N C
M Y
x Zaistite, aby bola insåtala˜ciaaelektricke˜
zapojenie vykonane˜pod¸apokynovvy˜robcu a
vsu˜lade s bezpecånostny˜mi predpismi.
x Mraznicåku pouzå˜vajte len na uskladnenie
mrazenej potravy a na zmrazovanie cåerstvej
potravy.
x Po ukoncå en˜ insåtala˜ cie skontrolujte, cåi
chladnicå ka nestoj˜ na pr˜vodovej sånu˜re.
x Vmraznicåke neuskladnåujte sklenene˜na˜doby
sna˜pojmi, ktore˜ obsahuju˜ kyslicån˜k uhlicåity˜,
pretozåe by mohli explodova».
x Nejedzte ¸adove˜ kocky alebo nanuky ihne[
po ich vybrat˜ z mraznicå ky, pretozåe moœzåu
spoœsobi» tzv. ästudene˜oˆpopa˜l eniny.
Prehla˜senie
x Tento spotrebicå obsahuje su˜cåasti, ktore˜
pricha˜dzaju˜dostykuspotravinami,cåo je v
su˜ lade s predpisom EEC 89=109=CEE.
x Tento vy˜robok vyhovuje nariadeniu EEC cå.
87=308 o odruså en˜ spotrebicåov.
Informa˜cia
Tento spotrebicå neobsahuje HCFC (v
chladiacom obehu je la˜ tka R134 a) ani HFC (v
chladiacom obehu je R 600 a - izobuta˜n). Viac
podrobnost˜ moœzåte zist i» na vy˜robnom såt˜tku
spotrebicåa.
Pozna˜mka k spotrebicåom,
obsahuju˜cim izobuta˜n (R 600 a)
Chladiaca la˜ tka izobuta˜n je pr˜rodny˜plyns
vysokou kompatibilitou vocåi zåivo t n e˜mu
prostrediu, je vsåak hor¸avy˜. Preto j e ve¸mi
doœlezåi t e˜ , aby nedosålo k posåkodeniu ru˜rok
chladiaceho obehu.
OBSLUHA MRAZNICÅKY
USKLADNÅ OVANIE MRAZENEJ
POTRAVY
1. Vnu˜torna˜ teplota sa ovla˜ da pomocou
termostatu. Vysåsåie hodnoty cå˜sel na gomb˜ku
odpovedaju˜nizåså˜m teplota˜m. Otocåte
gomb˜kom termostatu do polohy 3, cå˜m
dosiahnete spra˜ vnu teplotu pre skladovanie.
Za norma˜ l nych podmienok (teplota okolia v
rozpaˆt˜ +20
o
Cazå +25
o
C) va˜ m doporucåujeme
udrzåiava» mrazene˜ potraviny pri teplote, ktora˜
zodpoveda˜ tejto polohe gomb˜ka.
2. Vlozåte zmrazenu˜ potravu do mraznicåky. Pred
prvy˜m pouzåit˜m nechajte spotrebicåpracova»
napra˜zdno pocåas dvoch azå troch hod˜n.
Informa˜cie o mrazeny˜ch
potravina˜ch
Pri na˜ k upe mrazeny˜ch potrav˜n postupujte
pod¸a nasledovny˜ch ra˜d§
1. Skontrolujte, cå i je obal neporusåeny˜, pretozåe
vopacå nom pr˜pade sa moœzåe po trava
znehodnoti». Ak je obal vyduty˜alebo
prehnuty˜dovnu˜ tra, pr˜padne ma˜ na povrchu
vlhke˜såkvrny, mohlo sa sta», zåe vy˜robok nebol
vzådy udrzåiavany˜ v primerane n˜zkej teplote a
jeho obsah mohol strati» svoju poœvodnu˜
kvalitu.
2. Na prenos pouzå˜vajte termicke˜sa˜cåky alebo
chlad udrzåiavaju˜ ce prenosne˜ krabice.
3. Mrazenu˜ potravu nakupujte ako poslednu˜.
4. Po pr˜chode domov ju okamzåit e ulozåte d o
mraznicåky.
Doœlezåite˜ upozornenie
x ZÅiadna potrava, hoci len cåiastocåne
rozmrazena˜ , nesmie by» znovu zmrazena˜, ale
mus˜ by» skonzumovana˜do24hod˜n.
x Kazåde˜ poznate¸ne˜stu˜ pnutie teploty
mrazeny˜ch potrav˜n skracuje cåas
skladovania, vyznacå eny˜naobale.
x Pri uskladnå ovan˜ mrazeny˜ch potrav˜n vzådy
postupujte pod¸a pokynov na obale.
17
17 SK