IKEA OBI C00 S Program Chart

Typ
Program Chart

Táto príručka je tiež vhodná pre

OBI C00
SCHÉME VÝROBKU
SK
5019 610 56012
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
Èinnost' ventilátora je viazaná na dosiahnutú
teplotu rúry a môe pokraèovat' aj po vypnutí rúry,
poèas nieko¾kých minút.
3. Horný ohrevný èlánok (mono ho spustit')
4. Osvetlenie rúry
5. Okrúhly ohrevný èlánok (nevidno ho)
6. Ventilátor rúry
7. Spodný ohrevný èlánok (nevidno ho)
8. Chladné dvierka rúry
PRÍSLUENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík Zapnutie/Vypnutie - Výber funkcií
2. Tlaèidlo pre potvrdenie a výber programu
3. Ovládacím gombíkom môete zmenit' vopred nastavené hodnoty (teplotu, èas, úrovne)
Prvá
Posledná
úroveò
úroveò
Plech na peèenie zákuskov:
Rot:
Nádoba na
odkvapkávanie:
Boèné
katalytické panely:
1
2 3
Tabu¾ka funkcií rúry
Funkcia
Nastavená
teplota
Nastavite¾
teplota
Popis funkcie
-
Vypnutá rúra
- - -
OSVETLENIE
- -
Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry
DUÁLNA 35°/60°
35C - 60C -
Na udriavanie stálej teploty vnútri rúry.
35°C: na kysnutie cesta, chleba a pizze.
60°C: na udranie teploty jedla po varení.
Odporúèame Vám pouívat' prvú úroveò vodiacej lity.
STATICKÁ
200C 50°C - 250°C
Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
Rúru predohrejte na elanú teplotu varenia a vlote
potraviny do vnútra rúry, keï sú rozsvietené vetky
indikátory teplomera.
Odporúèame Vám pouívat' druhú alebo tretiu úroveò lity v
rúre.
S VENTILÁTOROM
175C 50°C - 250°C
Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
Ak je to potrebné, odporúèame zmenit' polohu jedál, aby
boli jedlá uvarené rovnomernejie.
NÚTENÝ OBEH
TEPLÉHO VZDUCHU
160C 50°C - 250°C
Na varenie jedál, ktoré vyadujú rovnakú teplotu v rúre, bez
predohrevu, na jednej alebo viacerých úrovniach (napr.: ryby,
zelenina, koláè) bez prenosu vône z jedného jedla na druhé
TURBOVENTILÁTOR
160C
50°C - 250°C
Na prípravu jedla na jednej úrovni (napr.: ovocie, torty,
bábovky, zelenina, pizza, hydina).
GRIL
3 -
Na grilovanie rebierok, pízov, klobások, gratinovanie
zeleniny a na zapeèenie chleba.
Funkciu mono nastavit' na rôznu úroveò výkonu
(1 min. - 5 max.).
Rúru predohrejte poèas 3 - 5 min.
Poèas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na
odkvapkávanie, umiestnenej v prvej polohe, trochu vody,
zníi sa tým mnostvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
Odporúèame otoèit' potraviny poèas prípravy.
TURBOGRIL
3 -
Na grilovanie ve¾kých kusov mäsa (roast beef, peèené mäsá).
Funkciu mono nastavit' na rôznu úroveò výkonu
(1 min. - 5 max.).
Rúru predohrejte poèas 3 - 5 min.
Poèas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade prípravy mäsa nalejte do nádoby na
odkvapkávanie (umiestnenej v prvej polohe) trochu vody,
zníi sa tým mnostvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
Odporúèame mäso poèas prípravy otoèit'.
PIZZA/CHLIEB
-
P1- 300°C
P2- 220°C
Na peèenie pizze, chleba, posúchov.
Ku kadému programu sa viae recept, ktorý nájdete v
priloenej kuchárskej knihe.
DOPLNKOVÝ
OHREVNÝ ÈLÁNOK
200C 50°C - 250°C
Na rýchly predohrev rúry.
Poèas ohrevu sa indikátory teplomera
postupne rozsvietia.
Pri dosiahnutí nastavenej teploty sa funkcia vypne
automaticky a zaznie zvukové znamenie, ktoré indikuje
automatický prechod rúry do funkcie
STATICKÁ
.
TABU¼KY VARENIA
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveò
(od spodu)
Úroveò
Zhnednutie
Teplota
(°C)
Doba varenia
(minúty)
MÄSO
Jahòa, koz¾a, baranina
X 2 2 200 95 - 110
X 3 2 200 100 - 110
X 2 - 200 100 - 110
Peèené mäso
(te¾acie, bravèové, hovädzie)
(kg 1)
X 2 2 200 95 - 110
X 3 3 200 100 - 110
X 2 - 200 90 - 100
Kurèa, králik,
kaèica
X 2 3 200 80 - 90
X 2 3 190 80 - 90
X 2 - 200 85 - 95
Moriak
(kg 4-6) + úroveò 3
zhnednutie
X 1 3 200 160 - 180
X 1 3 200 160 - 180
X 1 - 210 180 - 190
Hus (kg 2)
X 2 3 210 100 - 130
X 1 3 200 100 - 130
X 2 - 200 100 - 130
RYBY
(VCELKU)
(1-2 kg)
Ostrie, okúò, tuniak,
losos, treska
X 2 1 200 45 - 55
X 3 1 190 45 - 55
X 2 - 200 50 - 60
RYBY
(FILÉ)
(1 kg)
Meèúò, tuniak
X 2 2 200 40 - 50
X 3 2 190 40 - 50
X 3 - 200 40 - 50
ZELENINA
Paprika a plnené paradajky
X 2 - 220 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
Peèené zemiaky
X 2 3 220 50 - 60
X 2 3 200 50 - 60
KOLÁÈE, ZÁKUSKY A POD.
Kysnuté koláèe
X 2 - 190 40 - 50
X 1 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Plnené koláèe
(s tvarohom)
X 2 - 190 80 - 90
X 2 - 180 70 - 80
X 2 - 180 80 - 90
Linecké koèe
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Záviny
X 2 - 200 50 - 55
X 1 - 3 - 200 50 - 55
X 2 - 200 50 - 55
Suienky
X 2 - 170 20 - 30
X 1 - 3 - 200 20 - 30
X 2 - 200 20 - 30
Odpa¾ované cesto
X 2 - 180 35 - 45
X 1 - 3 - 180 35 - 45
X 2 - 180 40 - 50
TABU¼KA GRILOVANIA
Poznámka:
pri príprave mäsa pri funkcii s ventilátorom a v statickej funkcii Vám odporúèame pridat' funkciu Zapekanie, s
úrovòou 1 a 3.
Eploty a doby varenia sú iba pribliné.
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveò
(od spodu)
Úroveò
Zhnednutie
Teplota
(°C)
Doba varenia
(minúty)
Slané torty
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Lasagne
X 2 1 200 45 - 60
X 2 1 200 45 - 60
X 2 - 200 45 - 60
Plnené ovocné torty
napr. s ananásom, broskyòami
X 2 - 190 50 - 60
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Snehové suienky
X 2 - 120 120 - 150
- 1 - 3 - 120 120 - 150
- 2 - 120 120 - 150
Zákusky z lístkového cesta
X 2 - 200 35 - 45
X 1 - 3 - 190 35 - 45
X 2 - 190 35 - 45
Suflé
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 45 - 55
X 2 - 190 45 - 55
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveò
(od spodu)
Úroveò
výkonu
Doba varenia
(minúty)
Rebierka X 4 5 35 - 45
Kotlety X 4 5 30 - 40
Klobásky X 3 - 4 5 30 - 40
Rotenka X 4 5 35 - 45
Ryby (filé) X 3 - 4 5 35 - 45
Kuracie stehná X 3 - 4 5 40 - 50
pízy X 3 - 4 5 40 - 50
Rebierka X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kurèat'a X 3 5 45 - 55
1/2 kurèat'a X 3 5 45 - 55
Kurèa vcelku X 3 5 60 - 70
Peèené mäso
(bravèové, hovädzie)
X 2 5 60 - 70
Kaèica X 2 5 70 - 80
Jahòacie stehno X 3 5 70 - 80
Roast beef X 3 5 50 - 60
Peèené zemiaky X 3 5 50 - 60
Ryby (okúò, pstruh) X 3 5 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

IKEA OBI C00 S Program Chart

Typ
Program Chart
Táto príručka je tiež vhodná pre