4
• JOGURT
Na prípravu jogurtu. Pred aktivovaním funkcie
pridajte cca 100 g čerstvého plnotučného jogurtu
dostupného na trhu na jeden liter plnotučného
mlieka izbovej teploty.
Upozornenie: Ak použijete nepasterizované mlieko, najprv
ho priveďte do mierneho varu a nechajte vychladnúť na
izbovú teplotu.
Nalejte zmes do teplovzdorných pohárov, prikryte
ich teplovzdornými viečkami alebo fóliou apotom
uložte na rošt uložený na úrovni 2. Zvoľte funkciu
anastavte dobu prípravy na päť hodín (teplotu
nemožno meniť). Po skončení funkcie nechajte
jogurt pred podávaním niekoľko hodín vychladnúť
vchladničke.
• DEZINFEKCIA
Na dezinfekciu detských fľašiek alebo nádob parou.
Položte rošt na odkvapkávaciu nádobu na 1. úroveň
afľašky alebo nádoby položte naň tak, aby bolo
medzi nimi dosť priestoru apara sa dostala ku
všetkým častiam.
VARENIE V PARE
Na varenie prirodzených azdravých jedál vpare,
aby sa zachovala prirodzená nutričná hodnota potravín.
Táto funkcia je zvlášť vhodná na prípravu zeleniny, rýb
aovocia atiež na blanšírovanie. Ak nebude uvedené
inak, pred umiestnením jedla do rúry odstráňte všetky
obaly afóliu.
Halušky 90 – 100 10 – 15
3
1
Rybacia paštéta 75 – 80 60 – 90
2
Varené vajíčka 90 20 – 25
3
Cvikla 100 50 – 60
3
1
Červená kapusta 100 30 – 35
3
1
Biela kapusta 100 25 – 30
3
1
Biela fazuľa 100 75 – 90
3
2/1
OHREV PAROU
Na ohrev hotových jedál, ktoré sú zmrazené,
vychladené alebo majú izbovú teplotu. Táto funkcia
využíva paru na jemné ohriatie jedla bez vysušenia,
čím sa zachová jej pôvodná chuť. Výsledok bude lepší,
keď sa jedlo nechá niekoľko minút odstáť. Odporúčame
umiestniť menšie alebo tenšie kusy jedla vstrede
aväčšie ahrubšie kusy okolo vonkajšieho okraja. Ak
použijete parnú nádobu, dajte pod ňu odkvapkávaciu
nádobu, aby sa pozbierala všetka kvapalina vytekajúca
zjedla.
ROZMRAZOVANIE PAROU
Na rozmrazovanie akýchkoľvek potravín.
Potraviny, ako je mäso aryby, vkladajte do parnej
misky bez obalu na 3. úroveň. Na nižšiu úroveň pod ne
podložte odkvapávaciu misku na zberanie vody.
Ak chcete dosiahnuť najlepšie výsledky, nerozmrazujte
potraviny úplne, ale nechajte rozmrazenie dokončiť
počas odstátia. Odporúčame uchovávať chlieb zabalený,
aby sa zabránilo jeho prílišnému zmäknutiu.
Mäso
Mleté
500 25 – 30
30 – 35
60
Nakrájané 20 – 25
Párky 450 10 – 15 10 – 15
Hydina
Vcelku 1000 60 – 70 40 – 50
Filety
500
25 – 30 20 – 25
Stehná 30 – 35 25 – 30
Ryby
Vcelku 600 30 – 40 25 – 30
Filety 300 10 – 15 10 – 15
Porcia 400 20 – 25 20 – 25
Zelenina
Porcia 300 25 – 30 20 – 25
Kusy 400 10 – 15 5 – 10
Chlieb
Bochník chleba 500 15 – 20 25 – 30
Krajce
250
8 – 12 5 – 10
Rožky / žemle 10 – 12 5 – 10
Koláč 400 8 – 10 15 – 20
Ovocie
Zmes 400 10 – 15 5 – 10
Bobuľovité ovocie 250 5 – 8 3 – 5
ČASOVAČE
Na funkciu úpravy časových hodnôt.
ČASOVAČ
Na sledovanie času bez aktivácie funkcie.
ČISTENIE
• SMART CLEAN
Na uľahčenie čistenia priestoru na prípravu jedál.
Pravidelné používanie tejto funkcie zabraňuje
tvorbe usadenín, ktoré by mohli poškodiť povrch.
• VYPÚŠŤANIE
Na vypustenie vody zohrievača, čím zaistíte, aby
vňom nezostali zvyšky vody.
• ODVÁPŇOVANIE
Na odstraňovanie usadenín vodného kameňa
zohrievača. Odporúčame používať túto funkciu
pravidelne.
OBĽÚBENÉ
Na vybratie zoznamu 10 obľúbených funkcií.
NASTAVENIA
Na úpravu nastavení rúry.
Keď je ECO režim aktívny, jas na displeji sa zníži a svetlo sa po
1 minúte vypne, aby sa ušetrila energia.
Keď je zapnutý DEMO režim, všetky príkazy sú aktívne a menu
prístupné, ale rúra sa nezohrieva. Ak chcete tento režim
deaktivovať, v menu NASTAVENIA zvoľte DEMO a potom
„Vyp“.
Po zvolení PÔVODNÉ NASTAV. sa spotrebič vypne a potom sa
vráti k prvému zapnutiu. Všetky nastavenia budú vymazané.