vychladnúť. Až potom sa pokúste
odstrániť vzpriečený chlieb.
Nepoužívajte na to nôž ani iné ostré
predmety, pretože by ste mohli poškodiť
ohrevné telesá hriankovača.
Rošt na ohrievanie je určený len na
ohrievanie rožkov a croissantov.
Neukladajte naň iné suroviny, pretože by
mohla vzniknúť nebezpečná ituácia.
Tento spotrebič je označený v súlade s
európskou smernicou 2012/19/EU o nakladaní
s použitými elektrickými a elektronickými
zariadeniami (waste electrical and electronic
equipment - WEEE).
Táto smernica stanoví jednotný európsky (EU)
rámec pre spätný odber a recyklovanie
použitých zariadení.
Pred prvým použitím
Odstráňte všetky nálepky a otrite telo hriankovača
navlhčenou tkaninou.
Pred prvým použitím Vám odporúčame, aby ste v
dobre vetranej miestnosti nechali hriankovač
niekoľkokrát zohriať pri najvyššom nastavení
intenzity zhnednutia bez vloženia krajcov chleba.
Vypáli sa tak prach usadený na ohrevných
telesách, ktorý by spôsobil nepríjemný zápach pri
hriankovaní.
Použitie zariadenia
1. Zariadenie postavte na stabilný rovný povrch
preč od záclon a iných horľavých materiálov.
Pripojte ho do siete.
2. Dĺžku napájacieho kábla môžete nastaviť tak,
že jeho prebytočnú časť naviniete na konzoly
v spodnej časti zariadenia.
Hriankovanie chleba
Zariadenie nenechávajte nikdy bez dozoru.
1. Do hriankovača vložte jeden alebo dva krajce
chleba.
2. Zvoľte intenzitu zhnednutia. Ak chcete
pripraviť svetlejšiu hrianku, zvoľte nízke
nastavenie (1-2), ak tmavšie opečenú hrianku,
použitie vyššie nastavenie (5-7).
3. Hriankovač zapnete zatlačením páky
hriankovača nadol. Páka hriankovača zostane
v dolnej pozícii, len ak je hriankovač pripojený
do siete. Rozsvieti sa tlačidlo CANCEL. Počas
hriankovania sa kovové časti hriankovača
zohrejú. Nedotýkajte sa ich.
4. Keď je hrianka hotová, vyskočí z hriankovača
a zariadenie sa vypne. Hriankovač sa vypne
automaticky. Hriankovanie môžete prerušiť a
hrianku kedykoľvek vybrať, keď stlačíte
tlačidlo CANCEL. Ak potrebujete vybrať z
hriankovača menšie kúsky chleba, potiahnite
páku ešte trochu viac nahor. Ak sa v
hriankovači chlieb vzprieči, zariadenie odpojte
zo siete a nechajte ho úplne vychladnúť.
Potom opatrne vyberte chlieb. Nepoužívajte
na to nôž ani iné ostré kovové predmety a
nedotýkajte sa vnútorných kovových častí
hriankovača.
Hriankovanie zmrazeného chleba
Poznámka: Hriankovanie zmrazeného chleba trvá
dlhšie ako hriankovanie rozmrazeného chleba.
1. Do hriankovača vložte jeden alebo dva krajce
zmrazeného chleba.
2. Hriankovanie zmrazeného chleba: Páku
hriankovača zatlačte nadol a stlačte tlačidlo
rozmrazovania. Rozsvieti sa tlačidlo CANCEL.
3. Keď je hrianka hotová, vyskočí z hriankovača
a zariadenie sa vypne.
Opätovné ohriatie hrianky
1. Do hriankovača vložte jeden alebo dva krajce
už pripravenej hrianky.
2. Opätovné zohriatie hrianky: Páku hriankovača
zatlačte nadol a stlačte tlačidlo opakovaného
ohrevu. Rozsvieti sa tlačidlo CANCEL.
3. Keď je hrianka hotová, vyskočí z hriankovača
a zariadenie sa vypne.
Ohrievanie rožkov a croissantov
1. Rožky alebo croissanty položte na rošt na
ohrievanie. Neohrievajte viac ako dva kusy
naraz.
2. Ohrievanie rožkov alebo croissantov:
Páku hriankovača zatlačte nadol a stlačte
tlačidlo ohrievania. Tlačidlo sa rozsvieti.
Ak chcete rožky alebo croissanty ohriať z oboch
strán, otočte ich, keď sa hriankovač vypne. Potom
hriankovač znovu zapnite zatlačením páky
hriankovača nadol a znovu stlačte tlačidlo
ohrievania ó.
Pred každým nasledujúcim ohrievaním musíte
znovu zatlačiť páku hriankovača nadol a stlačiť
tlačidlo ohrievania.
Čistenie
1. Zariadenie odpojte zo siete.
2. Zariadenie nechajte vychladnúť.
3. Zariadenie očistite navlhčenou tkaninou. Na
čistenie zariadenia nikdy nepoužívajte drsný
materiál, drsné čistiace prostriedky ani
agresívne kvapaliny ako benzín alebo acetón.
Zariadenie nikdy neponárajte do vody.