Whirlpool AKZ 498 IX Program Chart

Typ
Program Chart
AKZ 498
POPIS SPOTREBIÈA
SK
5019 310 56199
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
Èinnost' ventilátora je viazaná na dosiahnutú
teplotu rúry a môe pokraèovat' aj po vypnutí
rúry, poèas nieko¾kých minút.
3. Vrchný ohrevný èlánok (mono ho zníit')
4. Zadné osvetlenie
5. Okrúhly ohrevný èlánok (nevidno ho)
6. Ventilátor
7. Zadná katalytická prepáka
8. Spodný ohrevný èlánok (nevidno ho)
9. Chladné dvierka rúry
PRÍSLUENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík Zapnutie/Vypnutie - Výber funkcií
2. Tlaèidlo na zruenie výberu alebo návrat k predchádzajúcemu výberu.
3. Tlaèidlo potvrdenia.
4. Ovládacím gombíkom môete zmenit' vopred nastavené hodnoty (teplotu, èas, úrovne).
Pre pohyb v ponuke funkcií.
Prvá
Posledná
úroveò
úroveò
Rot:
Nádoba na odkvapkávanie:
Boèné katalytické panely:
Plech na peèenie zákuskov:
Posuvné ko¾ajnièky:
Tabu¾ka funkcií rúry v manuálnom reime
Funkcia
Nastavená
teplota
Nastavite¾
teplota
Popis funkcie
STATICKÁ
200°C 50°C - 250°C
Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
Rúru predohrejte na elanú teplotu a vlote potraviny
do vnútra ihneï potom, ako vás k tomu rúra vyzve
nápisom na displeji.
Odporúèame Vám pouívat' druhú alebo tretiu úroveò
lity v rúre.
ZÁKUSKY
175°C 50°C - 250°C
Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
Ak je to potrebné, odporúèame zmenit' polohu jedál,
aby boli jedlá uvarené rovnomernejie.
NÚTENÝ OBEH
TEPLÉHO VZDUCHU
160°C 50°C - 250°C
Na varenie jedál, ktoré vyadujú rovnakú teplotu v rúre,
bez predohrevu, na jednej alebo viacerých úrovniach
(napr.: ryby, zelenina, koláè) bez prenosu vône z
jedného jedla na druhé.
TURBOVENTILÁTOR
160°C
50°C - 250°C
Na prípravu jedla na jednej úrovni (napr.: ovocie, torty,
bábovky, zelenina, pizza, hydina).
GRIL
3 -
Na grilovanie rebierok, pízov, klobások, gratinovanie
zeleniny a na zapeèenie chleba.
Funkciu mono nastavit' na rôznu úroveò výkonu
(1 min. - 5 max.).
Rúru predohrejte poèas 3 - 5 min.
Poèas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na
odkvapkávanie, umiestnenej v prvej polohe, trochu
vody, zníi sa tým mnostvo dymu a tuk nebude
vystrekovat'.
Odporúèame otoèit' potraviny poèas prípravy.
TURBOGRIL
3 -
Na grilovanie ve¾kých kusov mäsa (roast beef, peèené
mäsá).
Funkciu mono nastavit' na rôznu úroveò výkonu
(1 min. - 5 max.).
Rúru predohrejte poèas 3 - 5 min.
Poèas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade prípravy mäsa nalejte do nádoby na
odkvapkávanie (umiestnenej v prvej polohe) trochu
vody, zníi sa tým mnostvo dymu a tuk nebude
vystrekovat'.
Odporúèame mäso poèas prípravy otoèit'.
DOPLNKOVÝ
OHREVNÝ ÈLÁNOK
200°C 50°C - 250°C
Na rýchly predohrev rúry.
Poèas zohrievania sa bude grafický indikátor
postupne rozsvecovat'.
Pri dosiahnutí nastavenej teploty sa funkcia vypne
automaticky a zaznie zvukové znamenie, ktoré indikuje
automatický prechod rúry do funkcie
STATICKÁ
.
TABU¼KY VARENIA
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveò
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba varenia
(minúty)
MÄSO
Jahòa, koa, baranina
X 2 200 95 - 110
X 3 200 100 - 110
X 2 200 100 - 110
Peèené mäso
(te¾acie, bravèové, hovädzie)
(kg 1)
X 2 200 95 - 110
X 3 200 100 - 110
X 2 200 90 - 100
Kurèa, králik,
kaèica
X 2 200 80 - 90
X 2 190 80 - 90
X 2 200 85 - 95
Moriak
(kg 4-6) + úroveò 3
zhnednutie
X 1 200 160 - 180
X 1 200 160 - 180
X 1 210 180 - 190
Hus (kg 2)
X 2 210 100 - 130
X 1 200 100 - 130
X 2 200 100 - 130
RYBY
(VCELKU)
(1-2 kg)
Ostrie, okúò, tuniak,
losos, treska
X 2 200 45 - 55
X 3 190 45 - 55
X 2 200 50 - 60
RYBY
(FILÉ)
(1 kg)
Meèúò, tuniak
X 2 200 40 - 50
X 3 190 40 - 50
X 3 200 40 - 50
ZELENINA
Paprika a plnené paradajky
X 2 220 50 - 60
X 2 200 50 - 60
X 2 200 50 - 60
Peèené zemiaky
X 2 220 50 - 60
X 2 200 50 - 60
KOÈE, ZÁKUSKY A POD.
Kysnuté koláèe
X 2 190 40 - 50
X 1 180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
Plnené koláèe
(s tvarohom)
X 2 190 80 - 90
X 2 180 70 - 80
X 2 180 80 - 90
Linecké koláèe
X 2 190 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
Záviny
X 2 200 50 - 55
X 1 - 3 200 50 - 55
X 2 200 50 - 55
Suienky
X 2 170 20 - 30
X 1 - 3 200 20 - 30
X 2 200 20 - 30
Odpa¾ované cesto
X 2 180 35 - 45
X 1 - 3 180 35 - 45
X 2 180 40 - 50
TABU¼KA GRILOVANIA
Pozn.:
Teploty a doby peèenia sú orientaèné.
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveò
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba varenia
(minúty)
Slané torty
X 2 200 40 - 50
X 2 190 40 - 50
X 2 190 40 - 50
Lasagne
X 2 200 45 - 60
X 2 200 45 - 60
X 2 200 45 - 60
Plnené ovocné torty
napr. s ananásom, broskyòami
X 2 190 50 - 60
X 2 190 40 - 50
X 2 190 40 - 50
Snehové suienky
X 2 120 120 - 150
- 1 - 3 120 120 - 150
- 2 120 120 - 150
Zákusky z lístkového cesta
X 2 200 35 - 45
X 1 - 3 190 35 - 45
X 2 190 35 - 45
Suflé
X 2 200 40 - 50
X 2 190 45 - 55
X 2 190 45 - 55
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveò
(od spodu)
Úroveò
výkonu
Doba varenia
(minúty)
Rebierka X 4 5 35 - 45
Kotlety X 4 5 30 - 40
Klobásky X 3 - 4 5 30 - 40
Rotenka X 4 5 35 - 45
Ryby (filé) X 3 - 4 5 35 - 45
Kuracie stehná X 3 - 4 5 40 - 50
pízy X 3 - 4 5 40 - 50
Rebierka X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kurèat'a X 3 5 45 - 55
1/2 kurèat'a X 3 5 45 - 55
Kurèa vcelku X 3 5 60 - 70
Peèené mäso
(bravèo, hovädzie)
X 2 5 60 - 70
Kaèica X 2 5 70 - 80
Jahòacie stehno X 3 5 70 - 80
Roast beef X 3 5 50 - 60
Peèené zemiaky X 3 5 50 - 60
Ryby (okúò, pstruh) X 3 5 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 498 IX Program Chart

Typ
Program Chart