Electrolux EOB7S31Z Recipe book

Typ
Recipe book
SK Parná rúra Kniha receptov
1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY
1.1 Tradičná zelenina
Kuchynský riad:
Používať možno každý kuchynský
riad, ktorý je tepelne odolný najmenej
do 100 °C.
Prísady:
400 g karfiolu
200 g mrkvy
200 g kalerábu
200 g žltej a červenej papriky
Príprava:
Karfiol opláchnite a rozdeľte ho na
ružičky. Mrkvu a kaleráby očistite a
nakrájajte na kúsky vhodné do úst.
Papriku umyte a nakrájajte na prúžky.
Všetku zeleninu dajte do otvorenej
nádoby a varte bez pridania vody. Pri
tejto metóde prípravy nemusíte používať
korenie ani soľ.
Čas v spotrebiči: 30 minút
Úroveň v rúre: 3
1.2 Zapečené zemiaky
Prísady:
1 000 g zemiakov
1 čajová lyžička soli, rovnaké
množstvo čierneho korenia a
muškátového orieška
2 strúčiky cesnaku
200 g nastrúhaného syra
200 ml mlieka
200 ml smotany
4 polievkové lyžice masla
Príprava:
Zemiaky ošúpte, nakrájajte na tenké
plátky, usušte a okoreňte.
Teplovzdornú zapekaciu nádobu vytrite
strúčikmi cesnaku a vymastite ju trochou
masla.
Polovicu okorenených zemiakových
plátkov rozložte na dno misy a posypte
ich časťou strúhaného syra. Zvyšok
zemiakových plátkov uložte do ďalšej
vrstvy a tú posypte zvyškom
nastrúhaného syra.
Druhý strúčik cesnaku rozpučte a
rozmiešajte s mliekom a smotanou.
Zemiaky polejte touto zmesou a zvyšok
masla vo vločkách rozložte po povrchu.
Čas v spotrebiči: 70 minút
Úroveň v rúre: 2
1.3 Biely chlieb
Prísady:
1 000 g múky
40 g čerstvého droždia alebo 20 g
sušeného droždia
650 ml mlieka
15 g soli
Ostatné:
Vymastený plech na pečenie alebo
plech vystlaný papierom na pečenie
Príprava:
Múku a soľ vysypte do veľkej misy.
Droždie rozpustite vo vlažnom mlieku a
pridajte do múky. Všetky prísady
vymieste na vláčne cesto. V závislosti od
kvality múky možno bude treba na
dosiahnutie vláčnosti cesta pridať trochu
mlieka.
Cesto nechajte vykysnúť, kým
nedosiahne dvojnásobný objem.
Cesto rozdeľte na dve časti, vytvarujte z
nich dva pozdĺžne bochníky a položte ich
na vymastený plech na pečenie alebo na
plech na pečenie pokrytý papierom na
pečenie.
Bochníky nechajte vykysnúť ešte raz na
dvojnásobný objem.
Pred pečením posypte trochou múky a
ostrým nožom ich po uhlopriečke narežte
3 – 4 rezmi do hĺbky 1 cm.
Čas v spotrebiči: 55 minút
Úroveň v rúre: 2
1.4 Pošírované ryby (pstruh)
Prísady:
4 pstruhy, 250 – 300 g na kus
citrónová šťava, čierne korenie, soľ
Príprava:
Pstruhy dôkladne umyte znútra i zvonku,
pokvapkajte citrónovou šťavou, okoreňte
a vložte po 2 do antikorovej formy
2
s perforovanou vložkou. Servírujte s
opraženými mandľovými vločkami.
Variant Pstruh na modro: Pred vložením
pstruha do antikorovej formy s
perforovanou vložkou ho oblejte horúcou
vodou a octom.
Čas v spotrebiči: 25 minút
Úroveň v rúre: 3
1.5 Hovädzie pečené
Nastavenia:
Automatický program s teplotnou
sondou.
Vnútorná teplota pečeného mäsa: 65 °C.
Príprava:
Mäso okoreňte podľa chuti, teplotnú
sondu zasuňte do vnútra mäsa a mäso
vložte do teplovzdornej nádoby.
Úroveň v rúre: 2
1.6 Celé kura
Nastavenia:
Hmotnostný program. Nastavenie
hmotnosti v škále od 900 do 2 100 g.
Príprava:
Kura vložte do teplovzdornej nádoby a
okoreňte podľa chuti. Asi po 30 minútach
obráťte. Na displeji sa zobrazí
pripomienka.
Úroveň v rúre: 2
Čas v spotrebiči: 90 minút
Úroveň v rúre: 2
1.7 Pizza
Prísady na cesto:
14 g droždia
200 ml vody
300 g múky
3 g soli
1 polievková lyžice oleja
Prísady do obloženia:
1/2 malej plechovky krájaných
paradajok (200 g)
200 g nastrúhaného syra
100 g salámy
100 g varenej šunky
150 g húb (konzervovaných)
150 g syra feta
oregano
Ostatné:
Vymastený plech na pečenie
Príprava:
Droždie rozdrobte do misky a rozpustite
vo vode. Pridajte múku s primiešanou
soľou a olej.
Prísady mieste až dovtedy, kým cesto
nie je vláčne a neoddeľuje sa od misy.
Cesto potom nechajte vykysnúť na
teplom mieste, kým nebude mať
dvojnásobný objem.
Cesto vyvaľkajte a položte ho na
vymastený plech na pečenie. Vidličkou
poprepichujte.
Postupne na cesto ukladajte prísady
obloženia.
Čas v spotrebiči: 25 minút
Úroveň v rúre: 2
1.8 Muffiny
Prísady:
150 g masla
150 g cukru
1 balenie vanilkového cukru (približne
8 g)
1 štipka soli
kôra z jedného nenavoskovaného
citróna
2 vajcia
50 ml mlieka
25 g kukuričného škrobu
225 g múky
10 g prášku na pečenie
1 fľaša višní (375 g)
225 g čokoládových lupienkov
Ostatné:
Papierové formičky s priemerom
približne 7 cm
Príprava:
Maslo, cukor, vanilkový cukor, soľ a kôru
z jedného nenavoskovaného citróna
vymiešajte na krémovú zmes. Pridajte
vajcia a znovu dôkladne vymiešajte.
Zmiešajte kukuričný škrob, múku a
prášok na pečenie a primiešajte do
zmesi spolu s mliekom.
Višne sceďte a vmiešajte ich do zmesi
spolu s čokoládovými lupienkami.
SLOVENSKY 3
Zmes nalejte do papierových formičiek,
tie naukladajte na plech na pečenie a
plech vložte do spotrebiča. Ak máte,
použite plech na muffiny.
Čas v spotrebiči: 40 minút
Úroveň v rúre: 3
1.9 Slaný lotrinský koláč
Prísady do cesta:
200 g múky
2 vajcia
100 g masla
1/2 čajovej lyžičky soli
trocha čierneho korenia
1 štipka muškátového orieška
Prísady do obloženia:
150 g nastrúhaného syra
200 g varenej šunky alebo chudej
slaniny
2 vajcia
250 g kyslej smotany
soľ, čierne korenie a muškátový
oriešok
Ostatné:
Čierna vymastená forma na pečenie s
priemerom 28 cm
Príprava:
Múku, maslo, vajcia a korenie vložte do
vhodnej nádoby a vymieste hladké cesto.
Cesto nechajte niekoľko hodín postáť v
chladničke.
Potom cesto vyvaľkajte a vložte do
vymastenej čiernej formy. Spodok
prepichnite vidličkou.
Slaninu rozložte na ceste.
Na oblohu zmiešajte vajcia, kyslú
smotanu a korenie. Potom pridajte syr.
Zmes nalejte na slaninu.
Čas v spotrebiči: 40 minút
Úroveň v rúre: 2
*
4
SLOVENSKY 5
6
SLOVENSKY 7
www.electrolux.com/shop
867353151-A-022019
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Electrolux EOB7S31Z Recipe book

Typ
Recipe book