13
Slovenská
Tipy
Drobenie ovocia a zeleniny: Dajte do nádoby
2 poháre (475 ml) rozkúskovaného ovocia
alebo zeleniny. Nádobu zakryte a mixujte s
PULZNÝM (
) režimom pri rýchlosti MIEŠANIE
(
), s pulzovaním na 2 až 3 sekúndy, až kým
nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
Ovocné pyré: Dajte do nádoby 2 poháre (475
ml) uvareného alebo konzervovaného ovocia.
Pridajte 2 až 4 polievkové lyžice (30 až 60 ml)
šťavy alebo vody na 1 pohár (240 ml) ovocia.
Nádobu zakryte a mixujte pri rýchlosti PYRÉ
(
) približne 5 až 10 sekúnd.
Zeleninové pyré: Dajte do nádoby 2 poháre
(475 ml) kúskov zeleniny uvarenej alebo z
konzervy. Pridajte 2 až 4 polievkové lyžice
(30 až 60 ml) vývaru, vody alebo mlieka na
1 pohár (240 ml) zeleniny. Nádobu zakryte a
mixujte pri rýchlosti PYRÉ (
) približne 10 až
20 sekúnd.
Pyré z mäsa: Dajte do nádoby uvarené,
na kocky pokrájané mäso. Pridajte 3 až 4
polievkové lyžice (45 až 60 ml) vývaru, vody
alebo mlieka na 1 pohár (240 ml) mäsa.
Nádobu zakryte a mixujte 10 sekúnd pri
rýchlosti MIEŠANIE (
). Vypnite mixér a
zhrňte kúsky zo stien nádoby. Nádobu zakryte
a mixujte pri rýchlosti PYRÉ (
) ďalších
približne 10 až 20 sekúnd.
Pyré z tvarohu alebo Ricotta syru: Dajte
tvaroh alebo Ricotta syr do nádoby. Nádobu
zakryte pokrievkou a mixujte pri rýchlosti
MIXOVANIE ( ) až pokým nebude zmes
jemná približne 25 až 35 sekúnd. Mixér zastavte
a pokiaľ je to potrebné, očistite steny nádoby.
Pridajte, ak je to potrebné, 1 polievkovú lyžicu
(15 ml) odstredeného mlieka na 1 pohár (240
ml) syra. Upravený syr použite ako základ pre
nízkotučné nátierky a omáčky.
Kombinácia tekutých prísad na pečené
jedlá: Nalejte tekuté prísady do nádoby.
Nádobu zakryte a mixujte pri rýchlosti
ZKVAPAĽŇOVANIE (
), až kým nebude zmes
dobre premiešaná, okolo 10 až 15 sekúnd.
Nalejte obsah nádoby na ostatné ingrediencie
a dobre premiešajte.
Odstránenie zrazenín v mäsovej omáčke:
Keď sa v omáčke vytvorili hrčky, dajte ju do
nádoby. Nádobu zakryte pokrievkou a mixujte
pri rýchlosti MIXOVANIE (
) až pokým
nebude zmes jemná, približne 5 až 10 sekúnd.
Zahusťovanie tekutín múkou: Dajte múku a
tekutinu do nádoby. Nádobu zakryte a mixujte
pri rýchlosti MIEŠANIE (
), až kým nebude
zmes jemná, okolo 5 až 10 sekúnd.
Príprava bešamelovej omáčky: Dajte
mlieko a múku, podľa chute aj soľ, do nádoby.
Nádobu zakryte a mixujte pri rýchlosti
MIEŠANIE ( ), až kým nebude zmes dobre
premiešaná, okolo 5 až 10 sekúnd. Nalejte
zmes do hrnca, povarte ako zvyčajne.
Príprava cesta na omelety, palacinky, wafle
z instantných surovín: Dajte predpísané
ingrediencie do nádoby. Nádobu zakryte
vekom a mixujte pri rýchlosti MIXOVANIE (
), až kým nebude zmes dobre premiešaná,
okolo 10 až 20 sekúnd. Ak je potrebné,
zastavte mixér a zotrite zmes zo stien nádoby.
Strúhaný syr: Pokrájajte veľmi vychladený
syr na 1,5 cm veľké kocky. Dajte do nádoby
1
⁄2 poháre (120 ml) syra. Nádobu zakryte a
mixujte okolo 5 až 10 sekúnd pri rýchlosti
ZKVAPAĽŇOVANIE (
). Ak chcete strúhať
tvrdý syr, napr. parmezán, nechajte ho zohriať
na izbovú teplotu a mixujte okolo 10 až 15
sekúnd pri rýchlosti ZKVAPAĽŇOVANIE (
).
Príprava ovsenej kaše pre malé deti: Dajte
surové ovsené vločky do nádoby. Nádobu
zakryte a mixujte s PULZNÝM (
) režimom
pri rýchlosti MIXOVANIE (
), približne
5 pulzovaní po 2 až 3 sekundách, až po
dosiahnutie požadovanej konzistencie. Potom
varte ako zvyčajne.
Príprava dojčenskej výživy z jedla pre
dospelých: Pripravené jedlo dajte do nádoby.
Nádobu zakryte a mixujte 10 sekúnd pri
rýchlosti MIEŠANIE (
). Potom mixujte pri
rýchlosti PYRÉ (
) ďalších 10 až 30 sekúnd.
Vymytie nádoby: Naplňte nádobu do jednej
polovice teplou vodou. Pridajte pár kvapiek
tekutého čistiaceho prostriedku. Nádobu
zakryte a mixujte pri rýchlosti MIEŠANIE (
), až pokým nebudú steny čisté, okolo 5
až 10 sekúnd. Nádobu vypláchnite čistou
vodou a osušte. Za účelom kompletného
umytia môžete tiež umyť nádobu v umývačke
riadu. Za účelom dosiahnutia čo najlepších
výsledkov a aby ste predišli poškodeniu
odporúčame umývať veko, odmerku,
nástavec, čepeľovú jednotku a tesnenie ručne.
Pozrite Údržbu a čistenie na strane 10.
6961K_5KSB555_UCG_Slovakian_11_16_11_FNL4b.indd 13 11/16/11 1:11 PM