Whirlpool MAX 32/WH Program Chart

Typ
Program Chart
MAX 32
SK
TABUĽKA VARENIA
ČÍM VIAC JEDLA CHCETE PRIPRAVIŤ, tým
dlhšie to tr. Osvedčené pravid-
lo - dvojnásobné množstvo jedla
vyžaduje takmer dvojnásobný čas.
ČÍM NIŽŠIA JE CHODISKOVÁ TEPLOTA,
tým dlhší čas varenia je potreb-
. Potraviny izbovej teploty
sa uvaria rýchlejšie ako po-
traviny vybraté priamo z
chladničky.
AK VARÍTE NIEKKO KÚSKOV
TOHO ISTÉHO POKRMU,
napríklad zemiaky v šupke,
uložte ich rovnomerne do kruhu.
NIEKTORÉ POTRAVINY MAJÚ ŠUPU ALEBO
BLANU NAPR. ZEMIAKY, jablká a žĺtok
vajíčka. Tieto potraviny treba
prepichnúť vidličkou alebo iným
ostrým predmetom, aby sa znížil
tlak a predišlo sa rozprsknutiu.
MENŠIE KÚSKY SA UVARIA CHLEJŠIE
AKO väčšie a pravidelné kúsky
jedla sa uvaria rovnomernejšie
ako nepravidelné.
POSTUPY TRADIČNÉHO VARENIA AKO
SÚ MIEŠANIE A OBRACANIE JEDLA, sa
používajú aj pri varení mikrovlna-
mi na zrýchlenie prestupu tepla
do stredu taniera a proti prevare-
niu jeho vonkajších okrajov.
SUROVINY NEPRAVIDELNÉHO
TVARU alebo hrúbky uk-
ladajte tenšou časťou
smerom ku stredu
taniera, kde sa zohrejú
najneskôr.
POKRM BOHATÝ NA TUKY A CUKOR sa
uvarí rýchlejšie ako pokrm s
vysokým obsahom vody. Tuk
a cukor tiež dosahujú vyššiu
teplotu ako voda.
PO VARENÍ NECHAJTE jedlo vždy
určitý čas odstáť. Čas odstá-
tia vždy zlepší výsledky, pretože
teplota sa po jedle rovnomerne
rozloží.
DRUH PO
TRAVÍN
MNOŽSTVO
KON DOBA
DOBA
ODSTÁTIA
RADY
K
URČA
(vcelku)
1000 G
750 W
18 - 20
MIN.
5 - 10 MIN.
KURČA v polovi-
ci doby prípra-
vy obráťte. Po
ukončení varenia
skontrolujte, či je
šťava bezfarebná.
K
URČA
porcie
alebo
rezne
500 G
8 - 10
MIN.
5 MIN.
PO UKONČENÍ
varenia skontrolu-
jte, či je šťava bez-
farebná.
S
LANINA 150 G 3 - 4 MIN. 1 - 2 MIN.
POLOŽTE NA PAPIER
NA PEČENIE, na
tanier, v 2 alebo 3
vrstvách a prikr-
yte papierom na
pečenie.
Z
ELENINA
(čerstvá)
300 G 3 - 4 MIN. 1 - 2 MIN.
VARTE PRIKRY a
pridajte 2 pol.
lyžice soli.
Z
ELENINA
(mrazená)
250 -
400 G
3 - 4 MIN.
5 - 6 MIN.
1 - 2 MIN.
VARTE PRIKRY.
Z
EMIAKY V
ŠUPKE
1 KS
4 KS
4 - 6 MIN.
12 - 15
MIN.
2 MIN.
5 MIN.
PREPICHNITE
VIDLIČKOU. (1 ks =
250 g). V polovi-
ci doby prípravy
obráťte.
M
ÄSO
(väčší
kus)
600 -
700 G
600 W
12 - 14
MIN.
5 MIN.
R
YBY
(vcelku)
600 G 8 - 9 MIN. 4 - 5 MIN.
KOŽU NAREŽTE a
varte prikryté.
R
YBY
(porcie
alebo )
400 G 5 - 6 MIN. 2 - 3 MIN.
U
LOŽTE TENŠÍMI
ČASŤAMI k stredu
taniera. Varte pri-
kryté.
STRUČNÁ PRÍRUČKA
OVLÁDACÍ PANEL
PRERUŠENIE ALEBO UKONČENIE VARENIA
PRERUŠENIE VARENIA
Ak chcete jedlo skontrolovať, obrátiť alebo premiešať,
varenie prerušíte otvorením dvierok.
POKRAČOVANIE VARENIA
Zatvorte dvierka. Varenie pokračuje ďalej od okamihu prerušenia.
A
K NECHCETE VO VARENÍ POKRAČOVAŤ
Vyberte potraviny, otočte ovládač nastavenia na nulu a zatvorte dvierka.
q
VÝKON NASTAVTE otočením
multifunkčného gombíka.
w
OTOČTE OVLÁDAČ NASTAVENIA
smerom vpravo do polohy
želanej doby prípravy jedla.
Rúra sa zapne automaticky.
VÝKON ODPORÚČANÉ POUŽITIE:
M
AX
(700 W)
OHRIEVANIE NÁPOJOV, vody, vývarov, kávy, čaju alebo iných po-
travín s vysokým obsahom vody. Ak jedlo obsahuje vajce
alebo smotanu, zvoľte nižší výkon.
600 W V
ARENIE rýb, zeleniny, mäsa a pod.
400 W
Š
ETRNÉ VARENIE, napr. omáčky s vysokým obsahom biel-
kovín, jedlá so syrom alebo s vajíčkami a ukončenie prípravy
dusených jedál. Mierne dusenie v pare, rozpustenie masla.
R
OZMRAZOVANIE ROZMRAZOVANIE. Zmäkčovanie masla, syrov.
U
DRŽIAVANIE V
TEPLE
NA UCHOVANIE potravín v teplom stave po dovarení.
BER MIKROVLNNÉHOKONU
UDRŽIAVANIE V TEPLE
SSOB POUŽITIA:
q Horúce pripravené jedlo umiestnite na otočný tanier a zatvorte dvierka.
w Otočte gomk voľby funkcií do polohy Keep Warm
(Uchovávať v teplom stave).
e Otáčaním gombíka pre nastavenie nastavte požadovanú
dobu ohrevu.
Rúra sa spustí automaticky.
TECHNICKÉ ÚDAJE
PRIVÁDZANÉ NAPÄTIE
230 V/50 HZ
MENOVITÝ ENERGETICKÝ PRÍKON
110 0 W
POISTKA
10 A (UK 13 A)
MIKROVLNNÝ KON
700 W
V
ÝKON GRILU 650W
VONKAJŠIE ROZMERY (VXŠXH)
360 X 392 X 350
VNÚTORNÉ ROZMERY (VXŠXH)
149 X 290 X 290
MAX 32
SK
STRUČNÁ PRÍRUČKA
DRUH PO
TRAVÍN
MNOŽSTVO
KON DOBA
DOBA
ODSTÁTIA
RADY
M
ÄSOVÉ
REZNE
300 G
450 G
700 W
(MAX)
3 - 5
MIN.
4 - 5 MIN.
1 - 2 MIN.
TANIER PRIKRYTE.
R
YŽA
2 DL
6 DL
1 - 2 MIN.
3 - 4 MIN.
1 MIN.
2 MIN
NÁDOBU PRIKRYTE
MÄSOVÉ
GUĽÔČKY
250 G 2 MIN.1-2 MIN.
VARTE NEPRIKRYTÉ
NÁPOJ
2 DL
1 - 2 ½
MIN.
1 MIN.
DO HRNČEKA VLOŽTE
KOVOVÚ LY ŽI ČKU , aby
nápoj nevykypel.
P
OLIEVKA
(vývar)
DL
2 - 2 ½
MIN.
1 MIN.
ZOHRIEVAJTE NEPRIKRY
v polievkovom
tanieri alebo miske.
P
OLIEVKY
ALEBO OMÁČKY
NA MLIEČNOM
ZÁKLADE
2 ½ DL
2 ½ - 3
MIN.
1 MIN.
NÁDOBU NENAPĹŇAJTE
viac ako do 3/4.
Počas ohrievania
premiešajte.
H
OT DOG
1 PC
2 PCS
600 W
½ - 1
MIN.
1 - 1 ½
MIN.
1 MIN.
L
ASAGNE
500 G 5 - 6 MIN. 2 - 3 MIN.
TABUĽKA PRIHRIEVANIA
AKO PRI TRADIČNOM VARENÍ , tak aj pri
zohrievaní v mikrovlnnej rúre sa
jedlo musí vždy zohriať, až kým nie
je úplne horúce.
N
AJLEPŠIE S LEDKY DOSIAHNETE ,
ak jedlo uložíte hrubšou
stranou k okraju taniera a
tenšou smerom do stredu.
TENKÉ PLÁTKY SA ukladajte
na seba alebo vedľa seba s
prekrytými okrajmi. Hrubšie kusy,
ako je sekaná, klobásy či párky
treba uložiť tesne k sebe.
GULÁŠ ALEBO OMÁČKY je lepšie
raz premiešať, čím sa teplota
rovnomernejšie rozloží.
P
RIKRYTIE POMÔŽE UDRŽAŤ ŠŤAVNATOSŤ
JEDLA, obmedzí sa rozstrekovanie
a skráti sa čas zohrievania.
P
RI ZOHRIEVANÍ MRAZENÝCH POR-
CIOVANÝCH jedál sa riaďte
návodom na obale výrobku.
JEDLÁ, KTO NEMOŽNO MIEŠAŤ,
napr. gratinované jedlá,
sa najlepšie zohrievajú pri
výkone 400-600 W.
NIEKKO MINÚT NA odstátie zaručí
vyrovnanie teploty jedla.
TABUĽKA PRE ROZMRAZOVANIE
MRAZENÉ POTRAVINY V PLAS-
TOVÝCH VRECKÁCH , fóliách alebo v
kartónových obaloch sa môžu
vložiť priamo do rúry, ak obal
nemá žiadne kovové časti (napr.
svorky).
T
VAR OBALU ovplyvňuje čas
rozmrazovania. Plytké
balíčky sa rozmrazujú
rýchlejšie ako hrubý blok.
O
DDEĽTE JEDNOTLIVÉ KUSY, keď sa
začínajú rozmrazovať. Jednotlivé
plátky sa rozmrazia ľahšie.
A
K SA ČASTI POTRAVÍN začína
zohrievať, ochráňte ich malými
kúskami hliníkovej fólie (napr.
nohy a konce krídiel kurčaťa).
V
KÉ KUSY K KOSŤOU v polovici rozm-
razovania obráťte.
V
ARENÉ POKRMY, GULÁŠ A SOVÉ
OMÁČKY sa ľahšie rozmrazujú, ak sa
pri rozmrazovaní premiešajú.
P
RI ROZMRAZOVANÍ je lepšie
pokrm nerozmraziť úplne,
dokončí sa počas odstátia.
Č
AS ODSTÁTIA PO ROZMRAZOVANÍ
vždy zlepšuje výsledok,
pretože sa vyrovná teplota celého
pokrmu.
DRUH PO
TRAVÍN
MNOŽSTVO
NAS
TAVENIE
DOBA RADY
S
YROVÝ TOAST 3 KS
GRIL
4 - 5 MIN.
POLOŽTE na drôtený rošt
Z
EMIAKOVÉ
KROKETY
2 PORCIE
6 - 8 MIN.
JEDLO ULOŽTE na drôtený
rošt.
K
LOBÁSKY
(100 G / KS)
2 - 3 KS
10 - 12 MIN.
ULOŽTE na drôtený rošt.
V polovici doby prípra-
vy obťte.
K
ÚSKY KURČAŤA 1000 G
MAX
(700 W)
POTOM GRIL
13 - 15 MIN.
8 - 9 MIN.
ULOŽTE na tanier kožou
hore.
G
RATINOVANÉ
ZEMIAKY
4 PORCIE
18 - 20 MIN.
5 - 6 MIN.
NÁDOBU POLOŽTE na
otočný tanier.
L
ASAGNE
(mrazené)
500 G
600 W
POTOM
GRIL
18 - 20 MIN.
5 - 6 MIN.
NÁDOBU POLOŽTE na
otočný tanier.
G
RATINOVANÉ
RYBY (mrazené)
600 G
15 - 18 MIN.
5 - 7 MIN.
NÁDOBU POLOŽTE na
otočný tanier.
TABUĽKA GRILOVANIA
FUNKCIA GRILOVANIA JE VYNIKAJÚCOU
FUNKCIOU na zapekanie jedál po ich
prípade pomocou mikrovlnného
žiarenia.
D
RÔTENÝ ROŠT sa môže používať
na priblíženie potravín bližšie k
prvku grilu za účelom rýchlejšieho
zapečenia.
TENKÉ POTRAVINY, ako sú toasty a
údeniny rozložte na drôtený rošt a
pripravujte iba pomocou grilu.
HRUBŠIE POTRAVINY, ako sú gratinované
jedlá a kurča najprv pripravte
pomocou mikrovlnného žiarenia
a následne pomocou grilu povrch
zapte, aby povrch získal farbu.
J
E MOŽNÉ, ABY STE nádoby alebo za-
pekacie misky umiestnili priamo na
sklenenú otočnú platňu.
O
VERTE, ŽE RIAD, ktorý používate
je odolný voči teplotám,
môže sa používať v rúre a umožňuje
prechod mikrovlnného žiarenia, a to
skôr, ako použijete funkciu grilova-
nia a prípravy pomocou mikrovln-
ného žiarenia.
Na grilovanie NEPOUŽÍVAJTE plastový
riad. Roztavil by sa. Takisto nie sú
VHODNÉ DREVENÉ, ANI PAPIEROVÉ POMÔCKY.
461966204731
DRUH
POTRAVÍN
MNOŽSTVO
KON DOBA
DOBA
ODSTÁTIA
RADY
P
EČENÉ
MÄSÁ
800 -
1000 G
ROZMRA-
ZOVANIE
(160
W)
20 - 22
MIN.
10 - 15 MIN.
V POLOVICI DOBY rozmra-
zovania obráťte.
M
LETÉ
SO
500 G
8 - 10
MIN.
5 MIN.
V POLOVICI DOBY rozmra-
zovania obráťte. Rozm-
razené časti oddeľte.
R
EBIERKA,
KOTLETY,
REZNE
500 G
7 - 9
MIN.
5 - 10 MIN.
V POLOVICI DOBY rozmra-
zovania obráťte.
K
URČA
(vcelku)
1200 G 25 MIN. 10 - 15 MIN.
V POLOVICI DOBY rozmra-
zovania obráťte.
K
URČA
porcie
alebo
rezne
500 G
7 - 9
MIN.
5 - 10 MIN.
V POLOVICI DOBY rozm-
razovania obráťte a
oddte jednotlivé kusy.
Špičky kdel a nohy
chráňte pred prehriatím
kúskami alobalu.
R
YBY
(vcelku)
600 G
8 - 10
MIN.
5 - 10 MIN.
V POLOVICI DOBY rozmra-
zovania obráťte a chvost
chráňte pred prehriatím
kúskom alobalu.
R
YBY
(porcie
alebo )
400 G
6 - 7
MIN.
5 MIN.
V POLOVICI DOBY rozmra-
zovania obráťte. Rozm-
razené časti oddeľte.
B
OCHNÍK
CHLEBA
500 G
4 - 6
MIN.
5 MIN.
V POLOVICI DOBY rozmra-
zovania obráťte.
R
KY A
ŽEMLE
4 KS (150 -
200 G)
1 ½ - 2
MIN.
2 - 3
MIN. ULOŽTE do kruhu.
O
VOCIE A
BOBUĽOVITÉ
OVOCIE
200 G
2 - 3
MIN.
2 - 3 MIN.
POČAS ROZMRAZOVANIA
oddeľte jednotlivé kusy.
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool MAX 32/WH Program Chart

Typ
Program Chart