51
slovensky
I OPIS VÝROBKU
II SPÔSOB POUŽITIA
1 Nádoba tlakového hrnca
2 Veko
3 Spodná rukoväő –
Rukoväő hrnca
4 Horná rukoväő –
Rukoväő veka
5 Zadná rukoväő hrnca
6 Pracovný ventil
(VoliĀ tlaku)
7 TlaĀidlo otvárania
8 Tesnenie
9 BezpeĀnostný ventil 1
10 BezpeĀnostný ventil 2
11 Indikátor stupļa tlaku
12 SendviĀové dno hrnca
13 Chronometer
(pre model s
chronometrom)
14 Max výška naplnenia
15 OznaĀenie nastavenia
uzávera veka
16 Otvor pre reset
1. OTVOR HRNCA: Posuļte tlaĀidlom dozadu
a otoĀte vekom doprava.
2. NAPLNENIE potravín do hrnca:
» Neplnte viac, než ku znaĀke MAX.
»
Vždy nalajte minimálne množstvo tekutiny, 200 ml.
TLAKOVÝ HRNIEC CHEF
OBSAH
Ø PRIEMER DOSKY
4-6 Litrov
8 Litrov
20,5 cm
23 cm
» Dobre sa oboznámte a dodržujte všetky
pokyny ktoré sú uvedené v tomto návode.
» Deti udržujte mimo dosahu hrnca, v ktorom sa
varí.
» Hrniec nedávajte do horúcej rúry na peĀenie.
» Pri manipulácii s hrncom bučte veĴmi opatr-
ní, najmä pri dotyku s jeho horúcimi Āasőami.
Používajte rukoväte a chráļte si ruky kuchyn-
skými rukavicami.
» Výrobok používajte iba na úĀel, pre ktorý
je urĀený. V žiadnom prípade nesmiete hr-
niec otváraő silou. Najskôr sa presvedĀite,
že vo vnútri hrnca nie je tlak, vič „pokyny pre
používanie".
» Pri varení mäsa s kožou, ktorá sa môže
pod vplyvom tlaku v hrnci naőahovaő alebo
zmršőovaő, nesmiete toto mäso porciovaő
skôr, než sa koža vráti do pôvodného stavu,
pretože hrozí nebezpeĀenstvo oparenia.
» Pri varení cestovín musíte pred otvorením
veka hrncom Ĵahko zatrepaő. Tak zabránite
vystrieknutiu jedla von.
» Tlakový hrniec nesmiete v žiadnom prípade
používaő na smaženie s náplļou oleja v stave
pod tlakom.
» Manipulácia a údržba bezpeĀnostného sys-
tému sa môže vykonávaő iba podĴa pokynov,
ktoré sú uvedené v tomto návode na obslu-
hu.
» Používajte iba originálne náhradné diely, kto-
ré sú urĀené pre vami používaný model.
» Nikdy nepoužívajte drsné Āistiace prostrie-
dky.
» Používané zdroje tepla musia maő rovnaký
priemer alebo menší než je priemer dna hr-
ZÁKLADNÉ
BEZPEÿNOSTNÉ POKYNY
nca. Pri prehriati sa nehrdzavejúci povrch
môže zafarbiő do Āierna, poprípade sa obja-
via hnedé alebo modré škvrny, ktoré však po
umývaní a vyĀistení zmiznú.
» Používajte vhodný zdroj ohrevu s možnosőou
regulácie: plynový horák, elektrickú platļu,
sklokeramickú alebo indukĀnú varnú dosku.
» Tento návod na obsluhu si dobre uschovajte.