52
SK
Uvedenie do
èinnosti a pouitie
Uvedenie zariadenia do èinnosti
! Pred uvedením zariadenia do èinnosti sa riaïte
pokynmi pre intaláciu (viï Intalácia).
! Pred zapojením zariadenia dokonale vyèistite jednotlivé
priestory a prísluenstvo vlanou vodou a bikarbonátom.
1. Zasuòte zástrèku do zásuvky auistite sa, e sa
iarovka vnútorného osvetlenia rozsvieti.
2. Otoète gombík REGULÁCIE TEPLOTY do polohy
odpovedajúcej priemernej hodnote. Do uplynutí nieko¾kých
hodín bude moné vloi potraviny do chladnièky.
Regulácia teploty
Teplota vo vnútri chladiaceho priestoru je udrovaná
automaticky, na hodnote nastavenej prostredníctvom
otoèného gombíka termostatu.
1 = mení chlad 5 = väèí chlad
Doporuèuje sa nastavenie strednej hodnoty
Tento spotrebiè má chladiacu èas umiestnenú vo vnútri
zadnej steny chladiaceho oddelenia, kvôli zväèeniu
úloného priestoru a kvôli zlepeniu vzh¾adu. Tato stena
je poèas èinnosti pokrytá námrazou alebo kvapkami
vody, pod¾a toho, èi je kompresor vèinnosti, alebo èi je
vypnutý. Nejedná sa o dôvod k znepokojovaniu!
Chladnièka pracuje beným spôsobom.
Pri nastavení otoèného gombíka REGULÁCIE TEPLOTY
na jednu zvyích hodnôt, pri ve¾kom mnostve potravín a
pri vysokej teplote vonkajieho prostredia, môe zariadenie
pracova nepretrite, èím dochádza knadmernej tvorbe
námrazy a vysokej spotrebe elektrickej energie: Tomuto
problému sa dá zabráni nastavením otoèného gombíka na
jednu zniích hodnôt (umoòujúcich vykonávanie
automatického odstraòovania námrazy zo zariadenia).
Uzariadení so statickými chladiacimi systémami sa
vzduch pohybuje prirodzeným spôsobom: chladnejí má
tendenciu klesa, pretoe je aí. Uvádzame príklad
správneho umiestnenia potravín:
Optimálny spôsob pouitia chladnièky
Vkladajte dovnútra len chladné alebo vlané jedlá, nie
vak teplé (viï Opatrenia a rady).
Pamätajte, e varené potraviny si udrujú svoje
vlastnosti kratiu dobu ako surové.
Nevkladajte dovnútra tekutiny votvorených nádobách:
spôsobili by zvýenie vlhkosti snáslednou tvorbou
kondenzátu.
POLICE: plné nebo vtvare
mrieky.
Sú vyahovate¾né a výkovo
nastavite¾né prostredníctvom
prísluných vodiacich dráok (viï
obrázok), slúiacich na zasunutie
priestorných nádob alebo
potravín. Nastavenie výky
nevyaduje úplné vytiahnutie police.
Optimálny spôsob pouitia mraznièky
Nezmrazujte opä potraviny, ktoré sa rozmrazujú alebo
u sú rozmrazené; tieto potraviny je potrebné uvari a
následneskonzumova (do 24 hodín).
Èerstvé potraviny urèené nazmrazenie nesmú by
umiestnené spolu so zmrazenými potravinami; je
potrebné ich umiestni na mrieku v mraziacom
oddelení, pod¾a monosti tak, aby sa dotýkali stien
(boèných azadnej), kde teplota klesá pod -18 °C, èím
bude zabezpeèená dostatoèná rýchlos zamrazenia.
Nevkladajte do mraznièky uzatvorené alebo
hermeticky utesnené sklenené f¾ae obsahujúce
tekutiny. Mohlo by dôjs kich roztrhnutiu.
Maximálne denné mnostvo potravín nazamrazenie je
uvedené na identifikaènom títku, umiestnenom v¾avej
dolnej èasti chladiaceho priestoru (napríklad: Kg/24h 4).
! Poèas zamrazovania potravín neotvárajte dvierka
mraznièky.
! Vprípade preruenia dodávky elektrického prúdu alebo
pri výskyte závady neotvárajte dvierka mraznièky:
pouitím uvedeného postupu je moné uchova mrazené
a zamrazené jedlá bez zmeny ich vlastností pribline 9-
14 hodín.
! Keï na dlhiu dobu zostane teplota prostredia
chladnejia ako 14 °C, nebudú úplne dosiahnuté
podmienky potrebné pre dlhodobejiu konzerváciu
potravín vmraziacom priestore a preto bude doba
konzervácie kratia.
'UXKMHGOD
-HKRXPLHVWQHQLHYRYQ~WUL
FKODGQLþN\
0lVRDY\þLVWHQp
ryby
Nad zásuvkami s ovocím a
zeleninou
ýHUVWYpV\U\
Nad zásuvkami s ovocím a
zeleninou
Varené jedlá 1D XERYR QHMSROLFL
Salámy, chlieb
v NUDELFLþRNROiGD
1D XERYR QHMSROLFL
Ovocie a zelenina
V zásuvkách na ovocie a
zeleninu
Vajcia V SUtVOXãQRPGUåLDNX
Maslo a margarín V SUtVOXãQRPGUåLDNX
) DãHQiSRMH
mlieko
V SUtVOXãQRPGUåLDNX
1
2