Krájač a strúhadlo Pro Slicer Grater
môžete použiť na krájanie a
strúhanie potravín, ako je mrkva,
uhorka, syr, zemiaky, kapusta,
orechy či čokoláda.
Kotúče na ozdobné krájanie môžete
použiť na krájanie zemiakov a
iného tvrdého ovocia a zeleniny.
pred použitím doplnku Kenwood
●
Starostlivo si prečítajte tieto
inštrukcie uschovajte ich pre
budúcnosť.
●
Odstráňte všetky obaly a štítky.
bezpečnosť
●
Kotúče sú veľmi ostré, pri ich
nasadzovaní, vyberaní a čistení s
nimi manipulujte opatrne.
●
Nikdy nestrkajte potraviny do
plniacej trubice prstami. Používajte
na to len posúvače dodané k
doplnku.
●
Nikdy neskladajte veko z doplnku,
kým kotúč úplne nezastane.
●
Na vkladanie potravín do plniacej
trubice nepoužívajte nadmernú silu
- mohli by ste poškodiť doplnok.
●
Nikdy nepoužívajte poškodený
doplnok. Poškodené zariadenie
dajte skontrolovať alebo opraviť:
pozrite časť „servis a starostlivosť o
zákazníkov".
●
Nedotýkajte sa pohyblivých častí.
●
Pred nasadením alebo vybratím
jednotlivých častí alebo ich čistením
odpojte zariadenie zo siete.
Doplňujúce bezpečnostné pokyny
nájdete v hlavnom návode na
používanie kuchynského prístroja.
●
Toto zariadenie vyhovuje európskej
smernici 2004/108/EC o
elektromagnetickej znášanlivosti a
predpisu č. 1935/2004 zo dňa
27/10/2004 o materiáloch, ktoré sú
vhodné na kontakt s potravinami.
pred prvým použitím
1 Umyte diely: pozrite časť ‘Čistenie“.
popis súčastí
햲 posúvače: veľký a malý
햳 plniaca trubica
햴 veko
햵 hriadeľ
햶 kotúč
햷 stierač
햸 telo doplnku
햹 vypúšťací otvor na potraviny
햺 súprava prevodovky
햻 vypúšťací násadec
dostupné kotúče
Súprava kotúčov uvedených nižšie
je súčasťou balenia a jednotlivé
kotúče sa dajú identifikovať podľa
čísla, ktorými sú označené, a to
takto:
Kotúč č. 1 - veľmi jemné strúhanie.
Na parmezán, čokoládu a orechy,
napr. lieskové oriešky.
Kotúč č. 2 - jemné strúhanie. Na
syr, čokoládu, orechy a tvrdé ovocie
alebo zeleninu.
Kotúč č. 3 - strúhanie nahrubo. Na
syr a tvrdé ovocie alebo zeleninu.
Kotúč č. 4 - krájanie na tenké
plátky. Na syr a tvrdé ovocie alebo
zeleninu.
Kotúč č. 5 - krájanie na hrubé
plátky. Na syr a tvrdé ovocie alebo
zeleninu.
Kotúč č. 6 - ozdobné krájanie (tav.
štýl Julienne - krájanie na drobné
hranolčeky). Na úžasne tenké
zemiakové hranolčeky, ingrediencie
do šalátov, na prípravu duseného
mäsa so zeleninou a prudké
opraženie (napr. mrkva, cuketa a
uhorka).
Kotúč č. 7 - bežné ozdobné
krájanie (väčšie hranolčeky) Na
tenké zemiakové hranolčeky a
ingrediencie na prípravu duseného
mäsa so zeleninou a omáčok (napr.
uhorka, jablko a hruška).
56
Slovenčina
Otvorte ilustrácie z
titulnej strany