j
u . Ak to takto nepôjde, nádobu
a
konektor opätovne založte do
výstupu. Zostavu otáčajte v
p
rotismere hodinových ručičiek,
k
ým sa nezastaví a potom
nádobu otáčajte ďalej, kým sa
n
eodistí od konektora .)
t
ipy
●
P
otraviny pred vložením do
nádoby nakrájajte. Mäso, chlieb,
zeleninu a iné potraviny s
podobnou štruktúrou je potrebné
nakrájať na kocky s veľkosťou
približne 2 cm. Pečivo treba
najskôr nalámať na kúsky a
vkladať do plniacej trubice počas
chodu zariadenia.
●
Pri mixovaní polievok odčerpajte
tekutinu a do nádoby vložte tuhé
časti. Rozmixujte ich a potom ich
pridajte späť k tekutine.
●
Pri príprave cesta používajte
stuhnutý tuk z chladničky
nakrájaný na kocky s veľkosťou
2 cm. Zmiešajte s múkou, kým
nedosiahnete konzistenciu
podobnú strúhanke. Na
vypracovanie cesta postupne
pridávajte cez plniacu trubicu
dostatočné množstvo vody. Keď
sa jednotlivé zložky zmiešajú
dokopy, zariadenie hneď vypnite.
●
Dávajte pozor, aby ste pri použití
nožov potraviny nespracúvali
príliš dlho.
●
Pri príprave koláčov používajte v
nádobe na miešanie metličku v
tvare K – dosiahnete lepšie
výsledky.
kotúče
Väčšinou používať pri
stupňoch rýchlosti č. 1 a č. 2.
Ak je potrebný väčší výkon,
používať aj stupeň rýchlosti č. 3.
Krájacie/strúhacie kotúče sa
používajú na krájanie/strúhanie
ovocia, zeleniny a syra a kotúč
julienne sa používa na krájanie
ovocia a zeleniny, ako sú
napríklad zemiaky a mrkva.
Dôležité upozornenie: Nádobu
nenechávajte naplňovať až po
kotúč, ale ju pravidelne
vyprázdňujte.
K
otúče uvedené nižšie sú
súčasťou balenia a možno ich
i
dentifikovať podľa týchto čísiel,
k
toré sú na nich vyznačené:
K
otúč č. 1 – na veľmi jemné
strúhanie. Na strúhanie
parmezánu, ale aj zemiakov na
nemecké zemiakové knedličky.
K
otúč č. 2 – na jemné strúhanie.
Na takéto strúhanie syra,
čokolády, jadrových plodov,
tvrdého ovocia a tvrdej zeleniny.
Kotúč č. 3 – na hrubé strúhanie.
Na takéto strúhanie syra, tvrdého
ovocia a tvrdej zeleniny.
Kotúč č. 4 – na tenké krájanie.
Na takéto krájanie syra, tvrdého
ovocia a tvrdej zeleniny.
Kotúč č. 5 – na hrubé krájanie.
Na takéto krájanie syra, tvrdého
ovocia a tvrdej zeleniny.
Kotúč č. 6 – štýl julienne. Na
krájanie zemiakov na francúzske
hranolčeky a potravín do
kastrólových jedál, šalátov a dipov
(napríklad mrkvy, jabĺk a hrušiek).
používanie kotúčov
1 Kuchynský robot položte na
pracovný povrch tak, aby ovládač
rýchlosti bol vpredu.
2 Vyberte kryt výstupu pre vysokú
rýchlosť .
3 Nasaďte konektor na výstup tak,
aby trojuholník ▼ smeroval k vám
a otáčajte ho v smere hodinových
ručičiek, kým nezapadne na
miesto.
4 Na konektor založte nádobu, a to
tak, aby jej rukoväť bola vzadu
kuchynského robota. Potom ju
otáčajte v smere hodinových
ručičiek, kým sa nezaistí do
potrebnej pozície.
5 Vyberte daný kotúč a založte ho
do prevodu konektora – možno to
urobiť len jedným spôsobom.
Číslo vyznačené na kotúči by
malo byť hore. S kotúčmi
manipulujte opatrne, lebo sú
mimoriadne ostré. Držte ich za
držadlo.
101