SK57
TABUĽKA S OPISOM FUNKCIÍ
OVLÁDACÍ GOMBÍK FUNKCIÍ
VYP. Na prerušenie pečenia a vypnutie rúry.
OSVETLENIE Zapnutie/vypnutie vnútorného osvetlenia rúry.
ŠPECIÁLNE FUNKCIE
ROZMRAZOVANIE
Na urýchlenie rozmrazenia potravín. Odporúča sa vložiť jedlo do strednej
polohy v rúre. Odporúčame nechať potraviny v svojom obale, aby sa
zamedzilo dehydratácii povrchu.
UDRZIAVANIE
V TEPLE
Na udržiavanie chrumkavosti a teploty práve upečených jedál (napr.: mäso,
smažené jedlá, nákypy). Odporúča sa vložiť jedlo do strednej polohy v rúre.
Funkcia sa nedá zapnúť, ak teplota vnútri rúry presahuje 65°.
KYSNUTIE
Na optimálne kysnutie sladkého alebo slaného cesta. Za účelom zachovania
kvality kysnutia sa funkcia nedá zapnúť, ak teplota vnútri rúry presahuje
40 °C. Cesto položte na 2. úroveň. Rúru netreba predohriať.
POMALE PECENIE
MASA
Slúži na pomalé pečenie mäsa pri teplote 90 °C. Táto funkcia ponúka
možnosť pomalého pečenia, čo zaisťuje, že jedlo ostane mäkké a šťavnaté.
Pri pečení veľkých kusov ich najprv zapečte na panvici, čím sa mäso
zatiahne a uchová si svoju prirodzenú šťavnatosť. Čas pečenia sa pohybuje
od 4 hodín pre 1 kg kusy mäsa až po 6-7 hodín pri 3 kg kusoch. Optimálne
výsledky dosiahnete, ak počas pečenia nebudete otvárať dvere rúry a na
skontrolovanie teploty mäsa použijete teplomer na pečenie.
POMALE PECENIE
RYBY
Slúži na jemné pečenie ryby pri teplote 85 °C. Táto funkcia ponúka pomalé
pečenie ryby, ktoré zaisťuje, že jedlo ostane mäkké a šťavnaté. Vďaka nízkej
teplote sa jedlo zvonku nezapečie a výsledok je teda podobný duseniu
v pare. Čas pečenia sa pohybuje od 2 hodín pre 300 g ryby až po 4 – 5 hodín
pri 3 kg ryby. Optimálne výsledky dosiahnete, ak budete počas pečenia
dvierka otvárať čo najmenej, čím zabránite únikom tepla.
ECO
HORUCI VZDUCH
Na pečenie plnených kusov mäsa a kúskov mäsa na jednej úrovni. Táto
funkcia používa prerušovanú a jemnú pomoc ventilátora, čo zabraňuje
nadmernému vysušovaniu jedál. V tejto funkcii ECO ostáva osvetlenie počas
pečenia vypnuté a možno ho dočasne opätovne zapnúť stlačením
potvrdzovacieho tlačidla. Aby ste maximalizovali úsporu energie,
neodporúča sa počas pečenia dvierka otvárať. Odporúča sa používať
3. úroveň v rúre. Rúru netreba predohriať.
TRADICNY OHREV
Na pečenie ľubovoľného jedla iba na jednej úrovni. Použite 3. úroveň. Na
pečenie pizze, slaných a sladkých tort s tekutou plnkou používajte naopak
1. alebo 2. úroveň. Pred vložením pokrmu do rúry ju predohrejte.
KONVENCNE
PECENIE
Na pečenie mäsa a koláčov s tekutou plnkou (slanou či sladkou) na jednej
úrovni. Použite 3. úroveň. Pred pečením rúru predohrejte.
HORUCI VZDUCH
Na súčasné pečenie na dvoch úrovniach, aj rôznych jedál, ktoré sa pečú pri
rovnakej teplote (napr.: ryby, zelenina, zákusky). Funkcia umožňuje piecť
bez prenosu arómy jedného jedla na druhé. Druhú úroveň použite iba na
pečenie na jednej úrovni. Ak chcete piecť na dvoch úrovniach, po predhriatí
rúry použite prvú a štvrtú úroveň.
MAXI COOKING
Na pečenie veľkých kusov mäsa (kusy väčšie ako 2,5 kg). Používajte 1. alebo
3. úroveň, v závislosti od rozmerov mäsa. Rúru netreba predohriať.
Odporúča sa počas pečenia mäso otočiť, aby sa lepšie opieklo. Ideálne je
z času načas mäso podlievať, aby nevyschlo.