SK102
TABUĽKA S POPISOM FUNKCIÍ
OVLÁDACÍ GOMBÍK FUNKCIÍ
OFF Na prerušenie pečenia a vypnutie rúry.
LAMP
(OSVETLENIE)
Na zapnutie/vypnutie žiarovky vnútri rúry.
SPECIALS (ŠPECIÁLNE FUNKCIE)
ROZMRAZO-
VANIE
Na urýchlenie rozmrazenia potravín. Odporúča sa vložiť jedlo do strednej
polohy v rúre. Odporúčame nechať potraviny v svojom obale, aby sa
zamedzilo dehydratácii povrchu.
UDRZIAVANIE
V TEPLE
Na udržiavanie chrumkavosti a teploty práve upečených jedál (napr.: mäso,
smažené jedlá alebo nákypy). Odporúča sa vložiť jedlo do strednej polohy v
rúre. Funkcia sa nedá zapnúť, ak teplota vnútri rúry presahuje 65 °C.
KYSNUTIE
Na optimálne kysnutie sladkého alebo slaného cesta. Za účelom zachovania
kvality kysnutia sa funkcia nedá zapnúť, ak teplota vnútri rúry presahuje
40 °C. Cesto položte na 2. úroveň. Rúru netreba predohriať.
ECO HORUCI
VZDUCH
Na pečenie plneného mäsa a plátkov mäsa na jednej úrovni. Táto funkcia
používa prerušovanú a jemnú pomoc ventilátora, čo zabraňuje nadmernému
vysušovaniu jedál. Osvetlenie rúry počas pečenia pomocou tejto funkcie ECO
ostane vypnuté a dočasne ho môžete zapnúť stlačením tlačidla potvrdenia.
Ak chcete dosiahnuť maximálnu energetickú úspornosť, odporúčame
neotvárať dvere počas pečenia. Odporúča sa používať 3. úroveň v rúre. Rúru
netreba predohriať.
CONVENTIONAL
(STATICKÝ
OHREV)
Na pečenie ľubovoľného jedla iba na jednej úrovni. Použite 3. úroveň.
Na pečenie pizze, slaných a sladkých tort s tekutou plnkou používajte
naopak 1. alebo 2. úroveň. Rúru netreba pred pečením predohriať.
KONVENCNE
PECENIE
Na pečenie mäsa a tort s vlhkou plnkou (slaných alebo sladkých) na jednej
úrovni. Použite 3. úroveň. Rúru netreba predohriať.
FORCED AIR
(PRÚDENIE
VZDUCHU)
Aj na súčasné pečenie rôznych typov jedál, ktoré vyžadujú rovnakú teplotu
pečenia (napr. ryby, zelenina, koláče) na maximálne troch úrovniach súčasne.
Táto funkcia umožňuje varenie bez prenosu pachov z jedného jedla na iné.
Používajte 2. úroveň pri pečení na jednej úrovni, 1. a 4. úroveň pri pečení na
dvoch úrovniach a 1., 3. a 5. úroveň pri pečení na troch úrovniach. Rúru
netreba predohriať.
MAXI COOKING
(MAXI PEČENIE)
Na pečenie veľkých kusov mäsa (kusy väčšie ako 2,5 kg). Používajte 1. alebo
3. úroveň, v závislosti od rozmerov mäsa. Rúru netreba predohriať. Počas
pečenia sa odporúča mäso obracať, aby sa dosiahlo rovnomerné opečenie
na oboch stranách. Z času na čas ho treba podliať, aby sa príliš nevysušilo.
GRILL
Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na
zapečenie chleba. Odporúča sa vložiť jedlo na 4. alebo 5. úroveň. Pri grilovaní
mäsa odporúčame používať nádobu na zachytávanie tuku a šťavy z pečenia.
Vložte ju na 3. alebo 4. úroveň a prilejte do nej približne pol litra vody. Rúru
netreba predohriať. Počas pečenia treba udržiavať dvierka rúry zatvorené.
TURBO GRILL
Na pečenie veľkých kusov mäsa (stehná, roast beef, kurča). Jedlo vložte do
strednej polohy v rúre. Odporúča sa používať nádobu na odkvapkávanie
tuku na zachytenie šťavy z pečenia. Vložte ju na 1. alebo 2. úroveň a prilejte
do nej približne pol litra vody. Rúru netreba predohriať. Počas pečenia treba
udržiavať dvierka rúry zatvorené. Pri tejto funkcii môžete používať otočný
ražeň, ak je k dispozícii.