MAX 32
SK
STRUČNÁ PRÍRUČKA
DRUH PO
TRAVÍN
MNOŽSTVO
VÝKON DOBA
DOBA
ODSTÁTIA
RADY
M
ÄSOVÉ
REZNE
300 G
450 G
700 W
(MAX)
3 - 5
MIN.
4 - 5 MIN.
1 - 2 MIN.
TANIER PRIKRYTE.
R
YŽA
2 DL
6 DL
1 - 2 MIN.
3 - 4 MIN.
1 MIN.
2 MIN
NÁDOBU PRIKRYTE
MÄSOVÉ
GUĽÔČKY
250 G 2 MIN.1-2 MIN.
VARTE NEPRIKRYTÉ
NÁPOJ
2 DL
1 - 2 ½
MIN.
1 MIN.
DO HRNČEKA VLOŽTE
KOVOVÚ LY ŽI ČKU , aby
nápoj nevykypel.
P
OLIEVKA
(vývar)
2½ DL
2 - 2 ½
MIN.
1 MIN.
ZOHRIEVAJTE NEPRIKRYTÚ
v polievkovom
tanieri alebo miske.
P
OLIEVKY
ALEBO OMÁČKY
NA MLIEČNOM
ZÁKLADE
2 ½ DL
2 ½ - 3
MIN.
1 MIN.
NÁDOBU NENAPĹŇAJTE
viac ako do 3/4.
Počas ohrievania
premiešajte.
H
OT DOG
1 PC
2 PCS
600 W
½ - 1
MIN.
1 - 1 ½
MIN.
1 MIN.
L
ASAGNE
500 G 5 - 6 MIN. 2 - 3 MIN.
TABUĽKA PRIHRIEVANIA
AKO PRI TRADIČNOM VARENÍ , tak aj pri
zohrievaní v mikrovlnnej rúre sa
jedlo musí vždy zohriať, až kým nie
je úplne horúce.
N
AJLEPŠIE VÝS LEDKY DOSIAHNETE ,
ak jedlo uložíte hrubšou
stranou k okraju taniera a
tenšou smerom do stredu.
TENKÉ PLÁTKY MÄSA ukladajte
na seba alebo vedľa seba s
prekrytými okrajmi. Hrubšie kusy,
ako je sekaná, klobásy či párky
treba uložiť tesne k sebe.
GULÁŠ ALEBO OMÁČKY je lepšie
raz premiešať, čím sa teplota
rovnomernejšie rozloží.
P
RIKRYTIE POMÔŽE UDRŽAŤ ŠŤAVNATOSŤ
JEDLA, obmedzí sa rozstrekovanie
a skráti sa čas zohrievania.
P
RI ZOHRIEVANÍ MRAZENÝCH POR-
CIOVANÝCH jedál sa riaďte
návodom na obale výrobku.
JEDLÁ, KTORÉ NEMOŽNO MIEŠAŤ,
napr. gratinované jedlá,
sa najlepšie zohrievajú pri
výkone 400-600 W.
NIEKOĽKO MINÚT NA odstátie zaručí
vyrovnanie teploty jedla.
TABUĽKA PRE ROZMRAZOVANIE
MRAZENÉ POTRAVINY V PLAS-
TOVÝCH VRECKÁCH , fóliách alebo v
kartónových obaloch sa môžu
vložiť priamo do rúry, ak obal
nemá žiadne kovové časti (napr.
svorky).
T
VAR OBALU ovplyvňuje čas
rozmrazovania. Plytké
balíčky sa rozmrazujú
rýchlejšie ako hrubý blok.
O
DDEĽTE JEDNOTLIVÉ KUSY, keď sa
začínajú rozmrazovať. Jednotlivé
plátky sa rozmrazia ľahšie.
A
K SA ČASTI POTRAVÍN začínajú
zohrievať, ochráňte ich malými
kúskami hliníkovej fólie (napr.
nohy a konce krídiel kurčaťa).
V
EĽKÉ KUSY K KOSŤOU v polovici rozm-
razovania obráťte.
V
ARENÉ POKRMY, GULÁŠ A MÄSOVÉ
OMÁČKY sa ľahšie rozmrazujú, ak sa
pri rozmrazovaní premiešajú.
P
RI ROZMRAZOVANÍ je lepšie
pokrm nerozmraziť úplne,
dokončí sa počas odstátia.
Č
AS ODSTÁTIA PO ROZMRAZOVANÍ
vždy zlepšuje výsledok,
pretože sa vyrovná teplota celého
pokrmu.
DRUH PO
TRAVÍN
MNOŽSTVO
NAS
TAVENIE
DOBA RADY
S
YROVÝ TOAST 3 KS
GRIL
4 - 5 MIN.
POLOŽTE na drôtený rošt
Z
EMIAKOVÉ
KROKETY
2 PORCIE
6 - 8 MIN.
JEDLO ULOŽTE na drôtený
rošt.
K
LOBÁSKY
(100 G / KS)
2 - 3 KS
10 - 12 MIN.
ULOŽTE na drôtený rošt.
V polovici doby prípra-
vy obráťte.
K
ÚSKY KURČAŤA 1000 G
MAX
(700 W)
POTOM GRIL
13 - 15 MIN.
8 - 9 MIN.
ULOŽTE na tanier kožou
hore.
G
RATINOVANÉ
ZEMIAKY
4 PORCIE
18 - 20 MIN.
5 - 6 MIN.
NÁDOBU POLOŽTE na
otočný tanier.
L
ASAGNE
(mrazené)
500 G
600 W
POTOM
GRIL
18 - 20 MIN.
5 - 6 MIN.
NÁDOBU POLOŽTE na
otočný tanier.
G
RATINOVANÉ
RYBY (mrazené)
600 G
15 - 18 MIN.
5 - 7 MIN.
NÁDOBU POLOŽTE na
otočný tanier.
TABUĽKA GRILOVANIA
FUNKCIA GRILOVANIA JE VYNIKAJÚCOU
FUNKCIOU na zapekanie jedál po ich
prípade pomocou mikrovlnného
žiarenia.
D
RÔTENÝ ROŠT sa môže používať
na priblíženie potravín bližšie k
prvku grilu za účelom rýchlejšieho
zapečenia.
TENKÉ POTRAVINY, ako sú toasty a
údeniny rozložte na drôtený rošt a
pripravujte iba pomocou grilu.
HRUBŠIE POTRAVINY, ako sú gratinované
jedlá a kurča najprv pripravte
pomocou mikrovlnného žiarenia
a následne pomocou grilu povrch
zapečte, aby povrch získal farbu.
J
E MOŽNÉ, ABY STE nádoby alebo za-
pekacie misky umiestnili priamo na
sklenenú otočnú platňu.
O
VERTE, ŽE RIAD, ktorý používate
je odolný voči teplotám,
môže sa používať v rúre a umožňuje
prechod mikrovlnného žiarenia, a to
skôr, ako použijete funkciu grilova-
nia a prípravy pomocou mikrovln-
ného žiarenia.
Na grilovanie NEPOUŽÍVAJTE plastový
riad. Roztavil by sa. Takisto nie sú
VHODNÉ DREVENÉ, ANI PAPIEROVÉ POMÔCKY.
461966204731
DRUH
POTRAVÍN
MNOŽSTVO
VÝKON DOBA
DOBA
ODSTÁTIA
RADY
P
EČENÉ
MÄSÁ
800 -
1000 G
ROZMRA-
ZOVANIE
(160
W)
20 - 22
MIN.
10 - 15 MIN.
V POLOVICI DOBY rozmra-
zovania obráťte.
M
LETÉ
MÄSO
500 G
8 - 10
MIN.
5 MIN.
V POLOVICI DOBY rozmra-
zovania obráťte. Rozm-
razené časti oddeľte.
R
EBIERKA,
KOTLETY,
REZNE
500 G
7 - 9
MIN.
5 - 10 MIN.
V POLOVICI DOBY rozmra-
zovania obráťte.
K
URČA
(vcelku)
1200 G 25 MIN. 10 - 15 MIN.
V POLOVICI DOBY rozmra-
zovania obráťte.
K
URČA
porcie
alebo
rezne
500 G
7 - 9
MIN.
5 - 10 MIN.
V POLOVICI DOBY rozm-
razovania obráťte a
oddeľte jednotlivé kusy.
Špičky krídel a nohy
chráňte pred prehriatím
kúskami alobalu.
R
YBY
(vcelku)
600 G
8 - 10
MIN.
5 - 10 MIN.
V POLOVICI DOBY rozmra-
zovania obráťte a chvost
chráňte pred prehriatím
kúskom alobalu.
R
YBY
(porcie
alebo lé)
400 G
6 - 7
MIN.
5 MIN.
V POLOVICI DOBY rozmra-
zovania obráťte. Rozm-
razené časti oddeľte.
B
OCHNÍK
CHLEBA
500 G
4 - 6
MIN.
5 MIN.
V POLOVICI DOBY rozmra-
zovania obráťte.
R
OŽKY A
ŽEMLE
4 KS (150 -
200 G)
1 ½ - 2
MIN.
2 - 3
MIN. ULOŽTE do kruhu.
O
VOCIE A
BOBUĽOVITÉ
OVOCIE
200 G
2 - 3
MIN.
2 - 3 MIN.
POČAS ROZMRAZOVANIA
oddeľte jednotlivé kusy.