Whirlpool AKZ 444 NB Program Chart

Typ
Program Chart

Tento návod je vhodný aj pre

AKZ 444 LIST POPISU SPOTREBIÈA
SK
5019 310 56006
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
Ventilátor sa zapína iba potom, èo rúra dosiahla
urèitú teplotu a môe pokraèovat' v èinnosti ete
nieko¾ko minút po vypnutí spotrebièa.
3. Vrchný ohrevný èlánok (môe byt' spustený)
4. Osvetlenie rúry
5. Okrúhly ohrevný èlánok (nevidno ho)
6. Ventilátor rúry
7. Spodný ohrevný èlánok (nevidno ho)
8. Ochladzované dvierka rúry
PRÍSLUENSTVO
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík: pre vo¾bu funkcií rúry.
2. Gombík na výber a potvrdenie rôznych èinností
(pouívajte iba jednoduché stlaèenie).
3. Gombík pre nastavenie: presného èasu, èasu
varenia, èasu, kedy sa má príprava jedla ukonèit',
teploty a úrovne výkonu (Funkcia P).
Gombíky s dvojstupòovým stlaèením
Pri pouití tohoto druhu gombíkov ich stlaète v
strede.
Otoète gombík do elanej polohy.
Po ukonèení varenia otoète gombík spät' do polohy
Vypnuté a stlaète ho znovu, èím sa obnoví pôvodné
nastavenie.
Prvá
Najvyia
úroveò
úroveò
Plech na peèenie:
Drôtený rot:
Nádoba na odkvapkávanie:
Katalytické panely:
Tabu¾ka funkcií rúry
Funkcia
Vopred
nastavená
teplota
Nastavite¾
teplota
Popis funkcie
-
Rúra vypnutá
- - -
Osvetlenie rúry
- - Pre zapnutie osvetlenia rúry.
Udriavanie v teple
(MLTF)
35C - 60C -
Na udriavanie rovnomernej teploty vnútri rúry.
35°: pri kysnutí cesta na chlieb alebo pizzu.
60°: na udriavanie teplého jedla po uvarení.
Odporúèame Vám pouívat' prvú úroveò.
STATICKÁ
200C 50°C - 250°C
Na varenie mäsa, rýb a hydiny na strednej úrovni.
Predohrejte rúru na teplotu, poadovanú pri príprave
jedla a vlote potraviny hneï po rozsvietení vetkých
kontroliek na stupnici
°C__
.
STATICKÁ FUNKCIA
+ VENTILÁTOR
175C 50°C - 250°C
Na peèenie koláèov na dvoch úrovniach. Nie je potrebný
predohrev rúry. Zmeòte polohu jedál v rúre poèas
varenia.
VENTILÁTOR
160C 50°C - 250°C
Na varenie rôznych jedál súèasne alebo na viac ako
jednej úrovni (napr.: ryby, zelenina, dezert) bez toho, e
by sa vôòa jedného jedla preniesla na iné. Zvo¾te jedlá,
ktoré vyadujú rovnakú teplotu prípravy.
TURBOVENTILÁTOR
160C 50°C - 250°C
Na varenie na 2 úrovniach (napr.: ve¾ké koláèe,
zákusky, dusená zelenina, hydina s hmotnost'ou viac
ako 3 kg.). Nie je potrebný predohrev rúry.
GRIL
3 -
Pouite funkciu gril pri príprave malých kúskov mäsa (
rotenka, steaky, kebab, klobásky) a pre prípravu
toastov. Pri tejto funkcii je moné vyuit' rôzne
nastavenia (1 min.- 5 max.). Predohrejte rúru poèas 3/5
min. Poèas prípravy musia byt' dvierka rúry zatvorené.
Pri príprave mäsa nalejte malé mnostvo vody do
nádoby na odkvapkávanie tuku, aby ste predili
vystrekovaniu tuku a dymu. Poèas grilovania mäso
obrát'te.
Pri tejto funkcii je nastavený (ak je k dispozícii) aj rot.
TURBOGRIL
(GRIL + VENTILÁTOR)
3 -
Táto funkcia je mimoriadne vhodná pre prípravu ve¾kých
kusov mäsa (roast beef, peèené stehno). Pri tejto funkcii
je moné vyuit' rôzne nastavenia (1 min.- 5 max.).
Predohrejte rúru poèas 3/5 min. Poèas prípravy musia
byt' dvierka rúry zatvorené. Pri príprave mäsa nalejte
malé mnostvo vody do nádoby na odkvapkávanie tuku,
aby ste predili vystrekovaniu tuku a dymu. Poèas
grilovania mäso obrát'te.
PROGRAM
-
P1- 300°C
P2- 220°C
P3- 220°C
Pre peèenie pizze, chleba, posúchov. Recepty pre
kadý program nájdete v priloenej kuchárskej knihe.
PRÍDAVNÝ OHREVNÝ
ÈLÁNOK
200C 50°C - 250°C
Na rýchly predohrev rúry. Poèas zvyovania teploty sa
budú indikátory -----°C postupne rozsvecovat'. Funkcia
prídavného ohrevného èlánku sa automaticky vypne po
dosiahnutí naprogramovanej teploty. Zaznie zvukový
signál a spotrebiè sa prepne do
STATICKEJ
funkcie
varenia. Pouívajte pri príprave mäsa, rýb a hydiny.
TABU¼KA PRÍPRAVY JEDÁL PRE FUNKCIU GRIL
TABU¼KA PRE VARENIE
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(5 minút)
Úroveò
(od spodu)
Úroveò funkcie
zhnednutie
Èas prípravy jedla
(minút)
Plátky svieèkovej X 4 5 35 - 45
Kotlety X 4 5 30 - 40
Klobásky X 4 5 30 - 40
Bravèové kotlety X 4 5 25 - 35
Ryby X 4 5 30 - 40
Kuracie stehná X 4 5 35 - 40
Kebab X 4 5 30 - 35
Bravèové rebierka X 4 5 20 - 35
Polovièky kurèat'a X 3 5 45 - 50
Polovièky kurèat'a - 3 5 45 - 55
Kurèa vcelku - 3 5 60 - 70
Peèené mäso
(bravèové, hovädzie)
- 3 5 75 - 90
Kaèica - 2 5 80 - 90
Jahòacie stehno - 3 5 90 - 120
Peèené hovädzie mäso - 3 5 90 - 120
Peèené zemiaky - 3 5 40 - 50
Rezne z meèúòa - 3 5 35 - 45
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(10 minút)
Úroveò
(od spodu)
Teplota
(°C)
Èas prípravy jedla
(minúty)
MÄSO
Jahòacina,
koz¾acina,
baranina
X 2 200 60 - 80
X 2 190 70 - 90
X 2 190 60 - 80
Peèené mäso (Tacina, bravèo,
hovädzie)(kg1)
X 2 200 70 - 90
- 2 190 60 - 80
- 2 190 60 - 80
Kurèa,
králik,
kaèica
X 2 200 70 - 80
- 2 190 60 - 70
- 2 190 70 - 80
Moriak (kg 6) + úroveò 3
zhnednutie
X 1 200 160 - 180
X 1 190 150 - 180
X 1 190 150 - 180
Hus (2 kg)
X 2 200 120 - 130
X 2 190 100 - 120
X 2 190 110 - 120
RYBY (VCELKU)
(1-2 kg)
Ostrie, okúò, tuniak, losos, pstruh
X 2 200 60 - 70
- 2 - 3 190 65 - 75
- 2 - 3 190 60 - 70
RYBY (PORCOVANÉ)
(1 kg.)
Meèúò, tuniak,
losos, treska
X 2 200 45 - 55
- 3 190 50 - 55
X 2 190 45 - 55
Poznámka:
pri príprave mäsa pouívajte funkcie s ventilátorom alebo statickú funkciu, odporúèame Vám taktie pouit'
funkciu Zhnednutieroveò 1 a 3).
ZELENINA
Plnená paprika
X 2 190 35 - 45
- 2 180 55 - 60
- 2 190 50 - 60
Plnené paradajky
X 2 200 50 - 55
- 2 180 50 - 60
- 2 190 35 - 45
Peèené zemiaky X 2 200 40 - 50
ZÁKUSKY, MÚÈNIKY A POD.
Kysnuté múèniky (kypré)
X 2 160 30 - 40
- 3 150 35 - 45
- 3 160 30 - 40
Plnené koláèe
(s tvarohom)
- 2 180 90 - 95
- 2 160 70 - 80
- 2 170 90 - 95
Koláèiky
X 2 180 25 - 35
- 3 180 45 - 50
- 2 180 30 - 40
Jablková trúd¾a
X 2 200 40 - 45
X 3 200 45 - 50
- 2 180 45 - 50
Suienky
X 2 180 20 - 30
- 1 - 3 160 30 - 40
- 2 - 4 180 25 - 35
Krehké krémové zákusky
X 2 - 4 190 25 - 35
X 1 - 3 180 40 - 50
X 2 - 4 190 30 - 40
Zákusky
X 2 200 50 - 55
X 3 180 55 - 60
X 2 200 40 - 50
Lasagne
X 2 200 45 - 55
- 2 190 45 - 55
- 2 190 45 - 55
Plnené ovocné koláèe
napr. ananásový, broskyòo
X 2 200 35 - 45
- 2 180 45 - 50
- 2 180 40 - 50
Snehové cukrové peèivo, pusinky
X 2 90 120 - 150
- 1 - 3 80 150 - 180
- 2 - 4 100 120 - 150
Zákusky z lístkového cesta
X 2 200 15 - 25
X 1 - 3 190 25 - 30
X 2 - 4 200 20 - 30
Nákypy
X 2 190 30 - 40
- 2 180 55 - 65
X 2 190 40 - 50
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(10 minút)
Úroveò
(od spodu)
Teplota
(°C)
Èas prípravy jedla
(minúty)
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 444 NB Program Chart

Typ
Program Chart
Tento návod je vhodný aj pre