Electrolux EVY9741AAX Recipe book

Kategória
Meranie, testovanie
Typ
Recipe book
.......................................................... .......................................................
SK PARNÁ RÚRA KNIHA RECEPTOV
AUTOMATICKÉ PROGRAMY
Číslo programu Názov programu
1 TRADIČNÁ ZELENINA
2 ZAPEČENÉ ZEMIAKY
3 BIELY CHLIEB
4 POŠÍROVANÝ RYBY (PSTRUH)
5 HOVADZIE PEČENÉ
6 CELÉ KURA
7 PIZZA
8 MUFFINY
9 SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ
1 - TRADIČNÁ ZELENINA
Kuchynský riad:
Používať možno každý kuchynský riad, ktorý
je tepelne odolný najmenej do 100 °C.
Prísady:
400 g karfiolu
200 g mrkvy
200 g kalerábu
200 g žltej a červenej papriky
Príprava:
Opláchnite karfiol a rozdeľte ho na ružičky.
Mrkvu a kaleráby očistite a nakrájajte na kú‐
sky vhodné do úst. Papriku umyte a nakrájajte
na prúžky. Všetku zeleninu dajte do otvorenej
nádoby a varte bez pridania vody. Pri tejto
metóde prípravy nemusíte používať korenie
ani soľ.
Čas: 35 minút
Úroveň v rúre: 1
2 - ZAPEČENÉ ZEMIAKY
Prísady:
1 000 g zemiakov
1 čajová lyžička soli, čierneho korenia a mu‐
škátového orecha
2 strúčiky cesnaku
200 g nastrúhaného syra
•3 vajcia
100 ml mlieka
250 ml smotany
4 polievkové lyžice masla
Príprava:
Zemiaky očistite, nakrájajte na tenké plátky,
usušte a okoreňte. Strúčikmi cesnaku vyutie‐
rajte ohňovzdornú zapekaciu formu a vymasti‐
te ju trochou masla. Polovicu okorenených ze‐
miakových plátkov rozložte na dno misy a po‐
sypte ich strúhaným syrom. Zvyšok zemiako‐
vých plátkov uložte do ďalšej vrstvy a tú po‐
sypte zvyškom nastrúhaného syra. Druhý
strúčik cesnaku rozpučte a rozmiešajte s va‐
jíčkami, mliekom a smotanou. Zemiaky polejte
touto zmesou a zvyšok masla vo vločkách
rozložte po povrchu.
Čas: 65 minút
Úroveň v rúre: 1
3 - BIELY CHLIEB
Prísady:
1 000 g múky
40 g čerstvého droždia alebo 20 g sušeného
droždia
560 ml mlieka
15 g soli
Iné:
Vymastený plech na pečenie alebo plech s
papierom na pečenie
Príprava:
Múku a soľ vysypte do veľkej misy. Droždie
rozpustite vo vlažnom mlieku a pridajte do
múky. Všetky prísady vymieste na vláčne ce‐
sto. V závislosti od kvality múky možno bude
2
www.electrolux.com
treba kvôli spracovateľnosti cesta pridať tro‐
chu mlieka. Cesto nechajte vykysnúť, kým ne‐
dosiahne dvojnásobný objem. Cesto rozdeľte
na dve časti, vytvarujte z nich dva pozdĺžne
bochníky a položte ich na vymastený plech na
pečenie alebo na plech na pečenie pokrytý
papierom na pečenie. Pred pečením posypte
trochou múky a ostrým nožom ich po uhlo‐
priečke narežte 3 – 4 rezmi do hĺbky 1 cm.
Čas: 55 minút
Úroveň v rúre: 1
Do nádržky na vodu pridajte 100 ml vody.
4 - POŠÍROVANÉ RYBY (PSTRUH)
Prísady:
4 pstruhy, 250 – 300 g na kus
citrónová šťava, čierne korenie, soľ
Príprava:
Pstruhy dôkladne umyte znútra i zvonku, po‐
kvapkajte citrónovou šťavou, okoreňte a vlož‐
te po 2 do antikorovej formy s perforovanou
vložkou. Servírujte s opraženými mandľovými
vločkami. Variant Pstruh na modro: Pred vlo‐
žením pstruha do antikorovej formy s perforo‐
vanou vložkou ho oblejte horúcou vodou a oc‐
tom.
Čas: 30 minút
Úroveň v rúre: 1
5 - HOVÄDZIE PEČENÉ
Nastavenia:
Automatická teplotná sonda. Teplota vo vnútri
mäsa:
medium – 65 °C
Príprava:
Mäso okoreňte podľa chuti, teplotnú sondu na
meranie teploty zasuňte do vnútra mäsa a vložte
ho do teplu odolného pekáča.
Úroveň v rúre: 1
6 - CELÉ KURA
Nastavenia:
Automatické programy, pri ktorých sa zadáva
hmotnosť Nastavenie hmotnosti medzi 900 a
2 100 g.
Príprava:
Kura vložte do ohňovzdornej nádoby a oko‐
reňte podľa chuti. Asi po 30 minútach mäso
obráťte. Na displeji sa rozsvieti pripomienka.
Úroveň v rúre: 1
7 - PIZZA
Prísady na cesto:
14 g droždia
200 ml vlažnej vody
300 g múky
3 g soli
1 polievková lyžica oleja
Prísady do obloženia:
1/2 malej plechovky krájaných paradajok
200 g nastrúhaného ementálu
100 g salámy
100 g varenej šunky
150 g húb (konzervovaných)
150 g syra Feta
oregano
Príprava:
Droždie rozdrvte v miske a rozpustite vo vlaž‐
nej vode. Pridajte múku s primiešanou soľou a
olej. Prísady mieste až dovtedy, kým cesto nie
je vláčne a neoddeľuje sa od misy. Cesto po‐
tom nechajte vykysnúť, kým nebude mať dvoj‐
násobný objem. Cesto vyvaľkajte a položte ho
na vymastený plech na pečenie. Vidličkou po‐
prepichujte.
Použite vymastený plech na pečenie.
Čas: 25 minút
Úroveň v rúre: 1
8 - MUFFINY
Prísady:
150 g masla
150 g cukru
1 balenie vanilkového cukru (približne 8 g)
1 štipka soli
kôra z jedného nenavoskovaného citróna
•2 vajcia
50 ml mlieka
25 g škrobu
225 g múky
10 g prášku na pečenie
1 fľaša višní (375 g)
225 g čokoládových lupienkov
Iné:
Papierové formičky, priemer približne 7 cm
SLOVENSKY 3
Príprava:
Maslo, cukor, vanilkový cukor, soľ a kôru z jedné‐
ho nenavoskovaného citróna vymiešajte na kré‐
movú zmes. Pridajte vajcia a znovu dôkladne vy‐
miešajte.
Zmiešajte kukuričný škrob, múku a prášok na pe‐
čenie a primiešajte do zmesi spolu s mliekom.
Višne sceďte a vmiešajte ich do zmesi spolu s
čokoládovými lupienkami.
Zmes nalejte do papierových formičiek, ktoré na‐
ukladáte na plech na pečenie a plech vložte do
rúry.
Čas: 40 minút
Úroveň v rúre: 1
9 - SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ
Prísady do cesta:
•200 g múky
•2 vajcia
•100 g masla
1/2 čajovej lyžičky soli
trocha čierneho korenia
1 štipka muškátového orecha
Prísady do obloženia:
150 g nastrúhaného syra
200 g varenej šunky alebo chudej slaniny
•2 vajcia
250 g kyslej smotany
soľ, čierne korenie a muškátový orech
Príprava:
Múku, maslo, vajcia a korenie vložte do vhod‐
nej nádoby a vymiešajte na hladké cesto. Ce‐
sto nechajte niekoľko hodín postáť v chlade.
Potom cesto vyvaľkajte a vložte do vymaste‐
nej čiernej formy. Spodok prepichnite vidlič‐
kou. Slaninku rozložte na ceste. Na polevu
zmiešajte vajcia, kyslú smotanu a korenie. Po‐
tom pridajte syr.
Čierna vymastená forma na pečenie s prieme‐
rom 28 cm
Čas: 40 minút
Úroveň v rúre: 1
4
www.electrolux.com
SLOVENSKY 5
6
www.electrolux.com
SLOVENSKY 7
www.electrolux.com/shop 892956541-A-352012
1 / 1