Philips HD2602/00 Používateľská príručka

Kategória
Hriankovače
Typ
Používateľská príručka

Táto príručka je tiež vhodná pre

31
Opis zariadenia
A Rošt na ohrievanie (len modely HD2603 a HD2601)
B Páka hriankovača
C Nastavenie ohrievania rožkov (pozícia 2 alebo ¬)
D Nastavenie intenzity zhnednutia
E Nastavenie opätovného ohriatia (modely HD2603 a HD2602)/Tlačidlo opätovného ohriatia
(modely HD2601 a HD2600)
F Tlačidlo hriankovania žemle (len modely HD2603 a HD2602)
G Tlačidlo STOP
H Tlačidlo rozmrazovania
I Odkladanie kábla
J Podnos na odrobinky
Dôležité upozornenie
Pred použitím zariadenia si pozorne prečítajte tento návod a odložte si ho na neskoršie použitie.
Pred zapojením zariadenia skontrolujte, či napätie uvedené na jeho spodnej časti súhlasí s
napätím vo vašej elektrickej sieti.
Zariadenie pripojte do uzemnenej zásuvky.
Ak je poškodený kábel, musí ho vymeniť kvalifikovaný personál spoločnosti Philips, alebo
servisného centra autorizovaného spoločnosťou Philips, aby sa predišlo nebezpečným
situáciám.
Zariadenie ani sieťový kábel neponárajte do vody ani do iných kvapalín.
Po použití vždy odpojte zariadenie zo siete.
Zariadenie odkladajte mimo dosahu detí.
Kábel nenechávajte prevísať cez hranu stola alebo pracovnej dosky a vylúčte jeho kontakt s
horúcimi povrchmi.
Keď je zariadenie zapnuté, nenechávajte ho bez dozoru. Hriankovač nepoužívajte pod alebo v
blízkosti záclon ani iných horľavých materiálov, ani pod zavesenými skrinkami, pretože chlieb
môže začať horieť.
Nedotýkajte sa kovových častí hriankovača, lebo sa počas jeho činnosti zohrejú na vysokú
teplotu. Dotknúť sa môžete len jeho ovládacích prvkov a zdvíhajte ho tak, že uchopíte jeho
plastové telo.
Hriankovač je určený len na použitie v domácnosti a môže sa používať len v interiéri.
Aby ste predišli riziku požiaru, pravidelne vyprázdňujte podnos na odrobinky. Postarajte sa,
aby ste podnos riadne zasunuli na miesto.
Ak zbadáte oheň alebo dym, hriankovač okamžite odpojte zo siete.
Ak sa v hriankovači vzprieči chlieb, zariadenie odpojte zo siete a nechajte ho vychladnúť.
potom sa pokúste vzpriečený chlieb odstrániť. Nepoužívajte na to nôž ani iné ostré
predmety, pretože by ste mohli poškodiť ohrevné telesá hriankovača.
Zariadenie je určenie len na hriankovanie chleba. Nevkladajte do neho iné suroviny, pretože
by mohla nastať nebezpečná situácia.
Do zariadenia nevkladajte väčšie kusy chleba ani alobal, pretože by ste mohli spôsobiť požiar
alebo úraz elektrickým prúdom.
Pred prvým použitím
Odstráňte všetky nálepky a otrite telo hriankovača navlhčenou tkaninou.
Pred prvým použitím hriankovača vám odporúčame v dobre vetranej miestnosti nechať zariadenie
niekoľkokrát zohriať pri najvyššom nastavení intenzity zhnednutia bez toho, aby ste doňho vložili
chlieb.Vypáli sa tak prach nahromadený na ohrevných telesách, ktorý by spôsobil nepríjemný zápach
pri hriankovaní chleba.
SLOVENSKY
3232
Použitie zariadenia
Počas činnosti nenechávajte hriankovač bez dozoru.
Hriankovanie chleba
1 Zariadenie postavte na stabilný rovný povrch preč od záclon a iných horľavých materiálov.
Pripojte ho do siete.
Prebytočnú časť kábla naviňte okolo konzoly na odkladanie kábla v spodnej časti zariadenia
(obr. 1).
2 Do hriankovača vložte jeden alebo dva krajce chleba (obr. 2).
3 Ovládačom nastavte požadovanú intenzitu zhnednutia (obr. 3).
Ak chcete pripraviť svetlejšiu hrianku, zvoľte nízke nastavenie (1-2), ak tmavšiu, použitie vyššie
nastavenie (5-7).
Poznámka: Ak postupne hriankujete viac krajcov chleba, intenzitu zhnednutia nemusíte znovu
nastaviť.
4 Zatlačte páku hriankovača nadol, aby ste zariadenie zapli (obr. 4).
Páka zostane v dolnej polohe, len ak ste zariadenie pripojili k sieti.
5 Keď je hrianka hotová, vyskočí z hriankovača a zariadenie sa vypne.
Počas hriankovania sa kovové súčiastky zohrejú na vysokú teplotu. Nedotýkajte sa ich.
Hriankovač sa vypne automaticky.Vy však môžete celý proces kedykoľvek zastaviť a chlieb z
hriankovača vybrať stlačením tlačidla STOP.
Aby ste vybrali menšie kúsky hrianok, jemne pridvihnite páku hriankovača.
Ak sa v hriankovači chlieb vzprieči, zariadenie odpojte zo siete a nechajte ho úplne
vychladnúť a pozorne odstráňte vzpriečený chlieb. Nepoužívajte na to nôž ani iné ostré
predmety a nedotýkajte sa vnútorných kovových častí hriankovača.
Nehriankujte krajce chleba natreté maslom.
Nehriankujte veľmi tenké alebo prelomené krajce chleba, prípadne veľmi malé predmety, ako
napríklad minibagety, minižemle atď.
Hriankovanie zmrazeného chleba
1 Postupujte podľa pokynov 1, 2 a 3 v časti „Hriankovanie chleba“. Zatlačte páku hriankovača
nadol a potom stlačte tlačidlo rozmrazovania Ç (obr. 5).
Poznámka: hriankovanie mrazeného chleba trvá dlhšie než hriankovanie rozmrazeného chleba.
Hriankovanie len jednej strany
Len modely HD2603 a HD2602
Ideálne na hriankovanie žemieľ a bagiet.
1 Žemľu alebo bagetu rozpoľte pozdĺžne a bagetu skráťte na dĺžku maximálne 13 cm.
2 Vložte rozpolené časti do hriankovača tak, aby strana, ktorú chcete osmažiť, smerovala ku
strednému ohrevnému telesu hriankovača (obr. 6).
3 Postupujte podľa pokynov 1, 2 a 3 v časti „Hriankovanie chleba“. Zatlačte páku hriankovača
nadol a potom stlačte tlačidlo hriankovania žemle .
SLOVENSKY
33
Opätovné ohriatie hrianky
1 Postupujte podľa pokynov 1, 2 a 3 v časti „Hriankovanie chleba“. Zatlačte páku hriankovača
nadol a potom stlačte tlačidlo opätovného ohrievania ç (HD2601 a HD2600) alebo vyberte
nastavenie opätovného ohrievania ç (HD2603 a HD2602) (obr. 7).
Ohrievanie rožkov a croissantov
Len modely HD2603 a HD2601
1 Na vrchnú časť hriankovača namontujte rošt na ohrievanie (obr. 8).
Aby ste predišli poškodeniu zariadenia, rožky nikdy neukladajte na hriankovač bez nasadeného
roštu na ohrievanie.
2 Rožky alebo croissanty položte na rošt na ohrievanie.
Neohrievajte viac ako dva kusy naraz.
3 Ovládanie intenzity zhnednutia nastavte do polohy medzi 2 a ¬, ale nikdy nie vyššiu ako ¬
(obr. 9).
4 Zatlačte páku hriankovača nadol, aby ste zariadenie zapli.
Ak chcete rožky alebo croissanty ohriať z oboch strán, otočte ich, keď sa hriankovač vypne a potom
hriankovač znovu zapnite stlačení páky hriankovača nadol.
Čistenie
1 Zariadenie odpojte zo siete.
2 Zariadenie nechajte vychladnúť.
3 Zariadenie očistite navlhčenou tkaninou. Nepoužívajte drsné čistiace prostriedky.
Zariadenie nikdy neponárajte do vody.
4 Odrobinky zo zariadenia odstránite tak, že vytiahnete podnos na odrobinky (obr. 10).
Zariadenie neotáčajte hore nohami, ani z neho odrobinky nevytriasajte.
Aby ste predišli riziku požiaru, pravidelne vyprázdňujte podnos na odrobinky. Postarajte sa, aby
ste podnos riadne zasunuli na miesto.
Záruka a servis
Ak potrebujete informácie, alebo máte problém, prosíme vás, aby ste navštívili webovú stránku
spoločnosti Philips - www.philips.com, alebo sa obrátili na Centrum služieb zákazníkom spoločnosti
Philips vo vašej krajine (telefónne číslo Centra nájdete v priloženom celosvetovo platnom záručnom
liste).Ak sa vo vašej krajine toto Centrum nenachádza, obráťte sa na miestneho predajcu výrobkov
Philips, alebo kontaktujte Oddelenie služieb Philips - divízia domáce spotrebiče a osobná
starostlivosť.
Životné prostredie
1 Zariadenie na konci jeho životnosti neodhadzujte spolu s bežným domovým odpadom, ale
kvôli recyklácii ho odovzdajte na mieste oficiálneho zberu. Pomôžete tak chrániť životné
prostredie (obr. 11).
SLOVENSKY
34
Riešenie
Skontrolujte, či je zariadenie riadne pripojené do sieťovej zásuvky.
Skontrolujte, či je krajec chleba riadne vložený do hriankovača a tiež, či je v
hriankovači dostatočný počet krajcov chleba.
Ak hriankovač stále nefunguje, zaneste ho na kontrolu do servisného centra
autorizovaného spoločnosťou Philips.
Najskôr odpojte hriankovač zo siete a potom pozorne vyberte krajec(ce) chleba.
Buďte pozorná/ý, kovové povrchy sú ešte stále horúce. Pri vyberaní krajca(ov)
chleba dajte pozor, aby ste nepoškodili ohrevné telesá. Na tento účel nikdy
nesmiete použiť kovové predmety.
Skontrolujte nastavenie intenzity zhnednutia.Ak chcete, aby nasledujúca hrianka
bola svetlejšia, nastavte nižšiu intenzitu. Ak je hrianka priveľmi svetlá, nastavte vyššiu
intenzitu.
Zvolili ste príliš vysoké nastavenie intenzity zhnednutia pre daný typ chleba. Stlačte
tlačidlo STOP a prerušte hriankovanie.
Ak je poškodený kábel, smie ho vymeniť jedine personál spoločnosti Philips,
servisného centra autorizovaného spoločnosťou Philips alebo iná podobne
kvalifikovaná osoba, aby sa predišlo nebezpečnej situácii.
Stlačili ste tlačidlo hriankovania žemle Ñ. Preto zhnedla len jedna strana chleba.
Krajec chleba vložte do hriankovača tak, aby jeho neopečená strana smerovala ku
ohrevnému telesu v strede zariadenia a znova stlačte tlačidlo hriankovania žemle
(len modely HD2603 a HD2602).
Problém
1. Prístroj nefunguje.
2.V zariadení sa zasekol
chlieb.
3. Hrianka je priveľmi
tmavá/svetlá.
4. Z hriankovača vychádza
dym.
5. Sieťový kábel je
poškodený.
6. Jedna strana krajca
chleba nie je zhnednutá.
34
Riešenie problémov
Ak nedokážete vyriešiť problém pomocou nasledujúceho návodu na riešenie problémov, kontaktujte
Centrum starostlivosti o zákazníka spoločnosti Philips vo Vašej krajine (pozri „Záruka a servis“).
SLOVENSKY
Odpoveď
Áno, v zariadení môžete hriankovať takmer všetky druhy chleba. Dokonca môžete
hriankovať aj bagetu, ak použijete tlačidlo hriankovania žemle. Ak je chlieb pre
hriankovač priveľmi hrubý, môžete ho prekrojiť podĺžke, aby sa zmestil do
hriankovača.
Nie, ale rožky môžete ohriať tak, že na hriankovač umiestnite rošt na ohrievanie
(len modely HD2603 a HD2601), pozri „Ohrievanie rožkov a croissantov“. Žemle
môžete hriankovať tak, že ich prekrojíte a stlačíte tlačidlo hriankovania žemle Ñ
(len modely HD2603 a HD2602), pozri kapitolu „Použitie zariadenia“ časť
„Hriankovanie len jednej strany“.
Áno, pozri kapitolu „Použitie zariadenia“ časť „Hriankovanie len jednej strany“.
Áno, pozrite kapitolu „Použitie zariadenia", časť „Opätovné ohriatie hrianky".
Nie, toto zariadenie nie je vhodné na hriankovanie sendvičov.
Áno, hriankovanie môžete kedykoľvek prerušiť stlačením tlačidla STOP, pričom sa
zo zariadenia vysunie hriankovaný chlieb.
Otázka
1. Zmestia sa všetky druhy
chleba do hriankovača?
2. Môžem hriankovať aj
rožky a žemle?
3. Môžem hriankovať len
jednu stranu chleba?
4. Môžem hriankovač
použiť na opätovné
zohriatie hrianky?
5. Môžem hriankovač
použiť na prípravu
hriankovaných sendvičov
(napr. so syrom)?
6. Môžem prerušiť
hriankovanie?
Hriankovanie
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76

Philips HD2602/00 Používateľská príručka

Kategória
Hriankovače
Typ
Používateľská príručka
Táto príručka je tiež vhodná pre