SK125
TABUĽKA S POPISOM FUNKCIÍ RÚRY
OVLÁDACÍ GOMBÍK FUNKCIÍ
OFF Na prerušenie pečenia a vypnutie rúry.
LAMP (OSVETLENIE) Na zapnutie/vypnutie žiarovky vnútri rúry.
SPECIALS (ŠPECIÁLNE FUNKCIE)
ROZMRAZOVANIE
Na urýchlenie rozmrazenia potravín. Odporúča sa vložiť jedlo do strednej
polohy v rúre. Odporúčame nechať potraviny vo svojom obale, aby sa
zamedzilo dehydratácii povrchu.
UDRZIAVANIE V
TEPLE
Na udržiavanie chrumkavosti a teploty práve upečených jedál (napr.:
mäso, smažené jedlá, nákypy). Odporúča sa vložiť jedlo do strednej
polohy v rúre. Funkcia sa nedá zapnúť, ak teplota vnútri rúry presahuje
65 °C.
KYSNUTIE
Na optimálne kysnutie sladkého alebo slaného cesta. Za účelom
zachovania kvality kysnutia sa funkcia nedá zapnúť, ak teplota vnútri rúry
presahuje 40 °C. Cesto položte na 2. úroveň. Rúru netreba predohriať.
CONVENTIONAL
(STATICKÝ OHREV)
Na pečenie ľubovoľného jedla iba na jednej úrovni. Použite 2. úroveň.
Pred vložením jedál do rúry ju predohrejte.
KONVENCNE
PECENIE
Na pečenie koláčov s vlhkou plnkou (slaných alebo sladkých) na jednej
úrovni. Táto funkcia sa môže použiť aj pri pečení na dvoch úrovniach. Aby
sa dosiahlo rovnomernejšie upečenie jedál, po určitej dobe vymeňte
vzájomne polohu jedál. Používajte 2 úroveň pri pečení na jednej úrovni a
1. a 3. úroveň pri pečení na dvoch úrovniach. Pred pečením rúru
predohrejte.
GENTLE
CONVECTION BAKE
(ŠETRNÉ
KONVENČNÉ
PEČENIE)
Na pečenie jedál, ktoré vyžadujú strednú/nízku teplotu pečenia na
maximálne dvoch úrovniach. Táto funkcia sa používa na šetrné a pomalé
pečenie na dvoch úrovniach bez potreby zmeny polohy riadu počas
pečenia. Používajte 2. úroveň pri pečení na jednej úrovni a 1. a 4. úroveň
pri pečení na dvoch úrovniach. Pred pečením rúru predohrejte.
GRILL
Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na
zapečenie chleba. Odporúča sa vložiť jedlo na 4. úroveň. Pri grilovaní
mäsa odporúčame používať nádobu na zachytávanie tuku a šťavy z
pečenia. Vložte ju na 3. úroveň a prilejte do nej približne pol litra vody.
Rúru netreba predohriať. Počas pečenia treba udržiavať dvierka rúry
zatvorené.
TURBO GRILL
Na pečenie veľkých kusov mäsa (stehná, roast beef, kurča). Jedlo vložte do
strednej polohy v rúre. Odporúča sa používať nádobu na odkvapkávanie
tuku na zachytenie šťavy z pečenia. Vložte ju na 1. alebo 2. úroveň a
prilejte do nej približne pol litra vody. Rúru netreba predohriať. Počas
pečenia treba udržiavať dvierka rúry zatvorené. Pri tejto funkcii môžete
používať otočný ražeň, ak je k dispozícii.
MAXI COOKING
(MAXI PEČENIE)
Na pečenie veľkých kusov mäsa (kusy väčšie ako 2,5 kg). Používajte
1. alebo 3. úroveň, v závislosti od rozmerov mäsa. Rúru netreba
predohriať. Počas pečenia sa odporúča mäso obracať, aby sa dosiahlo
rovnomerné opečenie na oboch stranách. Z času na čas ho treba podliať,
aby sa príliš nevysušilo.
SETTINGS
(NASTAVENIA)
Slúži na nastavenie displeja (jazyk, čas, jas, hlasitosť bzučiaka, úspora
energie).