Privileg AKS 140/IX/01 Program Chart

Typ
Program Chart

Táto príručka je tiež vhodná pre

AKS 140/01 POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 510 56066
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Ohrevný článok grilu
4. Vrchný ohrevný článok
5. Osvetlenie rúry
6. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
7. Dvierka rúry
Poznámka:
Počas pečenia sa môže chladiaci ventilátor striedavo zapínat’ a vypínat’, aby sa znížila spotreba
energie.
Chladiaci ventilátor môže ostat’ v činnosti určitú dobu aj po ukončení pečenia a vypnutí rúry.
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre výber funkcie
2. Ovládací gombík termostatu rúry
3. Červená kontrolka termostatu rúry
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Hliníkový plech na
pečenie zákuskov:
Rošt:
2
3
1
AKO ZAPNÚŤRU
Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu.
Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
Gombík termostatu otočte smerom vpravo do polohy želanej teploty. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Po ukončení prípravy jedla:
Otočte ovládací gombík do polohy "0".
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 VYPNUTÁ RÚRA
-
OSVETLENIE
Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
SPODNÝ OHREVNÝ
ČLÁNOK
Na pečenie ovocných alebo tvarohových koláčov.
Na zahustenie omáčok.
Túto funkciu používajte počas posledných 10 - 15 minút prípravy jedál.
TRADIČNÉ PEČENIE
Na prípravu akéhokoľvek jedla
Rúru predohrejte na požadovanú teplotu pečenia a vložte do nej
potraviny ihneď po zhasnutí červenej kontrolky termostatu
Odporúča sa používat’ druhú úroveň v rúre.
GRIL
Na grilovanie malých množstiev mäsa (kotlety, špízy, klobásky a
pod.) a na prípravu hrianok.
Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
Pri grilovaní mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie trochu vody,
zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat’.
Počas grilovania mäso obracajte.
TABUĽKY TRADIČNÉHO PEČENIA
Potraviny
Úroveň v rúre
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba prípravy jedla
(minúty)
Mäso
Jahňacina (1,5 kg) 2 200 90-120
Kozľa(1,5kg) 2 200 90-120
Baranina (1,5 kg) 2 200 90-120
Tacie (1,5 kg) 2 180 90-120
Hovädzie (1 kg) 2 180 90-120
Bravčové (1 kg) 2 180 100-130
Králik (1,5 kg) 2 180 100-110
Kurča(1kg) 2 200 65-75
Morka (3 kg) 2 180 180-200
Hus (2 kg) 2 180 140-160
Kačica (1,5 kg) 2 180 90-120
Ryby (pribl. 1 kg)
Okúň 2 180 45-55
Ostriež 2 180 60-80
Losos 2 180 60-80
Tuniak 2 180 60-80
Pstruh 2 180 45-55
Plátky rýb (1 kg)
Mečúň 2 170 35-45
Tuniak 2 170 35-45
Losos 2 170 35-45
Treska 2 170 35-45
Zelenina
Plnená paprika 2 180 50-70
Plnené paradajky 2 180 50-70
Pečené zemiaky 2 180 40-50
Čerstvá gratinovaná zelenina 2 180 40-50
TABUĽKY TRADIČNÉHO PEČENIA
ROŠT
Poznámka: Teploty a doby varenia sú iba približné.
Potraviny
Úroveň v rúre
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba prípravy jedla
(minúty)
Koláče, zákusky a pod.
Kysnuté cesto (piškótový koláče) 2 150 35-45
Plnené koláče (s ovocím, s
tvarohom)
2 160 60-80
Linecké koláče 2 170 30-40
Jablkový závin 2 180 40-50
Sušienky 2 140 20-35
stkové cesto 2 150 30-40
Slané torty 2 160 50-60
Chlieb 2 180 30-40
Pizza 2 225 10-15
Lasagne 2 180 35-45
Slané a sladké odpaľované cesto 2 180 15-25
Suflé 2 160 40-50
POTRAVINY
Teplota
(°C)
Úroveň v rúre
(od spodu)
Doba prípravy
(min.)
Steaky 200 4 25-35
Kotlety 200 4 20-30
Klobásky 200 4 25-35
Roštenka 200 4 20-30
Ryby 200 4 20-30
Kuracie stehná 200 4 30-40
Kebab 200 4 25-35
Rebierka 200 4 35-45
1/2 kurčat’a 200 3 45-55
Kurča vcelku - - -
Pečené mäso (teľacie, bravčové,
hovädzie)(pribl. 1 kg)
- - -
Kačica - - -
Jahňacie stehno - - -
Hovädzie pečené - - -
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Privileg AKS 140/IX/01 Program Chart

Typ
Program Chart
Táto príručka je tiež vhodná pre