SK38
TABUĽKA S POPISOM FUNKCIÍ
OVLÁDACÍ GOMBÍK FUNKCIÍ
NESVIETI Na prerušenie pečenia a vypnutie rúry.
Osvetlenie Na zapnutie/vypnutie žiarovky vnútri rúry.
ŠPECIÁLNE FUNKCIE
ROZMRAZO-
VANIE
Na urýchlenie rozmrazenia potravín. Odporúča sa vložiť jedlo do strednej
polohy v rúre. Odporúčame nechať potraviny v obale, aby sa zamedzilo
dehydratácii povrchu.
UDRŽIAVANIE
V TEPLE
Na udržiavanie chrumkavosti a teploty práve upečených jedál (napr.: mäso,
smažené jedlá, nákypy). Odporúča sa vložiť jedlo do strednej polohy v rúre.
Funkcia sa nedá zapnúť, ak teplota vnútri rúry presahuje 65 °C.
KYSNUTIE
Na optimálne kysnutie sladkého alebo slaného cesta. Za účelom zachovania
kvality kysnutia sa funkcia nedá zapnúť, ak teplota vnútri rúry presahuje
40 °C. Cesto položte na 2. úroveň. Rúru netreba predohriať.
EKO HORÚCI
VZDUCH
Na pečenie plneného mäsa a plátkov mäsa na jednej úrovni. Táto funkcia
používa prerušovanú a jemnú pomoc ventilátora, čo zabraňuje
nadmernému vysušovaniu jedál. Osvetlenie rúry počas pečenia pomocou
tejto funkcie EKO ostane vypnuté a dočasne ho môžete zapnúť stlačením
tlačidla potvrdenia. Ak chcete dosiahnuť maximálnu energetickú úspornosť,
odporúčame neotvárať dvere počas pečenia. Odporúča sa používať 3.
úroveň v rúre. Rúru netreba predohriať.
STATICKÝ OHREV
Na pečenie ľubovoľného jedla iba na jednej úrovni. Použite 3. úroveň. Na
pečenie pizze, slaných a sladkých tort s tekutou plnkou používajte naopak
1. alebo 2. úroveň. Rúru netreba predohriať.
KONVENČNÉ
PEČENIE
Na pečenie mäsa a tort s vlhkou plnkou (slaných alebo sladkých) na jednej
úrovni. Použite 3. úroveň. Rúru netreba predohriať.
PRÚDENIE
VZDUCHU
Aj na súčasné pečenie rôznych typov jedál, ktoré vyžadujú rovnakú teplotu
pečenia (napr. ryby, zelenina, koláče) na maximálne troch úrovniach súčasne.
Táto funkcia umožňuje varenie bez prenosu pachov z jedného jedla na iné.
Používajte 3. úroveň pri pečení len na jednej úrovni, 1. a 4. úroveň pri pečení
na dvoch úrovniach a 1., 3. a 5. úroveň pri pečení na troch úrovniach. Rúru
netreba predohriať.
GRIL
Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na
zapečenie chleba. Odporúča sa vložiť jedlo na 4. alebo 5. úroveň. Pri grilovaní
mäsa odporúčame používať nádobu na zachytávanie tuku a šťavy z pečenia.
Vložte ju na 3. alebo 4. úroveň a prilejte do nej približne pol litra vody. Rúru
netreba predohriať. Počas pečenia treba udržiavať dvierka rúry zatvorené.
TURBO GRIL
Na pečenie veľkých kusov mäsa (stehná, roast beef, kurča). Jedlo vložte do
strednej polohy v rúre. Odporúča sa používať nádobu na odkvapkávanie
tuku na zachytenie šťavy z pečenia. Vložte ju na 1. alebo 2. úroveň a prilejte
do nej približne pol litra vody. Rúru netreba predohriať. Počas pečenia treba
udržiavať dvierka rúry zatvorené. Pri tejto funkcii môžete používať otočný
ražeň, ak je k dispozícii.
NASTAVENIA
Na nastavenie displeja (jazyk, čas, jas, hlasitosť zvukového znamenia, úspora
energie).