268
Pohotovostný režim
Ak do 5 minút nevyberiete žiadnu voľbu, jednotka
prejde do pohotovostného režimu a na displeji sa
zobrazí toto - --. Na opätovnú aktiváciu jednotky
potom stlačte ktorúkoľvek funkciu.
7 Stlačte tlačidlo spúšťania/pozastavovania chodu,
aby ste spustili proces varenia.
8 Po dokončení všetkých štádií príslušného programu
sa rozsvieti kontrolka nad jeho tlačidlom a jednotka
automaticky prejde do režimu udržiavania teploty
trvajúceho 30 minút.
9 Na zastavenie jednotky stlačte tlačidlo
spúšťania/pozastavovania chodu a potom z nej
zložte veko. Postupujte pri tom opatrne, lebo
nádoba a veko budú horúce.
Režim udržiavania teploty
V tomto režime sa bude obsah nepretržite miešať
pri teplote 65 °C.
Tento režim možno prerušiť stlačením tlačidla
spúšťania/pozastavovania chodu, čím sa chod
jednotky pozastaví. Zložte veko a skontrolujte
dosiahnutý pokrok alebo pridajte ďalšie zložky a
potom opäť stlačte tlačidlo
spúšťania/pozastavovania chodu, aby ste s varením
pokračovali. Ak v režime udržiavania teploty stlačíte
tlačidlo zrušenia, jednotka sa vráti na predvolené
nastavenia.
Keď časovač odpočíta nastavenú časovú dĺžku
varenia a objaví sa na ňom 0:00, či už v
manuálnom režime alebo na konci každého štádia
príslušného programu, jednotka automaticky prejde
do režimu udržiavania teploty trvajúceho 30 minút.
Jednotka pípne každých 10 sekúnd počas prvej
minúty a potom každých 30 sekúnd na signalizáciu
toho, že varenie je dokončené a že jednotka je v
režime udržiavania teploty.
Po varení
Pri používaní tohto zariadenia v režime varenia
alebo po varení postupujte pri manipulácii s ním
alebo s ktoroukoľvek jeho súčasťou veľmi opatrne.
Týka sa to najmä NÁDOBY A NÁSTROJOV, lebo tie
ešte zostávajú HORÚCE dlhý čas po jeho vypnutí.
Pri vyberaní nádoby zo zariadenia a jej prenášaní ju
chytajte za jej rukoväte. Pri manipulácii s horúcou
nádobou a horúcimi nástrojmi používajte kuchynské
rukavice.
Spodok nádoby ešte zostáva horúci dlhý čas po
skončení jej ohrievania. Pri manipulácii s ňou a pri
jej čistení preto postupujte opatrne.
Rady a tipy
Surové mäso a tvrdú zeleninu treba pred
pridaním do nádoby posekať na menšie kúsky.
Pri jedlách pripravovaných na mlieku vždy
používajte miešaciu lopatku alebo nožovú
jednotku, aby ste zabránili prilepovaniu alebo
pripaľovaniu obsahu na dno nádoby.
Zložky pokrájajte na kúsky približne rovnakej
veľkosti, lebo to umožní ich rovnomernejšie
uvarenie.
V niektorých prípadoch odporúčame, aby ste
zeleninu najprv v panvici na horáku osmažili a
mäso osmažili do hneda a až potom ich pridali
do nádoby tohto zariadenia. Toto zariadenie
dokáže zmäkčiť zeleninu, ako je napríklad cibuľa,
ale nedokáže potraviny tepelne spracovať do
hneda alebo do inej farby.
Medzi jednotlivými štádiami príslušného programu
zoškrabte dodanou stierkou obsah z vnútornej
steny nádoby.