám.
Skontrolujte, či sa Vaša elektrická inštalácia zhoduje s
výkonom a napätím, ktoré sú uvedené na spotrebiči.
321
321
• Teplota prístupných
povrchov môže byť veľmi
vysoká, keď je spotrebič v
prevádzke.
• Nedotýkajte sa horúcich
častí spotrebiča.
• Nikdy nenechávajte
spotrebič pripojený do
elektrickej siete, ak sa
nepoužíva.
Nikdy neumiestňujte
spotrebič priamo na krehký
povrch (sklenený stôl, obrus,
lakovaný nábytok...). Ne
používajte krehké a mäkké
podklady, ako napríklad
obrus.
Ak prístroj používate v
strede stola, dbajte na to,
aby bol mimo dosahu detí.
Neumiestňujte spotrebič do
rohu, alebo k stene, aby ste
predišli jeho prehriatiu.
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 66
67
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Spotrebič pripájajte iba do zásuvky s integrovaným
uzemnením.
Keď sa používa elektrická predlžovacia šnúra, musí byť
uzemnená.
Dbajte na umiestnenie napájacieho kábla (či sa používa s
predlžovacím káblom alebo bez neho) a urobte všetky
opatrenia, aby kábel neprekážal pri pohybe stolujúcim, aby
niekto o neho nezakopol.
Tento prístroj sa nesmie uvádzať do prevádzky pomocou
externého časového spínača ani pomocou systému diaľkového
ovládania.
Prístroj funguje od chvíle, keď ho zapojíte do siete.
Spotrebič nechajte približne na 8 – 10 minút predhriať.
Pri prvom použití môže zo začiatku dôjsť k ľahkému uvoľneniu dymu
a zápachu.
Thermo-Spot
TM
: zatepla nadobúda obrázok Thermo-Spot
rovnomerne červenú farbu.
Doba varenia
Spotrebič je po predhriatí pripravený na používanie.
Odporúčania pri používaní panvičiek:
Nepoužívajte panvičky na iných zdrojoch tepla: na plyne, na
doske elektrického sporáka… ktoré by panvičky mohli poškodiť.
Neponechávajte počas tepelnej úpravy v panvičkách riad z
plastu (stierky), pretože by sa mohol poškodiť.
Nekrájajte pokrmy priamo v panvičkách, aby ste zachovali
nepriľnavosť ich povrchu.
• Neklaďte horúce panvičky priamo na chúlostivé povrchy: obrusy,
nalakované drevo… Použite rôzne doštičky a podložky, alebo
aspoň taniere.
Naložte naberačkou tiež množstvo cesta, ktoré zodpovedá
zvolenému receptu:
• Ak pripravujete palacinky, naplňte naberačku cestom až po prvú
rysku.
Ak pripravujete ruské alebo americké lievance, naplňte
naberačku cestom celú.
Cesto jemne rozhrňte zadnou časťou naberačky kruhovitým
pohybom.
Odporúčame Vám klásť po každom použití naberačku do nádoby
s vodou, aby ste si tak zjednodušili rozprestieranie cesta.
Pripravované pokrmy obracajte po polovičnom upečení pomocou
stierky, dodávanej na tento účel.
Ak chcete, pridajte do pripravovaného pokrmu náplň.
Nechajte ešte piecť tak dlho, ako je uvedené v recepte, a potom
položte pokrm na tanier.
Po použití
Kábel odpojte z elektrickej siete, a potom ho odpojte od prístroja.
Prístroj nechajte vychladnúť.
Varná doska sa čistí teplou vodou a prostriedkom na umývanie
riadu.
Naberačku, stierky a panvičky môžete dať do umývačky riadu.
Nikdy nepoužívajte kovové drôtenky ani práškový čistiaci
prostriedok, aby ste nepoškodili povrch varnej dosky (napr.
nelepivú povrchovú úpravu…).
Ukladanie
Až prístroj úplne vychladne, obráťte ho na rovnej, čistej a stabilnej
ploche (napr. na obruse), aby ste nepoškodili varnú dosku ().
A1
Nikdy nenechávajte
spotrebič bez dozoru a
nenechávajte na dosah detí.
Nikdy nepoužívajte spotrebič
naprázdno.
Nenechávajte panvičky
ohrievať naprázdno.
Aby ste zabránili
akémukoľvek poškodeniu
výrobku, nikdy na ňom
nepripravujte flambované
pokrmy.
N.B.: V prípade «sladkých»
náplní (marmeláda, cukor,
javorový sirup…) Vám
odporúčame, aby ste hotové
palacinky plnili radšej až na
svojom tanieri, ako priamo
na prístroji, aby ste tak
nepoškodili varnú dosku.
Tento prístroj sa nesmie
ponárať do žiadnej tekutiny.
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 67
68
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Ukladajte každý kus príslušenstva na jeho vlastné vyhradené
miesto, a pritom úzkostlivo dodržujte nasledujúce poradie:
1 – šnúru, v etapách vyjadrených formou piktogramov: ;
2 – stierky podľa piktogramov: ;
3 – naberačku, podľa piktogramov: ..
Podieľajme sa na ochrane životného prostredia!
Váš prístroj obsahuje početné zhodnotiteľné alebo recyklovateľné materiály.
Zverte ho zbernému miestu alebo, ak neexistuje, zmluvnému servisnému stredisku, kde s
ním bude naložené zodpovedajúcim spôsobom.
Ryby
Rybie filé na hubách
Čas prípravy: 8 minút
Rozpusťte maslo a na každú panvičku pridajte 1 kávovú lyžičku
nasekanej šalotky a 4 plátky šampiňónov a opečte dozlatista.
Pridajte 100 g nakrájanej ryby, jemne zamiešajte a zľahka osmažte
dozlatista. Potom pridajte 1 polievkovú lyžicu bieleho vína, posoľte,
okoreňte a premiešajte. Nechajte smažiť 4 až 5 minút a potom
pridajte smotanu. Všetko zamiešajte a môžete podávať.
Poznámka: Môžete použiť rôzne druhy filé z rýb a rôzne druhy húb
(šampiňóny, špičky, hríby…).
Krevety s karamelom
Čas prípravy: 6 minút
Krevety umyte a zbavte panciera. Na všetkých panvičkách
rozohrejte olej a potom na ňom krevety prudko osmažte za
stáleho miešania.
Potom krevety hneď posypte práškovým cukrom a nechajte za
stáleho miešania skaramelizovať. Ďalej vlejte pastis a sójo
omáčku. Osoľte, okoreňte a premiešajte.
Rybie karí
Čas prípravy: 8 minút
Na všetkých panvičkách rozohrejte olej, potom tu osmažte 100 g
ryby nakrájanej na kúsky. Pridajte cibuľu a nasekaný cesnak. Ďalej
vmiešajte 1 polievkovú lyžicu paradajkového koncentrátu a šťavu
z citróna, potom posypte karí. Osoľte, okoreňte a premiešajte.
A4
A3
A2
Prístroj, ovládaciu skrinku
ani napájací kábel nikdy
neponárajte do vody.
• 600 g filé z lososa
nakrájané na kocky
• 1 nasekaná šalotka
(6 kávových lyžičiek)
• 4 šampiňóny nakrájané na
plátky (24 plátkov)
• 1 orech masla • 15 cl
bieleho vína
• 6 polievkových lyžíc
smotany • soľ • čierne
korenie
Na jednu panvičku: • 100 g
kreviet (celkom 600 g)
• trošku oleja • 1 polievko
lyžica práškového cukru
• 1 kávová lyžička pastisu
(anízovky) • 1 kávo
lyžička sójovej omáčky • soľ
• čierne korenie • navyše
možno pridať: 1 kávovú
lyžičku kukuričného škrobu
Na 6 panvičiek: • 600 g filé
z čerstvej ryby (z tresky
alebo z makrely) • 1 strúčik
cesnaku nasekaný • 1/2
cibule nakrájanej najemno
• 210 g paradajkového
koncentrátu • 1 kávo
lyžička karí • 1 polievko
lyžica oleja • 1 citrón • soľ
• čierne korenie
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 68
69
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Mäsá
Kurča na karí
Čas prípravy: 12 minút
Rozpusťte maslo, potom na ňom osmažte dozlatista šalotku, cibuľu
a kurča z každej strany. Potom posypte karí, osoľte, okoreňte.
Premiešajte a nechajte chvíľu smažiť. Pridajte smotanu, zamiešajte
a pred podávaním pridajte podľa chuti trochu mango chutney.
Kačacie prsičká
Čas prípravy: 9 minút
Osmažte 100 g kačacích prsičiek nakrájaných na kúsky, spolu s
1/2 polievkovej lyžice sezamového oleja. Osoľte, okoreňte a
premiešajte. Pridajte 1 polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku.
Nechajte variť niekoľko minút na miernom ohni a pridajte ananás.
Mleté mäso s prekvapením
Čas prípravy: 6 minút
Všetky ingrediencie (ktoré ste si vopred pripravili) zmiešajte a
utvorte malé guľky alebo malé guľaté steaky. Rozpusťte maslo a
pokrm osmažte podľa chuti.
Návrhy: Položte mäso na stôl, nechajte stravníkov, nech si sami
pokrm naberú a pridajú napríklad huby, papriky, strúhaný syr alebo
iné korenie, aby si každý mohol dotvoriť rôzne hamburgery podľa
svojej chuti.
Hovädzí Stroganov
Čas prípravy: 14 minút
Na panvičke rozpusťte maslo. Pridajte huby a cibuľu a nechajte
zosklovatieť. Ďalej osmažte kúsky mäsa a pritom miešajte, aby sa
mäso opieklo zo všetkých strán. Ďalej pridajte paradajkový
koncentrát a horčicu a vlejte biele víno. Všetko miešaním spojte,
potom osoľte, okoreňte a znovu zamiešajte. Pridajte smotanu a
štipku mletej papriky. Pred podávaním ešte premiešajte.
Na 1 panvičku: • 1/2
kuracieho rezňa nakrájaného
na kúsky • 1 cibuľa
nakrájaná najemno
• 1 šalotka nakrájaná
najemno • 1 orech masla
• mleté karí • čierne korenie
• 1 polievková lyžica
smotany • mango chutney
(pikantná orientálna
omáčka) – množstvo podľa
chuti každého
• 600 g kačacích prsičiek
nakrájaných na malé kúsky
• 3 polievkové lyžice
sezamového oleja • 200 g
paradajkového pretlaku
• 6 plátkov ananásu
• 500 g mletého hovädzieho
mäsa • petržlen nakrájaný
najemno • 2 strúčiky
cesnaku nakrájané najemno
• 1 cibuľa nakrájaná
najemno • 2 nadrobené
sucháre • 1 vajce • soľ
• čierne korenie • maslo
Na 1 panvičku: • 1 kávová
lyžička cibule nakrájanej
najemno • 5 plátkov húb
• 1 orech masla • 100 g
sviečkovej nakrájanej na
kúsky (maximálne s hrúbkou
2 cm) • 1 polievková lyžica
bieleho vína • 1 kávová
lyžička smotany • 1 kávo
lyžička paradajkového
koncentrátu • 1 kávo
lyžička horčice • soľ • čierne
korenie • mletá pálivá
paprika
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 69
70
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Suki-jaki (hovädzie mäso s mrkvou a hráškom)
Čas prípravy: 10 minút
Všetko dobre premiešajte s najemno nakrájanou hruškou, naložte
mäso do marinády a nechajte v nej počas 30 minút. Potom mäso
nechajte odkvapkať a opečte požadované množstvo. V polovici
tepelnej úpravy pridajte trochu marinády.
Vajcia
Vajcia s paradajkami
Čas prípravy: 12 minút
Rozpusťte maslo, potom osmažte cibuľu a kúsky paradajky. Rozbite
2 vajcia, osoľte, okoreňte. Opatrne zmiešajte a potom osmažte
viac či menej, podľa chuti.
Omeleta so šunkou a syrom
Čas prípravy: 8 minút
Rozpusťte maslo. Pridajte šunku a syr a potom nechajte niekoľko
sekúnd opekať. Pridajte 1 a 1/2 naberačky rozšľahaných vajec.
Osoľte, okoreňte a opatrne zamiešajte s pomocou stierky.
Osmažte všetko podľa chuti a môžete podávať.
Prílohy
Hríby po provensálsky
Čas prípravy: 12 minút
Huby očistite a olúpte. Rýchle ich osmažte vždy na 1 kávovej
lyžičke oleja, s 1 kávovou lyžičkou nasekanej šalotky a s
1/2 rozdrvenej paradajky. Osoľte a okoreňte.
Hneď ako sú hríby hotové, pridajte nasekané korenie a cesnak.
• 600 g sviečkovej
nakrájanej na kúsky. Na
marinádu: • 4 polievko
lyžice sójovej omáčky
• 4 polievkové lyžice
hruškovej šťavy
• 2 polievkové lyžice cukru
• 3 polievkové lyžice
nasekanej šalotky
• 1 polievková lyžica
cesnaku, najemno
nasekaného • 1 polievko
lyžica soli • 1/4 kávovej
lyžičky čierneho korenia
• 4 polievkové lyžice
sezamových semienok
• 1 polievková lyžica
sezamového oleja
Na 1 panvičku: • 1 plátok
paradajky nakrájanej na
4 diely • 1 plátok cibule
nakrájanej najemno
• 2 vajcia • soľ • čierne
korenie • 1 orech masla
Na 1 panvičku: • 1/4 plátku
šunky nakrájaného na kocky
• 10 g syra • 1 a 1/2
naberačky rozšľahaných
vajec • soľ • čierne korenie
• 1 orech masla
Na 6 panvičiek: • 600 g
hríbov • 3 stredné paradajky
• 2 šalotky • 1 strúčik
cesnaku • 50 g petržlenovej
vňate • tymian • olej • soľ
• čierne korenie
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 70
71
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Zemiaky na slanine
Čas prípravy: 15 minút
Na panvičke nechajte rozpustiť maslo, potom pridajte cibuľu a
slaninu.
Asi 1 minútu miešajte, aby sa slanina osmažila zo všetkých strán,
potom pridajte predvarené zemiaky. Miešajte stierkou, aby sa
zemiaky opiekli zo všetkých strán. Nechajte opiecť podľa chuti a
môžete podávať.
Jambalaya po kreolsky
Čas prípravy: 8 minút
Na troške oleja osmažte 4 krevety nakrájané na kúsky a 4 tenké
plátky salámy chorizo spolu s 10 kockami šunky. Pridajte
1 polievkovú lyžicu nakrájanej cibule, 1 kávovú lyžičku uvarenej
papriky, 1 polievkovú lyžicu paradajok nakrájaných na kocky.
Pridajte 50 g uvarenej ryže, 2 polievkové lyžice bieleho vína,
1 kávovú lyžičku paradajkového koncentrátu. Osoľte, okoreňte a
dobre premiešajte.
Ryža troch farieb
Čas prípravy: 6 minút
Na troške oleja osmažte 1 polievkovú lyžicu slaniny, 1 polievko
lyžicu krájaných šampiňónov, 1 polievkovú lyžicu kreviet a
1 polievkovú lyžicu sójovej omáčky.
Pridajte 50 g ryže. Osoľte, okoreňte a premiešajte.
Dezerty
Antilské banány
Čas prípravy: 6 minút
V mise zmiešajte nakrájané banány, pomarančovú šťavu, rum a
30 g hnedého cukru a nechajte odležať.
Na panvičke rozpusťte orech masla spolu s 1 kávovou lyžičkou
cukru, 1 polievkovou lyžicou pripravenej marinády, potom nechajte
zahustiť. Keď sa marináda trošku zahustí, pridajte 1/2 banánu
nakrájaného na plátky a nechajte ich zhnednúť za pravidelného
obracania.
Variant: tento recept je možné tiež pripraviť s ananásom a
pomarančovou šťavou.
Na 1 panvičku: • 1 oriešok
masla • 2 kávové lyžičky
slaniny nakrájanej na kocky
• 1 kávová lyžička cibule
nakrájanej najemno
• 2 vrchovaté polievko
lyžice zemiakov uvarených v
pare a nakrájaných na
kocky (prípadne môžete
použiť mrazené zemiako
kocky a k času tepelnej
úpravy potom musíte
pripočítať 3 až 5 minút)
• 300 g uvarenej ryže
• 200 g olúpaných kreviet
• 200 g šunky nakrájanej na
kocky • 150 g pikantnej
salámy chorizo
• 2 paradajky nakrájané na
kocky • 1 cibuľa nakrájaná
najemno • 15 cl bieleho vína
• 1 uvarená zelená paprika
• 1 polievková lyžica
olivového oleja
• 1 polievková lyžica
paradajkového koncentrátu
• soľ a čierne korenie
• 300 g vopred uvarenej
ryže • 300 g olúpaných
kreviet • 150 g šampiňónov
• 150 g anglickej slaniny
• 6 polievkových lyžíc
sójovej omáčky • olej • soľ a
čierne korenie
• 3 banány nakrájané na
kolieska • šťava z
3 pomarančov • 80 g
hnedého cukru • troška
masla
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 71
72
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Ovocná panvica
Zmiešajte ovocie, šťavu z hrozna, maslo a malinový likér a všetko
nechajte odležať.
Na panvičke rozpusťte orech masla s 1 kávovou lyžičkou cukru a
1 polievkovou lyžicou marinády, potom všetko opatrne
premiešajte.
Hneď ako začne zmes karamelizovať, pridajte 1 až 2 polievko
lyžice ovocia bez marinády. Dobre ovocie premiešajte, aby sa
obalilo sladkou zmesou, a potom rýchle podávajte.
Všetko nalejte do taniera. Potom ozdobte šľahačkou alebo
rozpustenou čokoládou.
Karamelizované jablko
Čas prípravy: 14 minút
Nakrájajte jablká na malé kocky, osmažte ich na panvičke a potom
pridajte cukor a vodu. Nechajte pomaly skaramelizovať.
Palacinky
Pečenie: asi 30 sekúnd z každej strany • Recepty pre 6 osôb (40 až 60 palaciniek):
Klasické cesto z mlieka
V mise zmiešajte múku s mliekom tak, aby ste získali riedke cesto.
Potom pridajte rozšľahané vajcia, 2 štipky soli a 2 polievkové lyžice
oleja alebo rozpusteného masla. Nechajte odležať asi 1 až
2 hodiny.
Cesto z pohánky
Ak pripravujete slané palacinky, môžete pšeničnú múku nahradiť múkou pohánkovou.
Cesto s pivom
Ak chcete, aby Vaše palacinky boli lahodnejšie a hebučké, nahraďte 1/4 l mlieka 1/4 l piva.
Cesto s vodou
Odporúčania:
Ak je vzniknuté cesto v okamihu prípravy palaciniek veľmi husté,
pridajte doň malý pohár vody a opäť všetko zamiešajte.
Cesto na palacinky, ktoré sú plnené slanou náplňou, môže byť pri
príprave slanšie.
Palacinky: Možné náplne
Predkrmy
• údený losos nakrájaný na tenké plátky (pokvapkaný citrónom) • kaviár z morského zajaca
(pokvapkaný citrónom), kraby, krevety alebo kúsky tuniaka s horčicou
Hlavné chody
• nakrájané kuracie prsičká s karí omáčkou (bešamelová omáčka vzniknutá zmiešaním
1 nakrájanej cibule a 1/2 kávovej lyžičky karí) • morské plody s bešamelovou omáčkou
alebo americkou omáčkou
Syry
• strúhaný ementál, parmezán, raclette (syr položte na palacinku po tom, čo ju otočíte, a
nechajte ho rozpustiť) • Rokfort, smotana, syr petit-suisse (rokfort alebo syr petit-suisse
položte na palacinku, až ju budete mať na tanieri)
• 300 g zmesi drobného
ovocia podľa vlastného
výberu (maliny, čierne
ríbezle, ostružiny,
čučoriedky, lesné jahody…)
• 20 cl šťavy z hrozna
• 50 g cukru krupice • 30 g
masla • šľahačka
• rozpustená čokoláda
• 1 a 1/2 jablka
(1/2 olúpaného jablka na
1 panvičku) • 1 kávová
lyžička cukru • 2 polievko
lyžice vody
• 500 g preosiatej pšeničnej
múky • 1 liter mlieka
• 6 vajec • soľ • olej alebo
maslo
Ak chcete získať ľahšie
palacinky, nahraďte mlieko
vodou
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 72
73
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Dezerty
• rozpustená čokoláda s nasekanými mandľami, vlašskými alebo lieskovvmi orechmi • surový
trstinový cukor, cukor alebo marmeláda (čučoriedková, malinová…) • gaštanový krém
• kopčeková zmrzlina (vanilková, čokoládová) • med, nasekané vlašské a lieskové orechy
• banán na plátky s cukrom
Bliny (Ruské lievance)
Tepelná úprava: 2,5 min. z každej strany
Rozpusťte kvasnice v 3 polievkových lyžiciach vlažného mlieka (asi
30 °C) a nechajte 10 minút odpočinúť. Do misy nasypte pšeničnú
múku a urobte jamku. Pomaly do nej prilievajte mlieko a zmiešajte
ho s múkou, pridajte kvasnice, vaječné žĺtky a soľ. Nechajte
odpočinúť 1 hodinu. Tesne pred pečením lievancov ušľahajte sneh
z bielkov a zapracujte ho do cesta.
Lievance podávajte buď s kaviárom z morského zajaca, alebo so
surovou šunkou, alebo ako dezert so sladkou náplňou (s
marmeládou, kandizovaným ovocím…). V tomto prípade pridajte
do cesta pred pečením 1 polievkovú lyžicu cukru.
Pancakes (Americké lievance)
Tepelná úprava: 2,5 minúty z každej strany
Počítajte s 1 hodinou na prípravu.
Kvasnice rozpusťte v 3 polievkových lyžiciach vlažného mlieka. Do
misy nasypte múku, pridajte práškový cukor, soľ a rozpustené
maslo. Urobte jamku a do nej nalejte vajcia a kvasnice, ktoré ste
predtým rozpustili v mlieku.
Cesto vypracujte za pomoci kovovej metly a pridávajte postupne
mlieko. Toto cesto nechajte odpočinúť minimálne 1 hodinu vo
vlažnom prostredí, prikryté utierkou. Podávajte s javorovým
sirupom alebo s marmeládou
Recept na približne
20 lievancov: • 300 g múky
• 2 vajcia • 10 g pivných
kvasníc • 1/2 litra mlieka
• 1 orech rozpusteného
masla • 1/2 kávovej lyžičky
soli
Recept na približne
20 pancakes: • 300 g múky
• 20 g pekárskych kvasníc
• 3 vajcia • 3 dl mlieka
• 30 g práškového cukru
• 2 polievkové lyžice
rozpusteného masla
• 1 štipka soli • 30 g masla
na smaženie
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 73
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79

Tefal PY580028 Používateľská príručka

Kategória
Fondue, labužníci
Typ
Používateľská príručka
Táto príručka je tiež vhodná pre